12. Novosadski Ikar

Previous topic - Next topic

Hartmann

''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

Morgy

TO TRIPKO!!!!!!!!!!!!!!  pusti sliku makete i medalje da se divimo

tripko

nemam slike inace je m-20 delo svi nas iz radionice maketarskog kutka, cestitke svima ;)

Dada

Ajde ljudi pisite jos nesto, izludeh od iscekivanja...

Svaka cast za MK-Radionica works...
Ste razmisljali o maketarskom klubu "
Maketarski Kutak" ;D
Ajde pishite.... ??? ??? ??? :o

tripko

Evo da dam komentar jel to vas najvise zanima. ;D barem oni koji nisu bili.
Prvo prostor po meni los, lose osvetljenje nema prirodnog svetla samo dva tri jaca reflektora, a sto smo bili zbijeni od trane wargamera u stranu o tome da nepricam osecao sam se kao manjina. ;D.
Al to nije nam pokvarilo dobru zabavu. Maketa je bilo dosta, solidno za nase prostore, nisam primetio da je bilo internacionalnog karaktera tj stranaca mislim da nije ni bilo, mozda gresim. Berza dosta dobra sem nas prijatelj Mirek dobro dere kozu maketarima stim da sam ja veoma dobro prosao pazario sam kod njega Dragonovog shermana M4A1 za 1000 din sto je po meni izuzetna fer cena, moglo se tu naci jos sto sta zanimljivog. Dosta ljudi je bilo a to je ono jabitnije bilo je dobro druzenje, jos jednom veliki pozdrav nislijama ;D koji su doli na ovu manifestaciju. Eto toliko poz.

Sandman

Dobro jutro Maketarski Kutku, wherever you are  ;) :D

evo tek sad sam se razbudio - sinoc kasno stigosmo, pa nisam ni palio komp da napishem utiske od juche...

Za pochetak, pre svega hvala NS ekipi na organizaciji ovogodishnjeg izdanja Ikara, i na trudu oko svega!
Chinjenica da je bilo loshe osvetljenje i da su nas wargameri sabili na samo jedan red stolova stoji, ali uprkos tim teshkocama , nemam generalno zamerki!

Nakon predaje maketa, otishli smo u posetu Rechnoj mornarici - obishli smo Spomen sobu mornarice, islikali sve shto je bilo unutra (soba je inache iradjena kao obrnuto brodski korito sa brodskim podom na plafonu - jako lepo i originalno!), zatim smo slikali malo topove i exponate u "dvorishtu", a zatim smo se spustili na reku gde smo obishli brodove iz sastava rechne flotile.... prvo smo obishli zatvoreni "hangar" gde se vrshe popravke brodova, i tu smo imali prilike da vidimo jedan od brodova za prevoz desantnih trupa na remontu.... na zalost, fotografisanje unutar hangara je bilo zabranjeno... zatim smo obishli i ostatak brodova na "stajanci", i na pochetku smo samo gledali i slushali izlaganje oficira o tim brodoviam, da bi nam potom dozvolili i da slikamo sve te brodove  :)

Slike josh nisam prebacio sa aparata na komp, tako da ce i toga biti uskoro.... ;)

Zatim smo se vratili na sajam, gde smo do proglashenja rezultata takmichenja malo odmarali, razgledali izlozene makete, slikali se sa likovima sa Wargamer turnira koji su bili obucheni u vitezove, elfove i ostale fantasy likove  :D Jako zanimljiv mix dva slichan hobija!

Wargaming ekipe su imale jako velike "diorame" da to tako nazovem, gde su scene "bitaka" bile preko celog stola - ovo shto mi maketari nazivamo dioramama je zaista malo u odnosu na njihovo  :D

Verovatno mi za njih kazemo da su "loodi" kao i oni za nas...  :D >:D u svakom sluchaju zaista sjajno!

