Airfix 1/48 Seafire FXVII

Previous topic - Next topic

Pedja

Potaknut "neverovatnim" interesovanjem za ovu kampanju resih da ukljucim jos jednu maketu.... :super
Kutija i delovi:

skromni pocetak radova, burgijanje.

Pedja

Kabina pri kraju,eduard eceraj dodat.

nastavak uskoro,pozdrav.

airsuba

Fino ide kabina, izgleda detaljno, jel to neki Eduardov eceraj ubačen?
Izduv si dobro sredio  :cheers

Prilično su 'iseckali' tu maketu mada se mora priznati da ima puno detalja i tako iz kutije... flapsovi, kormila, sklopljena krila, rakete,... svašta nešto!
Ako se i lepo sklapa onda je baš dobar komad  :super

Pedja

Jeste Eduard,prvi put sa "preobojenim" delovima samolepivim,nije losa varijanta ,mada mi nekako draze da budu u boji metala. Maketa je odlicna kao i MkXII koji sam radio ranije.Delova ima cudo jedno,kompletan komplet krila  u sklopljenoj i rasklopljenoj varijanti,rezervoari ,rakete,ostatka delova gomila.

Pedja

Pedja

Radovi malo odmakli pa prijavljujem promene,malo mi je umro kućni računar pa su slike u zaostatku.

Prajmovanje, korišćen Valejo primer,čudno se ponaša na uredno pripremljenoj površini (oprano i osušeno) hoće da povuče i da se skida, ali se skida kao "krpe", kao da se uopšte ne hvata na plastiku, moguće da nešto ne radim kako treba,bilo je ovde maskiranja koje je napravilo dosta problema ,videće se na slikama...

Preshading...odozgo...crna...

..odozdo...tamno siva..

Početak farbanja, korišćena Valejo sky type s  ali značajno posvetljena svetlo civom i belom...

efekat preshadinga, zadovoljan sam rezultatom...

Gornje površine, koristio extra darg grey, takodje Valejo, posvetljeni paneli u nekoliko prolaza...

Problemi koje sam ranije spomenuo...

Toliko za sada...

Sandman

Taj Vallejo je akrilni prajmer?

Nemam iskustva sa tom hemijom, ali mi deluje kao da se definitivno nije vezao za plastiku - iz tog razloga preferiram Mr. Surfacer, ili neki od sprejeva tipa crni Cosmos - oni mikronski nagrizu plastiku i bolje se vežu za nju.

Pedja

Sandman

Kad nisam siguran da li će se boja vezati za Mr.Surfacer (pošto on daje poprilično glatku površinu), radije onda kao prajmer koristim neku enamel mat farbu (dosta dobro mi se u praksi pokazala MM Light Ghost Grey).

Pedja

Hteo sam da ispoštujem tehnologiju i koristim proizvode istog proizvodjača,očigledno nešto  nije kako treba,inače, obično kao prajmer i koristim neki enamel,svetlo sivu najčešće. Mr.Surfacer nikada nisam probao, čujem da ga dosta hvale.

KuKLiNsKi

auu  :(  nedaj se!   sad skidaš svu boju ili?
sviđaju mi se ti griffon spitfire-i.. imaju ljepše linije od merlina  :)

Kerber

hmmmmmm...ja bih ili alkoholom ili najfinijom smirglom poskidao boju na ovim povrsinama, a ako se ne varam, sve je jasno ograniceno na male povrsi, i udri farbu ponovo...ostalo je jako dobro...

Monthy Python

posto se i meni nesto slicno desilo (doduse sa humbrolovim akrilima), pitao sam u papir color-u za resenje. kazu- obavezan prajmer. i ja kupih prajmer :)

Pedja

MAlo se radilo, lakiranje dekali ...

Pokušaj ispravke grešaka....malo očistio mesto skidanja boje i ponovo preprskao,po meni nije loše ispalo...

Kabina...

Još malo do kraja,wash,lakovi i sl.

Sandman

Jedva se naziru delovi gde je se farba bila oljuštila tako da se ovo uživo verovatno ni ne vidi.
Uspeo si ipak da spaseš ono od prethodnog javljanja.

Ajd sad lagano u ciljnu ravninu... :)