T-34/85 UM 1:72

Previous topic - Next topic

marshal.luka

Vrlo lepa i precizna maketa, ugodna za rad. Fotoecovani delovi i tako to... jedini problem su gusenice u segmentima  :headbang
Ima još par stvari koje treba da doteram, ali to su sitnice. Koristim ovu priliku da zahvalim Kuklinskom i da na neki način ispoštujem ''copyright'' za gumenu zaštitu. Maketa je apstraktna (neautentična) predstava srpskog T-34/85 u građanskom ratu, dakle može biti i SVK i VRS i VJ. Nadam se da vam se sviđa, pohvale i kritike su dobrodošle, po običaju.  :)

guster

Nesto su ti ovi prednji blatobrani pobegli, cini mi se da treba da nalegnu na nosace, a tebi strce par milimetara.
Za moj ukus je i malo previse zardjao.
Guma ne deluje lose, nisam vidjao 34 sa gumom, ali sigurno ih je bilo.

marshal.luka

Quote from: guster on 09-01-2015, 15:17:38
Nesto su ti ovi prednji blatobrani pobegli, cini mi se da treba da nalegnu na nosace, a tebi strce par milimetara.
Za moj ukus je i malo previse zardjao.
Guma ne deluje lose, nisam vidjao 34 sa gumom, ali sigurno ih je bilo.

Za blatobrane nisam bio siguran dok sam sklapao jer stvarno ne mogu da nalegnu, kao da su predugački? Rđa je po mom ukusu i želji, sa ciljem. Želeo sam da se dobije taj utisak ''zastarelosti'', kao da je tek sad izvađen iz nekog magacina posle X godina i koristi se u akciji sa improvizovanim ojačanjem oklopa, ta neka priča. A što se tiče T-34 sa gumom, bilo je primera dosta, lično imam slike iz Srpske Vojske Krajine i Vojske Republike Srpske (1. Majevička brigada i Gardijska brigada ''Panteri'') pa i kod ''Arkanovaca'' odnosno SDG:

Dragan

Sudeci po fotografijama, zaboravio si da postavis mitraljez 12,7 mm na kupolu.

marshal.luka

Quote from: Dragan on 09-01-2015, 17:54:42
Sudeci po fotografijama, zaboravio si da postavis mitraljez 12,7 mm na kupolu.

Ovaj model je bez mitraljeza. Maketa ne predstavlja nijednog od ovih izloženih, samo sam stavio slike da bi se videlo da je bilo i tenkova T-34 koji su bili zaštićeni gumenim oblogama.

KuKLiNsKi

izgleda super,  možeš i odrezati te blatobrane jer su krivog tipa ako se ne varam? i na brzaka ofarbati što se ošteti.
- jedino mi je hrđa malo previše crvena, ova mašina ti je dobra za sljedeče projekte
http://www4.slikomat.com/11/0222/awe-t-34-n.jpg

marshal.luka

Quote from: KuKLiNsKi on 09-01-2015, 23:42:06
izgleda super,  možeš i odrezati te blatobrane jer su krivog tipa ako se ne varam? i na brzaka ofarbati što se ošteti.
- jedino mi je hrđa malo previše crvena, ova mašina ti je dobra za sljedeče projekte
http://www4.slikomat.com/11/0222/awe-t-34-n.jpg

Hvala, ne bih se usudio rezati blatobrane jer su jedini koje imam  :doh
Rđa izgleda malo crvenije na fotografijama verovatno zbog blica, rađena je isključivo smeđom bojom sa malim procentom crne boje kao dodatak da bi bila tamnija čak. Hvala za predlog, razmatrao sam i taj primerak, ali sam na ovom projektu gađao da bude tenk za gumenim ojačanjima. Pozdrav!  :cheers

KuKLiNsKi

mislio sam kao pomoč oko hrđe, chippinga i to :)
može se vidit puno tamno sivih ogrebotina pored onih smeđih i tako

marshal.luka

Quote from: KuKLiNsKi on 10-01-2015, 02:23:35
mislio sam kao pomoč oko hrđe, chippinga i to :)
može se vidit puno tamno sivih ogrebotina pored onih smeđih i tako

A, pa hvala onda! Na svakoj maketi učim nešto novo i poboljšavam se, nadajmo se da će to jednom izgledati onako kako treba  :cheers