Meni je bilo jako zanimljivo za uzivo videti i sve ona zmajeve i fantasy figurice ruchno farbane...
Danko (Balder) nam je malo pokazivao svoje radove, i tu sam se uverio koliko je rad na tim figuricama zapravo pipav, jer to shto vidite na slikama je zapravo svega 5-6 cm veliko, a sve farbano chetkicom sa svim onim senchenjima... mnogo dobro! :)

E sad da se vrnem iz fantasy sveta u nash - maketarski svet  :D

Bilo je zaista veliki broj izlozenih maketa, i zaista je bila uzivancija gledati sve te radove!

Najmladjih je bilo dosta, i chestitam svim nashim "petlicima", pionirima i kadetima na osvojenim medaljama!
Takodje pozdravljam i ovde nastavljenu tradiciju da najmladji osvajachi medalja dobiju i po maketu...
(mislim da su sva 3 prvoplasirana dobijala po maketu?)

U kategoriji seniora evo da i ja kazem da se chlanovi MK nisu obrukali!  :D

Medalje su osvojili Darko Rodeo, Tripko, Bane Kerber, Momcha, Nesha (ako sam nekog zaboravo da spomenem, izvinjavam se!) i kao shto vec reche Tripko - zlatna medalja za Maketarski Kutak - M20 sa MK radionice je osvojio prvo mesto u kategoriji neoklop 1/72! Prijavljen je bio na moje ime, ali su na toj maketi najzasluzniji Tripko i Sale!
Bravo momci, i bravo za nashu radionicu - idemo dalje sa zajednichkim projektima ;) Nosicemo ovu maketu i u Moshon, i nadam se da cemo moci da je prijavimo pod imenom "Maketarski Kutak"!

Zvanichne rezultate cu okachiti chim ih dobijem od organizatora Ikara!

Takodje je bilo neshto maketa i na izlozbenom delu, pa cete i to videti chim prebacim slike na komp...

Shto se tiche "maketarske berze", pored M-Hobbyja i B. Djerija, makete i dodatnu opremu je izlozio i jedan od onih Poljaka (Mirek? Radek?), a bio je i Revell shtand sa BRDOM maketa koje sam uspeshno zaobishao... bilo je to previshe za moje srce :( jedva sam se izborio da ne uzmem neki od onih automobila u 1/24... ili ne daj Boze kamion!  :D

Poljak je opet imao bezobrazne cene - shta reci vishe kad je Mr. Surfacer kod njega bio 900 dinara (11EUR!!?!?!) mnoooogo!

I na kraju eto... lepo smo se proveli u NS, nagledali smo se lepih maketa, srelii smo neke drugare koje nismo dugo videli...
Sve u svemu jako lepo proveden dan!

Josh jednom chestitam svim chlanovima Maketarskog Kutka na osvojenim medaljama (a i ostalim osvajachima medalja koji nisu na MK), slike slede u narednih dan-dva jer ih ima dosta, a gledamo se opet nadam se na sledecem takmichenju (Uzice, krajem maja)

pozz,
S.

Eraser

Pozdrav svim maketarima!
Bio sam juce na sajmu,al nisam nikog od vas video  :( bila je guzva a i ja ne znam kako vi izgledate ;D ;D ;D ;D
Tripko tebe jedino znam al te nisam video.Mozda i bolje jer bi te "udavio" sa pitanjima  >:D
Otisao sam ne planirano jer nisam imao sa kim da idem,nego sam otisao do "Alfa" gde ja inace kupujem makete al oni su sve "preselili"
na sajam pa sam bio prinudjen da odem  :D :D :D a meni je to tako tesko palo ;D ;D
Pazario sam Eduardov IL-2M u 1/48 za 2800 din  :o :o :o :o mnogo je al je maketa stvarno dobro uradjena,ja sam bio oko 3 do 4 a tad su sve bolje makete rasprodali,ovo je bio jedini Iljusin a samo me je on i interesovao.
I nadao sam se da ce biti da se kupi neki airbrush al nista,bio samo neki kompresor kod onog poljaka.
Video sam vas M-20 svaka cas ljudi!!!Bilo je stvarno prelepih maketa,i bilo je lepo videti uzivo kako to profesionalci rade.

