Sukhoi SU-30KN 1/48 (Academy)

Previous topic - Next topic

Nemsy_29

Zbog bare metala se ne usudjujem i dalje da zapocnem mog Flankera, kolko vidim tebi je odlicno ispao  :)

Kako si uradio bare metal?  :)

dragan_mig31

odlicno izgleda :) najvise od sve svidja mi se efekat sagorelog maetala kod motora :) svaka cast..

nex999

I ja sam se bio tripovao malo oko toga jurio tutorijale, savete...ali stvar je relativno prosta ;D Prvo sloj MM jet exaust, koji daje osnovnu braonkastu boju, zatim MM dragon black preko da malo zatamni gde treba, malko crtao po spojevima, dodao jos neke linije i sl cetkicom (moze bilo koja crna, to je jedina koju sam imao), a zatim malo naprskano MM titanium metalizer-om i detalji istaknuti MM stainless steel metalizerom.

Dobio sam (meni) zadovoljavajuc rezultat iz prve, mogao sam i dalje da picim sa tankim slojem clear blue, da dobijem zagoreli metal, ali ovako mi se vise svidja. Svetli metal ispod je MM stainless steel metalizer sa detaljisanjem MM titanium metalizer.

I jako sam zavoleo metalizere, tako se dobro hvataju na podlogu, fino se obradjuju, super se utrljavaju i bas su mi "legli" za rad :)

nex999

LM, posto mi se blizi lakiranje, zanima me sledece - da li prskati gloss lak preko metalizera, i motora? Ili da to pokrijem pa prskam samo ostatak makete? Neki savet u vezi toga?
Hvala :)

Suhoj

Neverovatno mocno izgleda  :)
Sve vise zelim da zapocnem svoj Su-27UB pa preradjujem u Su-30MKM

nex999

Pocni ;D

Malo doradjivanja...kablovi, scratch made rakete...

vlajko&marko

Sta drugo da kaze sem odlicno  :bravo

sezan

Stvarno fino i pedantno!Svaka cast!  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

nex999

Suhoj

Ako mene pitas najlepsa maketa na forumu jos od Milanovih MiG-ova 21.
Prelepo, i kamuflaza i sam avion i celokupan rad.
Jedva cekam ovo da vidim gotovo i nadam se da ces ga doneti na neko takmicenje da vidim masinu uzivo  ;D

nex999

Joj hvala ;D Ali nisam ja bas zreo za takmicenja ;D

Malo rada na staklu kabine

I stvar koja mi je bas srozala dan :P

Ladno je nosna traka prekratka i to debelo...zakinuli su na najgorem mestu (gornji deo na nosu aviona), tako da je ovo bilo najbolje sto sam mogao da izvucem. Bas zelim da ovo nekako sredim, pa ako neko slucajno ima ovaj set dekala, i da mu ovi SU-30KN delovi ne trebaju, neka mi se javi, voljan sam da menjam sve sto je ostalo djuture :)

Sandman

ako imash neke slichne nijanse bele i plave lako se moze dofarbati to parche shto fali - uz belu i plavu lako cesh dobiti nijansu koja ti treba....

poklopac kabine jako lepo izgleda sa unutrashnje strane - kako si lepio unutrashnje delove, obzirom da je bilo kakvo lepljenje u blizini prozirnih delova jako pipavo i rizichno...

Suhoj

Poklopac kabine je impresivan  :o
Obavezno ovo da doneses na neko takmicenje izgleda fenomenalno veruj mi.

Sto se tice trakice mislim da ti mogu pomoci. Imam neke dekale za Su-33 ciji brojevi mi deluju iste nijanse kao ova plava.
A imam i neke dekale kao ruske zastave koje imaju opet slicnu plavu. Sto se bele linijice tice, mozes eto sa tih zastava a mozes i sa nekog broja ako imas. Ako nemas i to cemo da nadjemo  ;D
Ako te zanima posalji mi na PM.

nex999

Ofarbao bih bez problema, ali nemam nijednu plavu boju lol...jedina koju imam je clear blue. Videcu da nekako dobavim taj set dekala iz Moskve, ako od toga ne bude nista, javicu se :) Usput sam zaj***o i broj sa desne strane trupa ("302") koji nisam zalepio tako da bude simetrican sa onim s druge strane, vec je pomeren malko unazad, slepac :doh

Poklopac je cudo koje je iznela- izolir traka ;D Posto znam da su lepkovi pogubni za providnost, prvo sam izlepio tanke trake izolirke na unutrasnjost, tamo gde idu okviri stakla, i gde ce se lepiti plasticni delovi. Moze se i videti na slikama (crni rubovi), cak daju i lep efekat :) Jos sam lepio "loctite" super lepkom, sem maale crte koji sam nesrecno napravio sa jedne strane, proslo je flawless