1/72 F-4B Phantom II, VF-51, USS Coral sea, Vietnam - GOTOVA

Previous topic - Next topic

zolle

Idemo dalje ... Revell maketa F-4E/F, u planu obimni hirurski zahvati radi konverzije u B  :think Sama maketa je fantasticna, tako da nece biti problema. Skidam budze sa gornjake krila, nos sam vec skratio i pripremio nov radom, pravim nove instrument table i sigurno ima jos nesto, ali nemogu da se setim  :lol

Dokon mozak, djavolja igracka !

Tomcat

Au druze, pa ti tuces tempo za medalju, ja jos drndam jedan a ti vec treci  ;)
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

komoras

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

zolle

Evo radilo se nesto ... skinuo (osmirglao) budze sa krila i ponovo urezao panele, sklopio kokpit i dodadao onaj cudni vrh vertikalca. Trup sklopljen, veceras bi trebalo da sklopim nosni deo, pa ce biti jos fotki  :super

fotke su mozda malo mracne, ali jbg-a radim uvece kad klinac spava  :naughty

Kerber

i ti se k'o Dragance ubacio u 5. brzinu! ;)
Dobar izbor, teraj dalje!

zolle

Idemo dalje ... trup sklopljen u celosti, postavio nov radom iz viskova ( ITALERI F-4S, skracen   :super), dodao ojacanja na krilima i nazalost morao da napravim nove usisnike na nosu sa obe strane, posto sam, jelte, originalne izgubio u toku rada ovih dana   :cry

Sledi kitovanje i kacenje antenica, i za vikend, nadam se, farbanjac i dekali. Svaka sugestija dobrodosla, pa raspalite   :cry

Goran A.

Sta ces sa tockovima, izduvnicima, i pajlonima?

zolle

@AG02- pajlone sam prepravio, izduvnike imam iz viskova, pa cu videti sta odgovara,  a za tockove si me zatek'o pitanjem  :think Sugestija dobrodosla ?

Tomcat

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

Goran A.

Nema sta, trebaju ti drugaciji tockovi, ovi koje imas ne odgovaraju. Dok ne nabavis, stavi ove bez jaceg lepljenja poklopca, lako ces ih zameniti kasnije.
Posto ti Fantomi ocigledno idu od ruke, ima  tu jos nekih sitnih razlika koje bi se mogle doraditi samo zavisi da li si i koliko raspolozen, tvoj izbor.

zolle

Goran A.

Ako nisi vec resio, mislio sam na uredjaj za punjenje goriva, razliku u panelizaciji, antene i senzore.

zolle

Antenice sam pripremio, uredjaj za dopunu goriva ide uklopljen u trup sa desne strane ispod RIO-vog kokpita, a za panelizaciju daj neku smernicu, pa da resim kolega  :super

Goran A.

Bilo bi dobro da uporedis neke crteze obe varijante sa Revellovom maketom, treba da ima razlike u panelizaciji vertikalca na napadnoj ivici, B nema cartridge engine start sistem, F-4E nema hidrauliku za sklapanje krila pa ni pristupne potvore ali treba proveriti. Razlikuje se panelizacija bocnog nosnog dela izmedju vetrobrana i dela gde naleze radom kao i na mestima gde ces ukloniti antene i senzore koje E ima a B nema. Verovatno ima jos.

Proceni koliko se to vidi ili ne vidi da ne gubis vreme.

zolle

@AG02 -  krila deluju ok, sto se tice nosa, jedino sto upada u oci jeste resetkica na desnoj strani i to cu da zakitujem. Ostalo nebih dirao, ionako dosta toga pokrivaju dekali, a tockove sam zamenio i obezbedio sam izduve adekvatne za B varijantu  :super Tnx za sugestiju  :super