Zvezda 1-35, PzKpfw I B

Previous topic - Next topic

Bojan Ue

Pozdrav svima. Evo gotov je i ovaj rad. Maketa je farbana cetkicom, zaprljana pastelima. Malo sam experimentisao sa blatom i prasinom. Fino se uklapaju delovi, plastika je dobrog kvaliteta, gusenice su gumene. Bile su knap kad sam ih prvi put probao i bile su zategnute poprilicno pa sam ih zato potopio u vrelu vodu i dobio jos koji milimetar plus tako da su posle toga lepse legle. Dekali su sa istocnog fronta. Evo i slika:

Komentari i kritike dobrodosli. Pozdrav!  :cheers

divvac

stvarno lepo odradjeno!!!
nego nisam znao da su ove "krntije" slali na istocni front  ???
moja Prva turska

Zokinho

djos & filip

Sjajna maketa, a vala i pored sve svoje ruznoce....nekako mi se svidja ovaj tenkic, bas je retro  :naughty

Imam samo dve zamerke, mada napominjem nisam strucnjak ovo je moj subjektivni pogled: auspuh (lonac) mi deluje vise crveno ofarban neko zardjao, ne znam malo mi odudara od celog modela. Druga stvar je da blato ili prasina na gornjim plocama oklopa deluju mnogo kompaktnije nego sto mi se cini da bi trebalo. U prvom momentu sam pomislio da je to deo kamuflaze, ali sigurno nije.

Ovo naravno ne umanjuje opsti utisak stvarno lepo uradjene i ofarbane makete.

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

Bartsimpson

Odlican rad...napokon zavrsen malishan :bravo :bravo :bravo

Sijamski_Mrmot

;D ;D ;D Ja cu izgleda postati poznat u sirim krugovima samo kao kriticar  ;D ;D ;D

Salim se, dobar rad je u pitanju, radio sam identicnu maketu za jedan od clanaka koje sam pisao ovde :) http://maketarskikutak.com/index.php/topic,779.0.html

Nekoliko saveta kako da ovo bude jos bolja maketa:

1. Prednji far ti ima sinkmark (udubljenje od livenja plastike) koje si trebao da popunis tj gitujes pre farbanja (zanimljivo je da sam cak i ja zaboravio svojevremeno da uradim ovo a da to primetih tek sad hahahahah  :hahaha.)
2. Antena koja dolazi uz tenk je uzasno uzasno debela pa je bolje resenje zameniti je, ili, kao sto ja uradih, ostaviti je u spustenom polozaju. + ti je kriva pri vrhu
3. Uze za vucu na prednjem delu ti "visi" u vazduhu, kako je pu pitanju veoma teska stvar ono bi trebalo da pada tj da se skroz nasloni na podlogu ispod:

4. auspuh je previse crven, procitaj na kutku ili moj ili druge savete kako da realisticnije napravis rdju.
5. Imam utisak da uopste nisi radio wash na maketi vec samo prljanje prasinom... i o ovome mozes procitati dosta na kutku (ukljucujuci i moj clanak o tome)

6. nije sve tako crno i ja nisam samo kriticar:  ODLICAN posao na podvozu, od tockova preko gusenica (i tu fali malo washa oko opruga i suspenzije...). Gusenice su ti narocito dobro ispale. Takodje pohvala za opremu na tenku, realisticno i uredno ofarbana, cevke naoruzanja su super ispale.

Odlican potencijal za ubuduce, sa nestrpljenjem ocekujem tvoj sledeci rad.

Pozdrav,
Mirko  :cheers

Bojan Ue

Hvala svima za komentare i kritike, sve stoji! Rdju na auspuhu cu da popravim malo pastelama a i prasinu cu malo da redukujem. Na sajlu nisam mnogo obratio paznju i sad videh da nije lepo legla. Antenu cu da odsecem najverovatnije i da je zamenim zicom ili razvucenim spruom. Bice posla oko ovih dorada ali cu se potruditi da to dovedem u red. Jos jednom hvala svima!  :cheers

Sijamski_Mrmot

No problemo, thats why we are here :)

GBU-10