1:72 Aircast Soko NJ-21 Jastreb

Previous topic - Next topic

gasha

Uh Dragance, koliko god se ti trudio tesko ce od ovoga biti nesto extra. Ipak je to gruba maketa, paneli kao kanjon Kolorada. Svaka cast tebi na radu ali bash bode oci.

dragan_mig31

Hvala ti Gasho.Panele sam cak i punio superlepkom.Sama maketa ima 5 prajmera pre farbanja cisto da bi popunio panele ali eto opet su preduboki.

PELE

Добар скроз, чекамо декале!  :cheers

dragan_mig31

hvala ti pele.Ima vreme za dekala.Ima jos puno toga sto mora da se ofarba.Dielektrik ofarban i crveni rep isto.Malo se boja ogulila zbog pipanja tokom rukovanja i maskiranja makete.Moracu da popravim malo kasnije kad mi se prsti budu vratili u normali jer sam smrzo na terasi...

dragan_mig31

Ovo je sve za danas.Ovih dana cu da ofarbam ostatak delova,mozda zakacim i neko naoruzanje ukoliko budem nasao nesto sto prija ovoj masini.Koristio sam moje zastave i rondele a brojevei  servisne oznake(3-4 koliko ih ima u kutiji) su LH.Nemogu da se pozalim dosad a crventu traku sam sekao od neke stare dekale koje sam imao jer one sto su dosle sa maketom su se totalno raspale.Sad molim za pomoc.Koliko mogu da vidim sa slike poklopce i kutije trapova sa unutrasnje strane su zuti cink hromat a negde je zeleni cink hromat.Sta vi mislite kako da ofarbam?

anki

Moj predlog ti je da ne naglasavas panele jer su duboki. Eventualno samo kod pokretnih delova - komandi.

dragan_mig31

I ja to razmatram.Ili bar da uradim samo lagani wash.

slax

Svaka čast za trud i završni izgled. Šteta što su paneli takvi kakvi jesu mada i ovako izgleda odlično. Koliko se sjećam kutije trapa su zelene.

sezan

JEste zelena.

..a i na poklopcima izgleda ali se ovde skinula poprilicno..vreme je ucinilo svoje.. :think

..jos kad bi imao bedz ovaj.. :love

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

TISO

Par pitanja:
- Šta treba da se uradi da bih se iz ove makete NJ-21 dobio pristojan G-2?

Kao prava budala skočio sam na L&M G-2 kad izašao ali ta maketa sa tim avionom nema veze (trup predebeo nekoliko mm sa profila) i mišljenja sam, da bih se lakše napravio G-2 iz ove makete nego iz L&M makete.

- Može li se dobiti još fotografija kutija stajnog trapa (glavnog) i noge nosnog stajnog trapa (baš radim J-21 pa bih pomoglo)

Jaš jedna molba timu Lift-Here, da kod sledeče serije maketa J-21 i NJ-21 molim vas odštampajte konzole u kokpitu i instrument tablu. U pravom razmjeru več čemo sami upasovati.

Pošto pametniji popušta glupaci vladaju svetom!

Profa

@Tiso: Nema potrebe, čovek je napravio i G-2 ;)
Bogu fala što sam Lala! :)

TISO

Quote from: Profa on 07-01-2012, 23:32:38
@Tiso: Nema potrebe, čovek je napravio i G-2 ;)
Gde, kad, kako...?
dobro, nema veze nabaviču onda njegovog. Ali predlog L-H oko štampanja konzola i instrument tabli vredi

ubermagog

@ Tiso
Da, ima Dušan isti ovakav G-2, i to 'drugu seriju' mastera gde ga je doterao po detaljima da bude isti kao J-21 i NJ-21...
Inače pored nekih sitnih razlika u detaljima, glavna je u dužini trupa tj. nosa, baci pogled ovde imaš par slika gde se to vidi sa polutkama trupa
http://lifthereserbia.wordpress.com/2011/07/12/lhm012-nj-21-jastreb-trainer/

Ako bude bilo neke nove štampe uzećemo u razmatranje dekale za kabinu...

TISO

Hvala Šubo za informacije. Moraču, da nabavim 2 komada. Jedan za mene a jedan za našeg šefa pilota (oče "svog" iz akademije - i ne da mi mira), več je hteo L&M koji je našao na internetu da nabavi ali sam ga jedva ubedio, da ne.

Što se kokpit dekala tiče možda bih za ovakve ekzote mogli dati po koji primjerak i na vaše standardne setove dekala ili kao bonus pored (za nas koji smo več nabavili makete bez ovih). Za prizvođača jeftinije nego ecovani set (ako tražite jaaaaaaako dobru ideju evo je >:D).

Usput ja sad radim na J-21 i naviše mi muka daje baš kokpit (stanjio sam stene kokpita iznad konzola) spojio polutke trupa sad moram pod kokpita, zadnju stenu i konzole, da napravim ali imam samo crteže sa uputstva.
Šahtove glavnog stajnog trapa sam produbio i napravio nešto konstrukcije ali osim fotografija koje su na ovoj temi nemem ništa pametno.

dragan_mig31

Tiso ja sam doradio kopletni kokpit.Nove konzole,nove palice,nove instrument table,novi pod i zadja pregrada,novi poklopci i prednja stakla,novi mitraljezi i jos puno toga.Na kraju se ipak moze napraviti lepa maketa za vitrinu :)