MiG-21MF Iraqi Air Force

Previous topic - Next topic

PELE

Pozz svima,

Prva maketu koju radim za ovu kampanju je Iracki MF. Radi se o Kopro maketi ( KP ) 1/72, koja je u pozitivu i neophodno je prerezati komplet.

Spojio sam trup i uklapa je se OK, samo ne znam sta sa canopy-jem da radim jer je katastrofa, moracu vakumski da uradim. Mozda cu cak i od Zvezdinog PFM-a da uzmem canopy, ali ga je neophodno preraditi.

Poceo sam sa urezivanjem...

A ovo je kamuflaza koju cu raditi:

Toliko za sada, maketu pocinjem za par dana.  :)

Messerschmitt

Само напред, камуфлажа ми се посебно свиђа :super

Hawkeye

Reci mi malo o istoriji tog irackog MiG-21,posto vidim da je TOMCAT KILLER!Koliko je to iranskih F-14 oborio i bilo sta u vezi sa time ako znas napisi,bas me interesuje?

'Уживај младићу за младости своје!'

Nemsy_29

Irackii mig-21 oborio F-14  ???...Jedini F-14 koji je izgubljen na bliskom istoku je srusen od strane SA-2

mutayu

Irak, Iran...Kako li se pise?

lord sir giga

-http://www.acig.org/artman/publish/article_404.shtml
Iraqi Air Victories, ili ti pobede ostvarene od strane Irackog Vazduhoplovstva.
Primeticete da Mig-21 nosi Sidewinderse, kao i R.550 Magic.
Ovde u ovoj tabeli ima jedno ne potvrdjeno obaranje F-14, kao i jedno od strane eksplozije koji su pripisani MiG-21MF.
Sturo al sta da se radi.
Pele, samo ti njega posalji na "peskarenje" i nebrini, znam da ce ispasti odlican.

Hawkeye

U OSPREY-evoj knjizi o 'Iranin Tomcat units in combat' pronasao sam da su specijalno opremljene cetvorke Miraza F1 uspele da raketama Matra Super 530D obore par F-14.Nosile su pod trupom elektronske kontejnere za ometanje dve ove rakete i dve Matra R550 Magic.Ovakav nacin obaranja je medjutim bio kratkog daha,jer su Iranci nakon toga preduzeli kontra mere(ako se dobro secam) u vidu modifikacije softvera TOMCAT-ovih kompjutera ili nesto sl.

'Уживај младићу за младости своје!'

PELE

Juce i prekjuce sam urezivao panele na trupu, a danas sam sve zavrsio.

Evo kako to izgleda:

Nastavak sledi sutra.

Pozz

PELE

Danas sam malo radio na kokpitu, nista specijalno, treba jos puno toga da se doda...

Pozz

dragan_mig31

odlican kokpit a i ujedno i odlicne fotografije.

PELE

Pozz

Urezao sam sve panele na krilima i trupu. Mozda uradim i nitne, ali videcu jos...

Nadam se da ce za 5-6 dana prajmer i preshading, pa onda farbanje.

sezan

UUU al ti to zalivas gitom? Bice to dobra maketa ,ne sumnjam!Samo napred!Pozz!
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA