V-ti Novogodisnji Kup - 16.12.2012 Muzej vazduhoplovstva Beograd

Previous topic - Next topic

vlajko&marko

Pozzz svima
Kao prvo hteo bi da se izvinim kolegi Suhojuzbog nestale makete pošto sam ja bio zadužen za cuvanje istih
Kao drugo onom ko je ukrao ....... :deadhorse
cestitke osvajacima medalja
a sad malo slika

ostaci F-117

Vertikalac F-16

nastavak malo kasnije
Vlajko

rodeo

Prilog o takmicenju pogledajte sutra na Prvoj tv u emisiji "Tacno 1" i "Tacno 9".
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

dragan_mig31

Ajde ako nije vam tesko snimite to pa postavite na Youtube za nas izvan Srbije koje nemamo tu televiziju :D

rodeo

Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

DjG

Quote from: maestro on 17-12-2012, 15:04:28

Piše "Revel", a u pitanju je Amercom die-cast model. Može li neko da mi pojasni?

Pa, il' je greška il' NAMERA TEŠKA  >:(  !

maestro

Quote from: DjG on 17-12-2012, 17:39:13
Quote from: maestro on 17-12-2012, 15:04:28

Piše "Revel", a u pitanju je Amercom die-cast model. Može li neko da mi pojasni?

Pa, il' je greška il' NAMERA TEŠKA  >:(  !
A opet, možda je čovek naveo da je dodao Revelovu pešadiju - to mi deluje logično. Ali ne znam da li mogu da dajkast modeli prođu kao sklopljeni, odnosno, postoji li neka kategorija za njih.

zivorad

Svaka cast i organizatorima i takmicarima jako mi je zao sto nisam bio prisutan,sto se kradje Ognjenovog Kirova tice tog kretena treba nabiti na kolac, Maestro mislim da je samo postolje makete/diorame amercom-ovo vozilo verovatno jeste Revell.

dusko

Sve u svemu bilo je lepo nadao sam se da ce biti jos bolji odziv nego prosle godine ali je lose vreme (citaj kriza)uzelo danak ali ruku na srce lepo smo se druzili upoznao sam i dosta kolega koje znam samo preko foruma ,berza odlicna takmicarski deo solidan ,sta reci jos jedna lepa uspomena.Pre pocetka takmicenja bilo je komentara vezanih za proslogodisnju kradju makete i predpostavke da li je "Fantom" i ove godine prisutan kad eto ponovo je udario ovog puta na ognjenovu maketu ali ima pravde dolijace on,eto malo je nezgodna situacija jer smo sada svi jedni drrugima sumnjivi :-[.

Sandman

Iako je loše vreme prethodnih dana uzrokovalo dosta slabiju posetu, NG Kup je po meni i ove godine opravdao svoju reputaciju najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja.

Broj takmičarskih maketa je kako vidim bio sasvim solidan, mada me je iskreno iznenadilo odsustvo vojnih vozila u razmeri 1/72 - ovo je rekao bih prvi put kod nas da se ova kategorija ne pojavi zbog odsustva maketa!
U svakom slučaju bilo je lepih maketa za videti, a ovom prilikom čestitam svim nagrađenim takmičarima.

Ono što je ove godine dobilo na malo većem značaju je izložbeni deo, koji je bolje osmišljen i postavljen na ulasku u takmičarski "krug" oko Orla - odlična zamisao organizatora jer je na ovaj način izložba bila na udarnom mestu i vidljiva svim posetiocima.

U ime BMK ekipe bih želeo da se ovim putem još jednom zahvalim organizatorima na ustupljenom mestu za našu izložbenu postavku - drago nam je da smo svojom klupskom "retrospektivom 2012" obogatili ovaj događaj.

Radionica je i ove godine bila dobar potez, ali bih predložio da se ubuduće njeno održavanje pomeri za malo kasnije, kada se završi prijava maketa, i kada se posetioci malo "izduvaju" na berzi - mnogo više ljudi bi verovatno kasnije otišlo u salu da malo odmori i pogleda ove maketarske zanimljivosti. Teme su bile lepo osmišljene, žao mi je što ih nisam sve odgledao uživo jer sam povremeno bio i na našem štandu, ali svakako je ceo program snimljen kao i prošle godine te će se uskoro naći kao dostupan u video formatu.

Berza je po mom mišljenju bila dosta dobra, mada verujem da je tu i tamo i platila danak ekonomske krize.

Sve u svemu, tradicionalno dobar maketarski vikend za kraj godine, nadam se da će naredne godine biti još bogatiji sa sadržajem, a to sve zavisi i od nas samih.

Za kraj evo i malo slika od mene - akcenat sam najviše bacio na izložbene makete pošto je to jedan segment koga treba ubuduće imati u vidu kao dominantan na ovakvom "multidisciplinarnom" događaju.

Goran A.

Malo udaljiti konopce od stolova i po koja kamera na strateska mesta. Odvratice i spreciti neki novi pokusaj sigurno.

B-707

Jos bolje nekoliko momaka da sedi kod maketa i da se cesto smenjuju.

modellius

Bilo lepo druženje, lepe makete, ma sve u svemu super !
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Sneni

Odlična izložba, svaka čast organizatorima, nisam mogao doći ali zaista uživam u fotografijama. Zanima me mogu li se negdje naći detaljnije slike JRV F-86 diorame?
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

Baš mi je drago, da je stvar uspela i da ste se svi lepo proveli u tom fantastičnom ambientu.
To može malo ko.

Nego žao mi je, da dolazi do krađa maketa. Ako ga uhvatite, pa ispadne da je to neko sa foruma ili inače poznat, ima da bude gadna bruka :-\

Josip