Ikarus Bristol Blenheim, no.3516/Airfix Bristol Blenheim MK I 1/72 New ZAVRSEN!

Previous topic - Next topic

mos

Nova maketa iz Airfix-a  koja izgleda fenomenalno
sa bogatim detaljima.
Videcemo kako ce da ide sa sklapanjem.
Tematika ostaje ista Kraljevina Jugoslavija. Dekali LH 772.

8)

relja

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

mos

Evo krenulo se sa radovima.  ;)

Prilicno se dobro uklapa za sad.
Deo trupa trazi malo gitovanja ali nista strasno i neke od linija panela odozdo moraju da se pojacaju na pojedinim mestima prosto in nema.
Jedan detalj sam samoinicijativno obojio u crveno. Predpostavljam da su to rezervoari sa uljem za hidrauliku trapa.
Santacruz je skoro prikazao Lankastera koji je uradjen fenomenalno i kod njega sam video taj detalj u kutiji trapa.
Ne znam da li je to kod Blenhajma pravilo ali sam hteo da malo unesem dinamike, a i kad se sklope krila ne ce se puno videti ali ima smek.
Za sad toliko.
:cheers

relja

Kako je Airfix zamislio montažu propelera na ovoj maketi?
Kao na ovim novim Harikenima, ili "stari" način?
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

mos

Iz  motora izlazi osovina na koju se posebno umente sam propeler.

mos

Nastavak radova...

treba sitnih intervencija

spremiste za bombe tazi da se prilicno intervenise.
Ako ne uspe ima opcija da se spremiste skroz zatvori. ;D

mos

Rad na kokpitu i modifikacije, koliko je to moguce, da ovu maketu priblizim nasoj verziji.
Busenje prednjeg stakla za  mitraljez.

Od zice i delova rama napravio sam radio antenu.

Motori u radu morao sam da izbusim auspuhe.

Za sad toliko.  ;)

relja

mos

Evo sppojih kokpit i trup. Huh... prilicno zezanja.
Nisam ocekivao ovako los momenat na maketi. Rasklop je dobro osmisljen ali nesto ne stimuje.

Problemi se vide i u spremistu za bombe koje je malo falilo da zatvorim skroz, ali kad se zafarba ajd moze da prodje.

Kao sto se vidi ima jos dosta da se sredjuje pre farbanja.  ???

Boje su spremne
Odozdo:
Hu-147
Odozgo kamuflaza:
Hu-84
Hu-163
Hu-98.
8)

Milutin

mos

Farbanje gotovo!
Ostaju neke sitnice da se poprave.

Levi motor je samo prisljonjen na svoje mesto.

Uskoro lakiranje pa dekali.  ;)

Milutin

Dobro si ga ofarbo  :super Inace jel pravis avion na pisti,posto vidim da su zakrilca spustena... :think Pozdrav samo napred

mos

Hvala! Sara je luda skroz!
Nisam o tome razmisljao, jednostavno mi se dopada da budu spustena. 8)