Ikarbus 201 1/30 (samogradnja)

Previous topic - Next topic

profa_chb

Moje prve ozbiljne makete u samogradnji, u pitanju su dva zglobna GSP-ova Ikarbusa, koja sam napravio po tehnologiji Busmodels-a iz Novog Sada :)

Konstrukcija od lepenke, detalji od lepenke, tripleksa, hamera, pvc-a, žice... Oplata, točkovi, stene i branici od pvc-a, gume od gume (ručni rad ali ne moj), harmonika od platna, za bojenje sam koristio Revell-ove i Humbrolove boje, autolakove, tempere, Oracal folije, od lepkova, OHO, super lepak, Momentfix... Da ne gnjavim previše, evo i slika ;)

gbr 938

gbr 936

i jedna zajednička

profa_chb

...i po neka slika enterijera (isti je kod obe makete), neke od njih su slikane u toku proizvodnje :)

neki detalji na plafonu

i na podu

Slobo

Odlično! Na fotografijama kao da su pravi autobusi!

komoras

au bre čoveče! pa ovaj ko pravi!
još i automate ima :D

svaka čast  :cheers
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Nemsy_29

Svaka cast, ovo je neverovatno dobro i jos samogradnja  :god

matilda

jako kreativno.
zaista lepa maketa pa jos u samogradnji, od kutija i papira, stapa i kanapa.
izuzetan rad.

samo nastavi i okaci ako imas jos stogod.

stevan

anki

Au kakav rad od nicega! Svaka cast. Jel ovo radis za svoju dusu ili kao neke sajamske demo makete za nekoga?

airbamby

:super Odlicno izgledaju.
Svaka cast
http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

flanker

U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Biba Struja

Sad samo pazi da ti ne uleti kontrola...   ;D

Šalim se naravno, rad je odličan, svaka čast!    :super

gasha

ubermagog

a 'majstora' nisi napravio  ???
sad moraš jednu dioramu da odradiš, sa penzosima i srednjoškolcima koji neustaju, a na vratima da uskače preko reda ona riba "da si biomed 4 pila u autobusu bi bila"  :naughty

Stvarno odlično izgleda, naročito ova obrada spolja!

Od nas 'plastičara' vi 'autobusdžije' možete da ukradete tehnike rada i obrade plastičnih stirenskih ploča. Taj materijal se sjajno obrađuje, lepi, seče, oblikuje i šmirgla a nije skup. Mislim da bi sa njim bez problema odradili neke manje a zakrivljene ili reljefne stvari - recimo branike na ova voja dva Irakusa.

profa_chb

hvala svima :)

@ anki oba sam radio za svoju dušu ;) pokušavao sam da nađem kupce (da radim po narudžbini, ova dva nisu na prodaju), ali slaba vajda...

štapove i kanape nisam koristio, ali sam imao suludih alata u toku izrade... trebalo je da zalepim retrovizore (momentfix), ali sam se plašio da ako budem koristio lepljivu traku za fiksiranje dok se lpak suši, da ih ću odvaliti pri skidanju trake, tako da eto kreativnog rešenja, časica za rakiju i čaša za urin ;D

a što se tiče kutija, njih sam zaobišao, sav karton sam kupovao u Papircolor-u ;)

@ Airsuba odlična ideja za branike, ovi su mi loše ispali jer nisam mogao da izvakumiram više detalja, pa sam improvizovao... A što se tiče diorame, nemam mesta ni za makete, a kamo li dioramu :( možda uspem da napravim neku foru kao otvoreni deo garaže, ali sve je to na dugačkom štapu...

Warhawk

Odlične makete, naročito mi se dopada fotka unutrašnjosti.
Samo nedostaje jena stvar - gužva  ;)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Aki

Врхунски си их одрадио, баш ми се свиђају!
Сећам се кад сам био мали, одувек сам желео да имам играчку оваквог градског аутобуса  0:)