Tamiya Pz Kpfw III Ausf L 1/48

Previous topic - Next topic

3EMYH

Evo i mene u kampanji.
Juce mi stigose eceraj i dodaci tako da taman mogu da se prikljucim.

Aki

Bane lepo izgleda ovaj rezinski set opreme.Ja bi pre radio Ausf. J verziju, nekako mi vise lezi za afriku.

Momcha

Odlicano si se naoruzao dodacima  ;D
Mozes kao sto @ki rece ausf. J  Afriku ili mozda Siciliju (HG Div.)

3EMYH

Moze i Ausf J. Taman imam dovoljno vremena da proucim koje su im sve razlike. :)

Aki

Za kasnu J verziju samo skini dodatni oklop na prednjoj ploci i blendi topa.

zamorano

Uuu, ovo je po mom ukusu, 1/48 tenkić... Pa još sa brdom detalja, ima da bude bombona!

3EMYH

UPDATE No.1
Ipak sam se odlucio za Ausf L. Evo trenutnog napretka na kupoli. Ubacen neki sitniji eceraj, urezani varovi dodatne zastitne ploce napred. Na nekoliko slika sam nasao ovu verziju bez oklopne ploce oko cevi, samo sa ramom, pa sam se resio da ga tako radim. Jedini problem je bio sto su ta ploca i ram bili spojeni pa sam morao da ih secem da bih dobio nesto sto lici. Evo i slika:

Aki

Dobro napreduje, samo cepaj.
Izbusi cev mitraljeza u kupoli, izgledace mnogo bolje.

3EMYH

UPDATE No2
Malo igranja sa ecerajem. Posto ausf l nije imao onaj 'bullet splash guard' zagitovao sam rupe u koji je trebalo da se nakaci.

Toliko za sad
Pozdrav

Momcha

3EMYH

Update No. 3
Nesto sam u poslednje vreme bio u guzvi pa sam malo zapostavio rad, ali evo nadjoh malo slobodnog vremena i evo rezultata.
Stavljene mrezice, izbuseni otvori za hladjenje kocnica, postavljena prednja oklopna ploca 'kod vozaca', stavljen jos neki sitniji eceraj, sasekao plasticne blatobrane i krenuo da stavljam ecovane.
Evo kako to izgleda:

I naravno, mora i neki problem da se javi.Posto se prvi put susrecem sa ovim 'zlotvorima' od ecovanih sarki za blatobrane, muku sam mucio i nisam uspeo da ih namestim. Ako moze mala pomoc od ljudi koji su vec sa njima radili, da mi objasne kako oni to rade, posto se ja reaspade i nema sanse :)

evo i zlotvora, cisto da vidite sa cime se borim. Ova dva treba spojiti i kroz njih provuci zicicu. Ccc.

nesha

Prvo malo drzi ecovani deo na plinskoj vatri, da smeksa. Onda odseci injekcionu iglu (od njenog plasticnog dela) i njome kao oklagijom polako valjaj  deo koji treba da se zaokrugli u buducu sarku. nije tako tesko kako izgleda.  :)

Sandman

ako dobro kapiram, kroz sve ove sharke u nizu treba da prodje zica?

stavi onda zicu na svoje mesto pre savijanja sharki pa onda njih samo savij preko/oko zice?

3EMYH

Probao tako ali mi nije islo, fali mi bar jos jedna ruka :)
Probacu veceras opet sa kapljicom lepka da mi ne bezi.

nesha

Nece ti ispasti okruglo ako savijas direktno preko zice, sa iglom je oprobano.
Ne zaboravi da postoje citavi kompleti valjaka raznih precnika za savijanje takvih delova (najpovoljnije cene Small Shop), ali i ove nase kucne varijante rade posao.