Tigar 1/16

Previous topic - Next topic

Momcha

Ovu maketu je dobio Bane Kerber od svog starog prijatelja.Mislim da je u pitanju Tamiya.
Inace, kao sto u naslovu kaze 1/16 razmera.Veliki izazov za svakog maketara,jer su detalji mnogo uocljiviji.
Banetu sam reko da ne zelim nista da prepravljam,vec samo da je ofarbam.Iskoristi sam semu koja je
koriscena u Ospey knjizi o Tigrovima,i to bas za maketu koja je bila u 1/16.
Inace maketa je sastavljena pre mog rodjenja  ;D pa onda vidite koliko je matora   :hahaha :hahaha :hahaha

Inace da dodam,maketa ima kompletnu unutrasnjost.Figure koja bas i nisu vredne pomena i cela je funcionalna.

milten

Svaka cast. Ovo ti je bio zivotni san. Koliko si platio Banetu da je ofarbas?  ::)
MK "Narednik Mihajlo Petrovic" Nish
http://nmpnis.wordpress.com/

nesha

O  Momco, ti si svoj deo posla majstorski odradio, ko je sastavio, njemu neka ide na dusu ako ima gresaka...
Ako ima unutrasnjost, onda je stara Tamiya, na koju sam se przio od svoje 12 godinice... :P
U svakom slucaju, ovo je lepa zverka u svakoj kolekciji  :super

Kerber

Hehehe, bravo Momcho !
Sad izgleda 100% bolje no pre.
Inace, maketu je , sastavljenu vec, od strane nekog Engleza, doneo u Srbiju Zoka, moj drugar i prvi bubnjar u Kerberu, daleke 79...
Tip je koretktno sklopio al' farbano je bilo...pa onako. Cetke i krechenje.
E, posto su godine, nestavljanje lakova pod decale, oljuskana farba...ucinile svoje, a dobih ga na poklon da s' njim cinim sto mi volja, logican izbor za opravku je bio Momcha.
Ja sam zadovoljan kako je ispalo na kraju, jedino ne provaljujem dal' si mogao da mu malo opravis i amortizere, posto je pod tezinom dosta "legao" pa su se federi malo skupili.
Jako dobro izgleda !
Jedva cekam da vidim ovo !

Messerschmitt

У каква мрцина :super
Свака част за труд уложен у оживљавање ове зверке! Можда за једно 20-30 година и ја урадим овако нешто :pilot :zvizduc

modellius

he, he, he, stara dobra tamiya, nekad davno sam merkao ovu maketu u jednom maket shopu u Budimpesti, al' bila je skupa u pm pa sam batalio..... ako se ne varam ne tako davno tamiya je ovo izdala i u RC varijanti....  inace jako lep rad, svaka cast na restauraciji
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

menestenasli

SUper je. Koje su dimenzije? Ako mozes slikaj pored dinara, tj novcanice od 10 din  :)

drazen

Svaka čast :super
Mogu zamisliti koliko kantica farbe si potrošio da ofarbaš ovo čudo :D

lord sir giga

SUper je. Koje su dimenzije? Ako mozes slikaj pored dinara, tj novcanice od 10 din Smiley
bolje je da stavi neku novcanisu iz Hiper inflacije, pa da ono stvarno vidimo velicinu oklopne zveri, kao i da se podsetimo koliko smo siromasni bogatasi bili.
Elem, mislio sam da je ovo onaj drugi tigar u 1/16 sa metalnom cevkom, ali i ovako sam lepo iznenadjen.
Po prici vidim da je maketa prosla dug put od sklapanja bojenja i ove zavrsne seme.
Stvarno je lepo kad maketa ima neku pricu iza sebe.

Hammond_Lord

Tigar fino izgleda , posle toliko godina. Jesi li siguran da ipak nije u pitanju stari Tamiyin Tiger I u razmeri 1/25?

kamaz

Mene ovakvi čeka na carini (biće se papci igraju s njim), ali RC od Heng Longa(sa BB kuglicama).  :hahaha :zvizduc
p.s. šta kažete na ovu zvjerku? http://www.ww2tigertank.com/index.html (skoro 700 funti ::) :'()

menestenasli

uh, koliko je to, 1000 eur?  :o  Mozes pravi nov motor da kupis za te pare (kineski)!

kamaz

Quote from: menestenasli on 02-09-2010, 08:05:35
uh, koliko je to, 1000 eur?  :o  Mozes pravi nov motor da kupis za te pare (kineski)!
Da, znam, preskupo, ali...
Ima i manjih verzija: 1/48 i to ´prepainted´ na Ebay-u (sove pod ´die-cast´).
No ako stvarno čovik voli nešto tako jako...
Ta neki dan sam gledao na nekom forumu izgradnju Lancastera 1/32 isto po ovom sistemu časopis+djelovi (neznam cjenu, no to bi moglo bit 10x iše od ovog), sa svim rebrima i strukturalnim pojačanjima.  :pilot :god  http://forums.diecast-aviation.eu/showthread.php?t=13045 - link za pogledat
Ali to je ipak malo :P.

Momcha

Hvala na komentarima.Evo kako izgleda "mala" 35-ca u odnosu na ovo cudo  ;D

cherny

Ispao je bas dobar! Sudeci po slici, pre bih rekao da je 1/25 nego 1/16.