1/72 Italeri F-14A Tomcat, VF-111 Sundowners - GOTOV

Previous topic - Next topic

zolle

Dok me drzi volja, reko` da najavim jos jednu  :super Slike sam preuzeo sa neta, da skratim muku oko slikanja i prebacivanja na komp  :zvizduc

a ovo su dekali, dobijeni ljubaznoscu predlagaca kampanje, druga Slobe  :super letelica sa nosaca Carl Vinson, 1982. godina

maketa svima poznata, neki bi rekli dobra za izbegavanje  :cry planiram da preurezem panele, doradim motore oko izduva, sredim onaj "paciji nos", ubacim druga sedista i deo naoruzanja iz viskova, mozda i da zamenim vertikalce, ovi su mi nekako tanki  :jok  Sve u svemu, nadam se zanimljivom "projektu"  :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

milan78

Tesko da ces moci da prepravis izduve u A verziju....mislim sa srecom ali tu lufta ima puno. :headbang
Instagram-Peacockscaleworx

Tomcat

Znaci pokusavas da od babe napravis devojku  I to misicu  ;D
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

zolle

Evo malo sam prckao oko makete, pa da podelim ... sklopljena, preurezana (ima jos par stvari da se odradi), korigovan polozaj radoma, dodao delove oko motora koji su falili ... krila komplet gotova, boja, dekali, stroka i lak preko svega. Ostalo je samo da postavim pito cev na vrhu nosa, ali to cu pred samo farbanje, da je ne polomim u toku preostalih radova   :zvizduc  Vertikalce sam presao belom bojom jer su mi dekali nekako blago zuckasti, pa bi ova bela ispod trebalo malo da ih osvetli    :super Sledeca su sedista i naoruzanje, pa ce biti jos fotki    :super Za sada "baba" (kako je kolega Tomcat zove) napreduje fino, mozda nece biti devojka od nje, ali tetka `oce, sigurno   :super

Tomcat

Pravi plasticni hirurg, baba je dobila zatezanje, liposikciju, samo jos neke silikone da opalis ;) Desetka za trud. Cini mi se da ces morati da menjas panel sa desne strane, ne prednjem delu, ovo iskoseno ne postoji na pravom
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

zolle

Quote from: Tomcat on 07-09-2014, 18:55:17
Pravi plasticni hirurg, baba je dobila zatezanje, liposikciju, samo jos neke silikone da opalis ;) Desetka za trud. Cini mi se da ces morati da menjas panel sa desne strane, ne prednjem delu, ovo iskoseno ne postoji na pravom

Slobo, tu i nema panela nego se vidi spoj naliven super lepkom ;-)

Tomcat

Quote from: zolle on 07-09-2014, 19:26:28
Quote from: Tomcat on 07-09-2014, 18:55:17

Slobo, tu i nema panela nego se vidi spoj naliven super lepkom ;-)

OK, meni deluje kao panel  ;)

milan78

Odlicno si se snasao,odlicno.Kako radis zaprljanciju,tragove pomeranja krila? :rtfm

zolle

@milan78 - e, mnogo prosto ... na vrat cetkice nataknem komad kuhinjskog sundjera, pa to utaknem u onaj otvor na kraju krila kojim se krilo kaci na osovinu oko koje rotira, onda na krilo nabacim boju i pokrecem sundjer oko cetkice tako da simuliram kretanje krila. Kad se malo prosusi sklopim na suvo trup i krila, povucem krila u zadnji polozaj i skinem visak boje, ono sto ostane na delu krila koji ne ulazi u trup  :super
Tako odradim i gornjake i donjake i ispadne super  :super :deadhorse

milan78

zolle

Quote from: milan78 on 08-09-2014, 13:39:18
E vrh ne bih se setio nikad!Hvala! :cheers

Dokon mozak, djavolja igracka  :super

Jovac

zolle

Evo, bilo farbanje, malo akrila u panele ... sutra krecem sa dekalima, pa onda prljanje  :super

nisu bas neke fotke, izvin`te, bice bolje kad budem slikao gotovu maketu  :zvizduc

milan78

zolle

Evo i ova ptica gotova ... farban sprejem, tu i tamo nesto cetkica. Preurezan, doradjeni delovi kod motora iza izduva, radom oboren za neki stepen na dole da bi nos bio pravilnog oblika, dekali Fujimi dobijeni ljubaznoscu kolege Tomcat-a. Osim pogresnog polozaja radoma i cinjenice da je u pozitivu, maketa je bila milina za sklopiti, nikakvih problema nisam imao, ali definitivno nije za pravljenje direktno iz kutije, mora da se doradjuje  :think