Sve u svemu lepo sam se proveo i zao mi je sto vas nisam upoznao!

P.S.
Zavrsavam onaj Hurrican pa cu ovih dana okaciti i slike

Balder

Bila je veeelika guzva, ali je bilo lepo :)
Pogledao sam makete, medju kojima je bilo stvarno impresivnih stvari... Narocito kod Vinjeta i Diorama...
Nazalost, nisam prisustvovao dodeli medalja, pa ne znam sta se tu desilo, ali dosli ljud valjda da ucestvuju, ne da pobede :)

Kerber

Pozz ljudi.
Evo da se i deo niske ekipe javi....
Nije mi smetalo slabo svetlo, ja sam ipak uzivao u pogledu na onolike makete, a bilo ih je .... i to vrlo dobro uradjenih...bas majstorske....
Poneo sam dve makete, ali bez nekih jacih ocekivanja, jednostavno da ih bude sto vise na takmicenju....i dobro je, jer je, kako sam nacuo, bilo oko 260 takmicarskih ili ukupno oko 300 maketa...(+ izlozbene)....
Uzeh 2 treca mesta, za F-104 i Do.335....
Mislim da je uz Momchu iz Nisa jos Djole Miltenovic sa suprugom Tanjom uzeo jos jednu medalju u figurama (ili je to Tanja dobila, nisam siguran, pa da me neko ne strelja.... ;D).
Imao sam peh kad sam dolazio, u stvari kad sam raspakivao makete da "ocepim" vazdusnu kocnicu na mom F104, pa mi je Rodeo, ljubazno dao tubicu super lepka da to saniram, ali sam to cudo uspeo da zdrzim i na prstima pa da to lepo prenesem i na maketu....poludeo sam nacisto, ali, uz malo struganja, uspeo sam da veci deo odstranim...fala Prontu, koji je sacinjavao omotac makete...
E, nema veze, ono sto me je iznenadilo, vrlo prijatno, je da sam od Tanje, Nemanje i Srkija dobio makete na poklon, kako oni rekose, tek tako, i jos nesto su dodali uz to sto ne bih naveo, da se ne hvalim....Ali, vrlo sam pocastvovan, i ovim putem bih im se jos jednom zahvalio.Stvarno totalno neocekivano, ali i prijatno iznenadjenje. Jedino sto su to mogli da potrose na sebe, jer juce je bilo mamipara na svakom koraku....Ljudi, hvala vam puno. Sad imam jos dodatne motivacije da razvalim te makete.  :D
Mi smo morali malo ranije da odemo u Paracin, imali smo tezgu, pa smo  sve uspeli da odradimo do kraja, po propisu. Momcha je bio sa nama, pa iako umoran, morao je da ostane do 3 ujutro, dok se nismo dokopali kuce...
Mirek je bio toliko skup, da nisam ni gledao skoro nista, osim sto smo se R2D2 i ja zezali sa njim i pootvarali mu 50 kutija, kao gledamo nesto, ustvari, smo ga terali da se nervira....
Bio je i taj Revellov stand, ali nisam gledao, malo sam bio tanak sa budzetom, uzeh i ja taj Ki.27 Natu  ;)....kod Milana, koji je takodje bio prisutan sa odlicnimm asortimanom i vrlo finim cenama...
Organizacija je bila veoma dobra, da se zahvalim Novosadjanima jos jednom za sve od juce. Upoznao sam neke ljude, sa kojima komuniciram ovim putem, video fenomenalne makete, cudio se wargamerima, odusevio se njihovim figuricama, i jednom reci - odlicno sam se proveo !
Umor na stranu.
Hvala svima jos jednom za fantasticno proveden dan !

Kad prebacim fotke u komp, saljem na kutak.

