Trece takmicenje maketara "Santos Dimon"

Previous topic - Next topic

Neca i Misko

Saznao sam da ce takmicenje biti 15 oktobra (subota). Nisu se jos dogovorili u koliko sati, ali najverovatnije kao i prosle godine. Nemam pojma koje ce kategorije biti i tako to, jer se to jos sad nista ne zna (to ce objaviti neko ko ide na maketarsku sekciju). Pricao sam sa vlasnikom kantine i rekao je da bi ona radila ako bi bilo oko 30 ucesnika, jer mu se ovako ne bi isplatilo da dolazi. Prosle godine nije radila jer mu organizatori takmicenja nisu ni rekli da ce ga biti  :headbang Pa sad, ko bi dosao nek mi se javi da znam, da mu kazem da otvara kantinu ili ne. Tu bi bilo neke 'rane, ne znam ni ja cega jos, ali mislim da bi bilo super kad bi radila na taj dan. :D
Hvala

lord sir giga

Koliko se secam bio si prosli put, pa sad proceni ja mislim da je bilo oko 30 do 40 ljudi sigurno.
I Hvala na obavestenju, ako budem mogao docicu naravno.
Nazalost izgleda da cu raditi ceo dan u firmi avaj ako nebude bila i nedelja nista od posete

komoras

dolazi se  :cheers

samo promenite ocenjivanje maketa, da ne bude ko prošle godine - ajmo sad svi napolje...
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Profa

Nažalost, mnogo toga bi morali da promene da bi smo došli... :think
Za one koji su se kasnije uključili, pogledati diskusiju na http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,10646.0.html
Bogu fala što sam Lala! :)

sezan

Slazem se sa Profom ,poprilicno smo se razocarali prosle godine.  :uaaa
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Goran A.

Organizatorima treba skrenuti paznju na ozbiljne propuste napravljene tokom proteklog takmicenja. Moze da se desi da to bude skolski kup sa par maketa i a vise onih koji ce doci koliko da prosetaju.
Takmicenje moze da bude dobro i poseceno. U Srbiji postoji skoro pa tradicija organizovanja takmicenja po skolama pa bi uprava mogla biti opustenija. Da ne pominjem da medju potencijalnim takmicarima ima vise bivsih ucenika te skole i nemaju cega da se boje.

Neca i Misko

@giga
Da, bio sam, i ja mislim da nas je bilo oko 30-40. Bilo bi super kad bi ove bilo tako, posto su se mnogi razocarali (imaju razloga)

@komoras
To sto se tice ocenjivanja, reci cu drugu koji vodi maketarsku sekciju, da to sredi, stvarno je bilo glupo :uaaa

@AG02
Posto sam i ja bio razocaran kako je proslo proslogodisnje takmicenje, pricacu sa organizatorima da se ove godine potrude ako zele da im dodje vise od 5 ljudi.

E da, u skolu se NE sme dolaziti u bermudama i majicama bez rukava, samo pantalone, jer nece da pustaju u skolu, mada verovatno svi to znate. Takodje se ne smeju nositi navijacka obelezja, ali ja zimi nosim Arsenalovu jaknu i niko nista ne govori, tako da na to zaboravite :naughty

Aki

Због тог правила о облачењу, не бих вам дошао из принципа.
То је у реду за време наставе, али овако, када ће доћи доста људи који немају везе са том школом, и у време када није настава, то нема смисла.

pekar

A što mora škola da ja pitam?
Toliko mesnih zajednica itd.......
IL-76

Neca i Misko

To za oblacenje je bas glupo, svaki dan se kuvam u autobusu.... I glupo je kad je takmicenje da izigravaju neko ludilo, ali nisam ja smislio to pravilo :(
I kao ne smeju sandale, ali sta ti moze ovaj iz obezbedjenja, da ti da neopravdani ? Kazes mu zdraaaaavo http://www.youtube.com/watch?v=BF0XpDftIfU&feature=related ;D

vazduhoplovac

sumnjam da ce neko doci u sorcu i majici na bretele u oktobru (u stvrai, nikad se ne zna... :think)
elem, ovo za navijace se odnosi na obelezja ovi' domaci'.  ;D
mislim da klub dole nece raditi, nego ce kao i prosle godine biti organizovana klopa u jednoj od ucionica.

vazduhoplovac

Postovane kolege maketari,  :)

Trece po redu takmicenje maketara "Santos Dimon", koje organizuje Vazduhoplovna akademija u Beogradu, ce se odrzati 15. oktobra.
Kao sto vec znate, ovo takmicenje se malo razlikovalo od ostalih, jer su ucestvovale samo makete aviona i helikoptera  :pilot . Ove godine je nacinjen i korak dalje sto cete videti iz prilozenog.

K A T E G O R I J E

1.  prop/jet - sve manje od 1/72
2.  prop - 1/72
3.  prop - 1/48
4.  jet - 1/72
5.  jet - 1/48
6.  prop/jet - sve vece od 1/48

Sto se tice starosne kategorije i tu je doslo da promene. Takmice se samo seniori i kadeti.

Ove godine postoji i specijalna nagrada da najbolju maketu u kategoriji prop - 1/72.  ;D

S A T N I C A

09:00 – 11:00      Prijem maketa

11:00         Svecano otvaranje

11:30 – 15:00      Ocenjivanje maketa

15:00 – 16:00      Obrada podataka

16:00 – 17:00      Proglasenje pobednika

17:00         Svecano zatvaranje

Takmicari imaju organizovanu hranu i pice.
Za koji dan stize i obavestenje o prijavljivanju takmicara, a obezbedjen je i prostor za maketarski bazar, zainteresovani mogu da se jave putem pm-a.

O oblacenju

Navijacka, JSO i ultra desnicarska obelezja su zabranjena, ako vas obezbedjenje vidi, nece vas pustiti unutra.

Pusenje je u skoli zabranjeno, cak i u dvoristu.

...uskoro jos informacija... ;)

Neca i Misko

@vazduhoplovac

Rekao sam Banetu da bi bilo dobro kad bi radio, a on kaze da bi dosao ako bi bilo oko 30ak ljudi, ali videcemo jos

vazduhoplovac

@Neca maketar

gore u ucionici ce biti organizovani klopa, sokovi i kafa.
moram da podsetim da je i u menzi zabranjeno pusenje...

Neca i Misko

Onda cu Banetu reci da nema nista od dogovora :)