Tamiya 1/48 Spitfire MkI

Previous topic - Next topic

Pedja

Poštovani,

obaveštavam auditorijum da počinjem još jednu maketu u ovoj kampanji, u pitanju je čuvena Tamiya i svuda nahvaljeni Spitfire MkI. Na oko stvarno izgleda odlično, evo delova...radovi uskoro.

Pedja

Nisam mogao da odolim.... :headbang

Sandman

Ručno sve ili si koristio lenjir kao vodilju?

Pedja

ha ha, dobro pitanje,dosta kriv lenjir rekao bih...neki delovi ručno

Sandman

Nisam preterano se igrao sa riveterom, ali iskusnije kolege kažu da je dosta lakše ići slobodoručno - lenjir tu ponekad samo smeta  :-\

Pedja

tako je, ponekad je lakše bez lenjira,i dalje to radim Trumpeter riveterom, pokušao nešto u samogradnji i nije bilo zadovoljavajućeg rezultata.

husky

Da nisi malo preterao sa rivetima?

Pedja

Pedja

Kokpit gotov,sledi izrada...

Osnovna boja, HU78 sa priemsama HU122 i HU65 (plava)

Detalji, ecovani Eduard ZOOM set + lakiranje (ipak PRONTO)...

Wash uljana crna + mat lak (Vallejo)

Toliko za večeras,u medjuvremnu sklopljene polutke trupa.

Pedja

Napredak nakon  više od mesec dana, neke slike toka izrade....
Bojeno Vallejo, bojama,iako su korišćene preporučene nijanse  Dark Earth - Model AIR 029 i Dark Green -Model Air 016, malo sam miksovao i dodao Medium green u 016 a žutu u 029, naravno bela za posvetljavanje...
Kako vidim da postoje dileme na forumima oko bojenja odozdo, pogotovu oko kutija stajnog trapa kao i nogu stajnog trapa, odradio kako mislim da treba.
Za maske korišen paus lepljen patafix-om.

Toliko za večeras, pozdrav svima,hvala na gledanju,komentari dobrodošli...

medico

lepo to napreduje , ja sam ga sastavio pre par godina i maketa je definitivno užvancija za rad !!

Pedja

Quote from: medico on 23-09-2013, 01:36:09
lepo to napreduje , ja sam ga sastavio pre par godina i maketa je definitivno užvancija za rad !!

Управо твој рад ,овде објављен, ми је био велика инспирација . Да макета је дефинитивно уживање за рад.

Pedja

декалисање и све остало по реду урађено,слој сатенског лака , и до тада је све деловало у реду, онда видим да ми се вратила макетарска болест за коју сам мислио да сам је одавно прележао,  SILVERING, све је тачно и велики декали и несрећни ривети испод, ипак користио DECAL SOFT до изнемоглости не бих ли то све убио, али, није вредело. Ево мало слика ,више тога када макета буде "готовија",

у здравље,

Goran A.

Neko je koristio nitro razredjivac po dekalima da bi neutralisao silvering i dobro mu je islo. Ima to negde na forumu.

Taj DW-O jw bio umereno ofucan po oznakama i ostatku pa mozes da pokrijes wederingom ili da delimicno preprskas bojom mesta na kojima se vidi silvering.

medico

mislim da to relativno lako možeš da popraviš.... izmaskiraj slova pa preprskaj boju preko filma , tako ćeš sakriti silvering  ;) ima posla ali mislim da se isplati jer si dosta truda već uložio da ga tako i ostaviš !
što je najgore da sam znao njega da radiš imam višak maski  :headbang mada sam ja radio DW-k a ti DW-O ....