Bane Kerber

Morgy

Kako nisi uspeo da vidiš onolikog tripka ??  hehehe.......hehe ;D

Sandman

Quote from: Kerber on 01-04-2007, 12:22:49
Mislim da je uz Momchu iz Nisa jos Djole Miltenovic sa suprugom Tanjom uzeo jos jednu medalju u figurama (ili je to Tanja dobila, nisam siguran, pa da me neko ne strelja.... ;D).

eeej jeste...bravo Bane, znao sam da sam nekoga iz MK ekipe nehotice ispustio u nabrajanju!  :-[
Tanja Miltenovic je osvojila jednu medalju - Tanja bravo i sve chestitke!  :-*

Imao sam peh kad sam dolazio, u stvari kad sam raspakivao makete da "ocepim" vazdusnu kocnicu na mom F104, pa mi je Rodeo, ljubazno dao tubicu super lepka da to saniram, ali sam to cudo uspeo da zdrzim i na prstima pa da to lepo prenesem i na maketu....poludeo sam nacisto, ali, uz malo struganja, uspeo sam da veci deo odstranim...fala Prontu, koji je sacinjavao omotac makete...

Zvezdani lovac je MRAK! ;)

E, nema veze, ono sto me je iznenadilo, vrlo prijatno, je da sam od Tanje, Nemanje i Srkija dobio makete na poklon, kako oni rekose, tek tako, i jos nesto su dodali uz to sto ne bih naveo, da se ne hvalim....Ali, vrlo sam pocastvovan, i ovim putem bih im se jos jednom zahvalio.Stvarno totalno neocekivano, ali i prijatno iznenadjenje. Jedino sto su to mogli da potrose na sebe, jer juce je bilo mamipara na svakom koraku....Ljudi, hvala vam puno. Sad imam jos dodatne motivacije da razvalim te makete.  :D

nema na chemu Bane ;)
bila nam je velika chast da te obradujemo na ovaj nachin - s obzirom na broj tvojih Mesera u MK galeriji hteli smo da popunish kolekciju! ;) :D
i ne se brinesh shto nismo sebi uzimali makete ;)
manje-vishe sve sam vec vidjao tu i tamo, a ono shto mi je zaista zapalo za ochi bilo je na zalost van mojih finansisjkih dometa juche, tako da sam reshio da obradujem par dobrih prijatelja ovaj put ;)
BTW, sebe sam chastio jednim Heller Pezoom 205 Rally u 1/43 koji sam nashao u prodavnici van sajma!  >:D

pozz pa se gledamo prvom sledecom prilikom ;)
S.

Gusha

Bravo,bravo,bravo za organizatore Ikara,bilo je odlicno.Skupili smo se zaista iz svih gradova.Bravo za Mk razvaljivace malih oklopnjaka i neoklopnjaka, samo napred.Ocekujem mk "MK" da se formira i da nastavi da osvaja medalje!

Nisam nista kupio...ubi me izobilje!
Srki, okaci onu nasu fotku "MK" ispred muzeja i obelezi na fotki ko je ko, da nam se Erazer ne izgubi ponovo sledeci put, a da ga ne upoznamo!

Jos jednom sve cestitke osvajacima plemenitih metala! Spremajte se za Uzice!

Hammond_Lord

Kao i do sada, i ovog puta se vesela druzina sa Kutka okupila, i cuvenim "Kutak van-om", kojim je spretno upravljao vecito nasmejani Zema, uputila ka Novom Sadu! Dobro raspolozenje i jos bolja atmosfera su ucinili da put nismo ni osetili, tako da smo se ubrzo nasli na Sajmu! Prostor je bio sasvim OK, dosta poznatih faca, jos vise nepoznatih, ali sve u svemu, super druzenje i zezanje! Manje-vise su svi detalji ispisani u postovima iznad, tako da zaista ne bih imao sta vise da dodam, ali i da ne zaboravim da cestitam svima koji su na jucerasnjem takmicenju osvojili medalje, a posebno ekipi sa MK-a za, sada vec famozni, M-20! ;)

Kerber

Momcha

Sve cestike organizatorima,steta sto je dan proso veoma brzo.Cestitke i svima
koji su osvojili medalje i vidimo se uskoro.Baneotova i Gusina svirka mi nije pala tako
tesko(zbog umora) jer su mi paznju drzale devojcice sa kojima sam sedeo za stolom ;D ;D