Gloster Sea Gladiator -Roden 1/48

Previous topic - Next topic

Pedja

Počelo farbanje,evo malo slika.

husky

Hawkeye

Pedjo moze li neka informacija o ovom konkretnom avionu,ili bar link ako si nesto ranije postovao o ovoj maketi.Interesuje me gde je bazirao i eventualno ucestvovao u borbama?

'Уживај младићу за младости своје!'

ubermagog

Odlična tema, boje lepo izgledaju!
Pretpostavljam da radiš nekog iz čuvene "trojke" sa Malete, sa njima ne može nikako da se pretera što se tiče ostarivanja pošto ih je nekoliko stalno bilo kanibalizovano da bi bar tri letela :)

Ako jeste jedan od njih, javi mi koji pa mogu da ti bacim neku sliku iz knjige koju imam

Sad je Revell reizdao odličnu Matchbox maketu u 72, a kod Airfixa ima sjajan set dekala koji pokriva maltežane.

Pedja

Mislio sam da radim ovog,N2272

Avion je iz 804 Sqn. koji je bio stacioniran na HMS Furious,i kasnije nakon  septembra 1940 u bazi Hatston na severu Škotske.Šema mi je bila interesantna zbog crteža na vratima kabine i varijante sa trokrakom elisom.

U ponudi kod Rodena od "trojke sa Malte" je dat N5519 (inače ponudjeno 8 različitih šema).
Trobojna šema odozdo,crno belo i srebrno.

Quote from: Airsuba on 19-12-2010, 10:29:52
Sad je Revell reizdao odličnu Matchbox maketu u 72, a kod Airfixa ima sjajan set dekala koji pokriva maltežane.

Radio sam airfix maketu u 1-72 ,da li je u pitanju ta maketa ili neka druga,ova koju sam radio je odlična,ja sam je radio kao finski,doduše to je bio običan, ne Sea varijanta.Nažalost ,letela je nedavno sa police i čeka reparaciju.

Hawkeye

Iskreno nisam ni znao do malopre da je postojao SEA GLADIATOR,hvala Pedjo na informacijama i puno srece u izradi makete,praticu je s paznjom  :pilot !

'Уживај младићу за младости своје!'

husky

Daj malo slika kokpita.
Imam tu maketu i cini mi se da ce biti poprilicno tesko uklopiti ga.
Debela je plastika.

Goran A.

Pa kokpit je gotov koliko vidim!

Pedja

Kokpit je malo siromašan pa sam radio neke dorade,uglavnom se sve uklapa kako treba,ni plastika nije toliko loša,mora se voditi računa o naoružanju koje ide u kabinu i kasnijeg uklapanja samog kokpita, mogu da smetaju jedno drugom.Deo iza glave pilota je slabo odradjen pa je tu potrebna dorada i naravno pojasevi.Za sve sam "konsultovao" Eduard.cz,može dosta da pomogne.
Kačio sam ranije neku sliku evo je opet,ne vidi se bog zna šta....

ubermagog

Šta si koristio za boju unutra?

Pedja

YEAH,veliki mag manipulacije.... fotografske.....SUBA

Dakle nešto sam smućkao da liči na interior green,konzole i komande su crna tamno siva ,pojasevi neka boja kože, ima i neke pregrade i "torbice" sa strane i one su u nekoj kaki boji.Mislim da imam još neke fotografije unutrašnjosti,proveriću.

Boki

Lepa maketa interesantne letelice. Jako mi se sviđaj dosadašnji tok radova :super. Ovo će odlično da izgleda na kraju.

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Kerber

Hehe, ima da me nateras da nadjem prastari Matchbox, i da ga (nadam se da je u kompletnom stanju), preradim...mada bih vise voleo "Maltezanina", ali, ova sema od 5-6 boja...prosto tera vodu na usta.
Cepaj !

Pedja

Donje krilo ofarbano,nisam siguran da sam pogodio boje,videću šta u daljem radu mogu da izvučem.Dolazi najteži deo,uklapanje gornjeg krila i postavljanje svih utega i zatega.Evo i malo slika...

Kerber

kao da mu malo svetla fali, nisam siguran za boje, samo, dobro je sto si ga krenuo kako treba - donje krilo ima i boje i sare drugacije od gornjeg, a to se ovde vidi...