Tiger I Ausf E early Italeri 1/35

Previous topic - Next topic

airbamby

Maketa je inicijalna verzija Tigra, uz malu konverziju prepravljena na Pzkpfw VI Tiger I Ausf E early kakav je bio u jedinici Das Reich za vreme Kurske Bitke.

Maketa:  Italeri  Pzkpfw VI Tiger I Ausf E (Tp) 1/35
Konverzija u: Pzkpfw VI Tiger I Ausf E early

Lista dorada i prerada:
- Napravljeni blatobrani sa sarkama od plastike, aluminijumske folije i razvucenog sprua
- Prepravljeni filteri pomocu epoksidnog gita i zice, napravljeni novi nosaci od lima
- Napravljeni nosaci dimnih kanistera od lima i plastike
- Napravljena instalacija farova od zice i plastike, farovi postavljeni na svoje mesto
- Napravljene mrezice i ramovi kod motora od ambalazne mrezice i aluminijumske folije
- Plasticne rucice na poklopcu motora zamenjene sa zicom
- Prepravljen i ubacen poklopac otvora za napustanje tenka na kupoli - nosac u samogradnji od plastike
- Zamenjeni stitnici auspuha sa Dragonovim
- Saile za izvlacenje tenka zamenjene Dragonovim a nosaci prepravljeni
- Suknjice od eceraja
- Napravljena radio antena

Evo i fotki:

najpre par iz faza rada

farbanja lakiranja ....

i za kraj gotova maketa

Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli u pravljenju ove makete.
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Bojan Ue

Svaka cast majstore ovaj Tigar izgleda fenomenalno!  :bravo Lepo si se potrudio oko ovih silnih prepravki i na kraju sve se lepo skockalo! Interesuje me malo detaljnije koje si mrezice koristio za motor posto ja nikako da nadjem odgovarajuce za tu razmeru  :headbang

airbamby

Hvala Boki, mrezica je od nekog promotivnog paketa Dolce Gabana kozmetike...

Bojan Ue

Hvala na informaciji, znaci moracu uskoro do parfimerije :D A stvarno mnogo lepo izgleda bas je za ovu razmeru odlicna! Meni je zelja da nabavim istog ovog Tigra, deluje mi da je pristojna maketa, cini mi se da ima plasticne gusenice iz segmenata ako me secanje dobro sluzi, sto je za pohvalu. Pozdrav!  :cheers

Momcha

Dobar je,svidja mi se kako je ispao na kraju.Sta si radio sa zadnjim delom sajli?
Jesi li ih krivio na toploti ili si ih doradjivao?I mozda malo na kupoli,na zelenom maskirnom delu
da ublazis onaj zuckasti deo.Ne znam da li je od pigmenta ili od brasa (oko  otvora za punioca)

airbamby

Sto se saili tice samo sam stavio kap super lepka i to je resilo nalezanje, a oko otvora punioca su pigmenti, da se srediti  :)

djos & filip

Bamby ovaj tenk izgleda stvarno vrhunski. Majstorski izbalansirane boje, prljanje.....stvarno deluje vrlo realisticno.
Bilo bi ga stvarno lepo videti u nekom okruzenju diorame. Jednostavno...sve je bas onako kako treba da bude.

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

Sandman

bogme lepo si se potrudio oko dorada u samogradnji ;)

lep tigric na kraju ispade :)

Aki

Svidja mi se detaljisanje,super si ga odradio.

Suhoj

Super, super i super! :god
Bas dobro izgleda.

Profa

ccc. Onol'ki avijoni čekaju sklapanje, a on pravi guseničara... :doh Kuda ide ovaj svet... :-\
Ma odličan je, Bambe, k'o što ti rekoh onomadne :super 'ajd' sad nekog dvokrilca, čisto da razbiješ monotoniju SW/tenkovi ;)
Bogu fala što sam Lala! :)

tenk

preubavo ispalo!drago mi je sto si se odlucio na mali korak za covecanstvo a veliki za bambyja!e sad psto si ovo apsolvirao na teze stvari...recimo hetzer? :zvizduc
www.oluj.org
"May God have mercy upon my enemies, because I won't."

Bartsimpson

Odlican oklipnjak ,zanimljivi detaljici... :super :super :super

flanker

Sjajno, odmah na takmičenje u europu...
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Iwtcha

Ovo je stvarno fenomenalno! Svaka čast :super