Konacno da pokazem koliko sam lud!

Previous topic - Next topic

qzma

Pozdrav,
Evo konacno sam spremio slicice da vam pokazem sta sam do sada uradio i sa cime se naj vise ponosim!
Ovo je mali deo vojske koju sam zapoceo i ko zna kada ce biti gotovo! U pitanju su 1/72 englezi godine 1356 iliti bitka za Poatje, trudio sam se da bude istoriski tacno, svaki predstavlja stvarnog plemica koji je ucestvovao u toj borbi... Jedno 10x su lepsi u prirodi, dzaba mi HD kamera ;)                             

rodeo

Odlicno izgleda, napisi po nesto o nacinu rada, koje boje koristis, koje tehnike? Da li su na stitovima dekali ili su farbani rucno?
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

airsuba

BRAVO, super su  :cheers

Nadam se da se boja dobro uhvatila i stisla uz plastiku i da su bezbedni od oštećenja!

qzma

Pa boje su uglavnom akrilne (gw), ali koristio sam i neke preostale email!
Obicno odradim wash crni (za mail obavezno), braon (za plate) i crvenkasti (kada hocu da izgleda malo rdjavo), ili ih kombinujem, cisto da oklopi budu malo drugacijih boja, da izgleda realnije! Posle dodajem boje, drybrashujem dok obicno ne preteram itd...  :super
Sve sam radio cetkicom rucno   :o

qzma

A da, boja se dobro uhvatila na italerijevim figurama, malo slabije na zvezdinim, mada ako se mnogo pipka uvek ce da se skine tako da dalje ruke sto je vise moguce! Plasim se da isprskam mat lakom posto mislim da ce pokvariti kontraste boja, ipak su mnogo mali detalji!
Evo i video na kom se malo bolje vide figure!

http://s272.beta.photobucket.com/user/qzma82/media/100YW%20English/FILE0211.mp4.html

Darijan

Skidam kapu majstore  :god :god :god ja se patim sa 35-com a kralj radi 72-ku svaka cast :super :super :super

Kekso

Ovo je pre-predobro. Detalji su savršeni. Očito imaš oštro oko, mirnu ruku i odličan kist.
Bravo!

Emperor

Odlično, ovo je za primer...Samo tako nastavi... :cheers

Uzmi bilo koji digitalac sa makro funkcijom slikanja, nasloni aparat na nešto stabilno, pa okini izbliza da ih vidimo kako to zaslužuju.

qzma

Ma ljudi samo treba da si lud i uporan, i mozda dobra mikro cetkica priznajem! Ruka drhti ali je prislonis na nesto, a ako promasis uvek se da popraviti ;)
A za foto aparat i ja zalim! Nema niko dobar sa dobrim makro snimkom a ja sam jos slikao sa video kamerom, zato se i vidi bolje na snimku...

Gemini

Samo da pitam. Dali ti sa ovim lečiš ludost ili od toga postaneš lud? Šalim se, jako dobar posao. Ja bežim od figura ako ikako mogu, a ovde njih xxxx. Svaka čast!

Neman

i posle neka mi kazu da ovo nije umetnost !!!!

sa kakvom lupom radis druze ako nije tajna ??

Kekso

Ovdje lupa nije toliko presudna. Mirna ruka i kvalitetan kist su puno bitniji.  :)

Emperor

Bitno je i proučiti figuru pre početka rada, jer se neki detalji izgube iz vida...