Napoleonovi ratovi

Previous topic - Next topic

Emperor

Ovo je jedan od mojih prvih radova.Ja sam početnik i još uvek nisam ovlado svim tehnikama i ne posedujem nešto dobar alat...

Marko M

Sudeći po ovome imaš najvažniji alat koji ti je potreban, a to je strpljenje. Jesu li ovo ESCI figurice? Ja sam nekada davno započeo farbanje Ruskih grenadira iz Napoleonovih ratova ali sam brzo odustao.

Emperor

To su Zvezdini pruski grenadiri i Francuski voltigeri. Ja lično nisam toliko zadovoljan izgledom figura nakon što sam ih ofarbao.

Messerschmitt

Овако на први поглед не делују лоше. :think Мада пријало би нам пар бољих слика  :zvizduc
Радио сам једном неке фигуре од Звезде и пластика је била јако лоша, скоро да није ни могла да се обрађује. То сам делимично решио тако што сам замрзао фигуре пре рада. Каква су твоја искуства са овим сетом?

Emperor

Pa nisu loše figure,veličina mi odgovara.Neki zvezdini modeli figura skala 1 72 su veći i krupniji od figura drugih proizvođača :pilot

Emperor

Zvezdine figure su malo veće od ostalih figura u razmeri koju ja radim.Radio sam ja dosta figura,najviše imam onih od običnih vojnika kupljenih na pijaci.Do skoro sam svaki dan na raspustu išao na buvljak i kupovao vojnike.Na vašaru sam kupio par limenih vojnika od bronze,zatim par vitezova itd.Čak sam kupio i jednog povećeg samuraja,ali šta je samuraj bez nindže pa sam kupio i jednog nindžu.
Problem sa zvezdinim figurama posebno ovimgrenadirima je što su neki delovi odvojeni od glavnog dela figure a vrlo teško se nameštaju(rule naprimer).Kada ih bojim ja ne  koristim četkice iz radnje,već koristim očišćenu četkicu za lak za nokte od moje keve i sestre.Keva često kupuje lak koji ima veoma tanku četkicu,negde od prilike debljine 5do 10 mm.Takođe sam primetio da što je tanja četkica lakše se sa nje uklanja boja :pilot

Emperor

Moje prvo učešće na sajmu ili takmičenju.Bio sam četvrti(predposlednji).