Schwimmwagen 1:16

Previous topic - Next topic

drazen

Pridružujem se kampanji sa Eduardovim Schwimmwagenom 1:16 0:)
Kutija sadrži 177 plastičnih dijelova od kojih 5 prozirnih, vinilne gume (pneumatike), ecovani set, Express Mask (za vjetrobran i svjetla) i set dekala sa oznakama za dva vozila (Oberkomando General der Pioniere Erwin Janecke of 17.Armee, Kuban Bridgehead – Eastern Front August 1943 i 3.PzRgt., 2.Pz Div u tri-ton šemi). E sad, za 2.Pz div, ne piše koja je godina, pa smo (@ki i ja ::)) odlučili da to bude 45 :).
Dijelovi su solidno odliveni, ali tu  i tamo je potrebno šmirglanje ivica i sink marks. Takođe, na prvi pogled mi djeluje da nema pretjerano mnogo detalja za ovu razmjeru. Čini mi se da više detalja ima Tamiyin Schwimmwagen 1:35 http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,7807.0.html .

početak radova: sklapanje unutrašnjosti i priprema za farbanje osnovnom bojom.

nastavak uskoro..nadam se

Aki

Lepo deluje ovaj schwimm!
Svidja mi se sto si napravio one kablove od instrument table.
Samo udri,cekamo nastavak radova!!!  0:)

drazen

Nastavak radova tj. sklapanja. Sledeći korak bi trebao biti prajmer

drazen

MM prajmerom sam prešao "polutke" šasije.
Unutrašnjost sam prefarbao revellovom earth 87 (zbog preshadinga), a preko će ići german dark yellow.

Messerschmitt

Лепо, лепо...
А јел ти није лакше да склопиш основу па офарбаш, па онда детаље...?

drazen

moram prvo završiti prostor ispod haube...ofarbati do kraja i "oprati", pa tek onda skolpiti polutke i nastaviti dalje ;)
Plan je bio samo prefarbati taj dio, ali "malo"  više boje sam usuo u airbrush, pa rekoh..."grota da se baci"  :D

Messerschmitt

:hahaha Ха, па да, на то сам потпуно заборавио...
Лепо ће изгледати Dunkel gelb преко те ревелове боје...

JUNKERS

Wow fenomenalna maketa. Bas je detaljno odradjeno. Vec dva dana gledam ovu maketu i ne mogu da je se nagledam.

drazen

Lagani nastavak radova i polako počinju problemi. Naime, na netu sam pronašao da je uklapanje gornje i donje polovine trupa dosta teško, ali nisam ni sanjao da je baš ovako zeznuto :(
Sastav je ispao prilično loš (naročito sa unutrašnje strane), tako da ga trenutno pokušavam sanirati gitom i brusnim papirom (šmirglom).
Ovo je definitivno maketa koju sam najviše gitovao i šmirglao :D

Aki

Zar je toliko lose uklapanje?
Vidi se da je jedva naleglo  :D

drazen

Mali apdejt
Nakon gitanja i šmirglanja spojeva, na redu je unutrašnjost. Većinu dijelova sam uklopio bez problema. Trenutno drajbrašom pokušavam uraditi teksturu drveta na podnim daskama koristeći oker i smeđe nijanse. Nakon toga malo pranja i čipinga pa ćemo da vidimo na šta će da liči :think

drazen

Polako privodim kraju radove na unutrašnjosti. Sledeće bi trebalo biti farbanje vanjske karoserije.

Aki

Dobro je ispala unutrasnjost.Mozda su ti povrsine gde se oljustila boja malo krupne?  :-\

drazen

Aki

Super mu je legla kamuflaza,svidja mi se.
Koje si boje koristio?