NOPMS Show 2011, Port Townsend USA

Previous topic - Next topic

djnik

Da ne razvlacim sa uvodom, takmicenje je odrazano u bivsoj vojnoj bazi u Port Townsendu-u. Organizator takmicenja je lokalni IPMS klub iz istoimenog grada. Baza je napravljena da stiti ulaz u zaliv u kome se nalazi pomorska baza Pacificke flote. Pre par godina imao sam priliku da vidim kako se podmornica klase Ohajo vraca sa plovidbe. Na slikama mozete videti vojnicke barake gde se odrzalo takmicenje, obalu oko baze, pogled sa svetionika itd.

Ovo je "klasicni" Americki dorucak, bas zdravo zar ne?

Dok sam se setao po bazi naisao sam na ovaj Dodge Charger R/T, 450 KS  :headbang

Na kraju, proslavili smo uz lokalno pivo.

Par slika sa takmicenja

djnik

Automobili, kamioni i motorcikli

Brodovi

Razlog za slavlje :)

ubermagog

Cestitam na nagradama  :)

Takmicenje izgleda bas lepo, iako je poprilicno lokalno deluje mi da je velicine ovih nasih balkanskih, doduse nema bas mnogo omladinaca :)
Ima veoma uspelih maketa!

Narocito mi se dopadaju ove njihove nagrade tj. plakete i pohvale, za mene je to mnogo primerenije maketarskim takmicenjima od 'medalja' na kanapcetu i 'pehara'...

PS. dorucak je ....  :deadhorse
a sto se tice piva - americka 'nacionalna' piva su uglavnom sve sam blagi uzas, ali koliko znam bas zbog toga poslednjih 10-ak godina im cveta lokalna pivska scena pa medju gomilom malih i mini lokalnih pivara mogu da se nadju neka vrlo dobra pivca  :D

Drago mi je da si tamo i da si dobar u ovom "poslu".

Josip

Jadgkommando

Makete, lokacija sve izgleda odlichno!!  8) Cestitam  na nagradama Bravo! :super
Hvala za obilan foto report!!

PS: sto se tiche dorucka postoji jedna velika razika izmedju nas i Amera, oni to jedu za doruchak a mi tako nesto slichno za vecheru  :hahaha

Quote from: djnik on 12-06-2011, 07:36:32
Ovo je "klasicni" Americki dorucak, bas zdravo zar ne?

djnik

Hvala svima.

Takmicenje je veoma lepo, lokacija je izuzetno zanimljiva. Predpostavljam da je na ovom takmicenju bilo vise od 200 makata, nazalost bilo je samo oko 15 juniorskih maketa. U IPMS Sijetlu imamo samo nekoliko juniora i pored toga sto u muzeju organizujemo takozvani "make and take" gde delimo makete za dz. i pomazemo im na licu mesta da ih sklapaju kako bi ih zainteresovali. Valjda su im Xbox, Plej Stejsn i ostale konzole draze od ovakvog hobija. Isti problem imamo ovde sa regrutovanjem buducih inzinjera, deca su prosto nezainteresovana.

Nagrade jesu veoma zanimljive, svako takmicenje ima svoj izgled nagrada kao i specijalnih nagrada. Ove godine je maketar iz Oregona pokupio cak 4 specijalne nagrade (za B-25 u 1/72, Ki-43 u 1/48 i Corsair-a u 1/48).

Heh dorucak je bio takav da nisam rucao :D Sto se tice piva, ima puno tih lokalnih "mikro" piva i u pravu si nisu sva dobrog kvaliteta ali ovo je bilo sasvim ok.

PELE

Ma Ameri jedu k'o provaljeni, bas me cudi sto su najgojaznija nacija...  ;D

A takmicenje vrhunsko, hvala za ovako lepe slike!  :cheers

djnik

Zaboravih da postavim slike figura

Sci fi

Miroslav Š.

Хвала ти за одличан преглед. Фотке су супер. Амерски доручак није лош, битно је да се то не поједе увече :super
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Milan18111

Cestitam na osvojenim nagradama i ujedno  hvala za odlicne fotke.... :cheers