Zil-157, ICM 1/72

Previous topic - Next topic

zamorano

Jedva sam se naterao da ga uslikam... Još uvek nisam provalio dobar sistem za fotografisanje maketa dSLR-om tako da sam malo eksperimentisao - nadam se da se vidi šta treba.

Deo izrade je dokumentovan ovde:

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,9950.0.html

Pozdrav!

ubermagog

odlično izgleda!

možda si mogao da mu ne staviš te rešetke ispred svetala, ili da ih odradiš u samogradnji - mnogo su im debele te iz kutije :(

Goran A.

Bas htedoh da kazem sto i Suba. U toj razmeri su resetke uvek problematicne a i muka za proizvodjaca. Kamion mi se bas dopada, izgleda realno!

pekar

lepo, mada mi je mnogo a možda i previše uprljan za moj ukus .
Sve u svemu dobar rad. :super
IL-76

miloskontra

Sandman

Stoji samo primedba na te reshetke preko farova - sve ostalo je bash kako treba i prosto prizeljkuje neku dobru podlogu/postolje u slichnom maniru ;)

Shto se tiche fotki, odlichne su - posebno mi se svidjaju ove gde je vertikalna pozadina u senci - dodaje neku posebnu dramatichnost vozilu :)

Ne znam koje si modove testirao ali probaj da radish sa vrednostima otvora blende vecim od f/8 zbog dubinske oshtrine - imash odlichan priruchnik koji je postavio Milan18111 na sledecem topiku:

http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,11705.0.html

zaki

Lepo urađeno, jedino kao što je već rečeno rešetka je nesrazmerno debela pa je možda bilo bolje da je nisi ni stavio. Isti problem sa neproporcionalnom rešetkom ispred farova postoji i na Zvezdinom Zisu 151 (upravo ga radim). Inače ja sam zaljubljen u taj kamion na polici imam 3 Trumpeterove verzije i 1 Zvezdinu ali u 1/35
:cheers

zamorano

Hvala svima na komentarima!

Da, rešetke su malo...  :uaaa Maketa je dovoljno sitna da to nije upadljivo osim kad se gleda direktno spreda... A i nisam bio nešto previše ambiciozan. Možda stvarno rešim da je stavim u neku dioramu (čiji radni naziv bi verovatno morao da bude "blato do guše"), onda ću probati da ih zamenim nečim pametnijim. Razmišljao sam i da ostavim bez rešetki ali nekako mi nije to to, ispadne običan kamion ;).

Stoji da sam ga ekstremno isprljao, preterao sam u prvom koraku i posle nije bilo nazad... Ali nije skroz nerealno, gledajući video zapise gde su mrcvarili razne kamione (Tatre i još neke) po Sibiru, zaključio sam da je svašta moguće :).

Što se fotki tiče, još uvek tražim kombinaciju koja funkcioniše. Ovaj objektiv (kit, 18-55 bez IS, dakle nije baš nešto) je jedini koji imam koji može da se približi dovoljno da uslika ovako malu maketu, ali u tom slučaju dubinska oštrina jedva može da "ufati" ceo kamion - a slikao sam sa f/22. Sa druge strane, da li zato što je fokusirano blizu ili zbog ekstremne blende, nekako su slike mekane... Mada, sad kad razmislim, ni sa kompaktnim digitalcem (koji je mnogo bolji za makro fotografiju) nije bilo lako uslikati realno ovakve relativno jednobojne makete. Nema veze, dugujem još maketa za galeriju tako da će biti prilika za eksperimentisanje.

Pozdrav!