Školski brod Galeb, 1:100

Previous topic - Next topic

minolovac

Brod koji se još drži na vodi uprkos svima, a i zakonima fizike (entropije) :) Nemam nacrte, osim neke skice skinute s interneta, koju koristim radi razmjera, srećom ima dosta fotografija, koje koristim, a vjerojatno ću jedan dan skoknuti i do Rijeke da poslikam neke stvari. Uglavnom, plovio sam na njemu kao pitomac nekoliko puta, nisam ga baš volio, ali ipak je zaslužio da ga napravim.
Prvo sam napravio most, da ne stojim dok čekam šperploču, sad postavljam oplatu od forexa na trup od kombinacije šper-stirodur. Za most i dimnjak sam koristio stiren, pramčani i krmeni blok od balze, palube od balze. Ima ih puno, pa palubne trenice izrezujem kad god pijem kavu (a to je često)

Dejan68

Minolovac, srecna ti Nova godina i da nas (maketare) obraduješ i u ovoj 2016.godini sa još predivnih brodova   :)
A naravno i ovaj tvoj rad pratim sa velikim zadovoljstvom. Čekam sledeće tvoje javljanje i napredak na "Jadranu". Samo napred do novog porinuća.  :caooo

minolovac

Hvala na čestitci, i ja želim scve najbolje tebi i svim maketarima. I hm, nije Jadran nego Galeb. Jadrana sam odradio prije par godina, isto u stotci...

Dejan68

Quote from: minolovac on 07-01-2016, 14:17:09
Hvala na čestitci, i ja želim scve najbolje tebi i svim maketarima. I hm, nije Jadran nego Galeb. Jadrana sam odradio prije par godina, isto u stotci...

Mala omaska  :zvizduc (uticaj kuvanog vina za Bozic)  :cheers

minolovac

Ovo je prije plastificiranja trupa

minolovac

minolovac

minolovac

zolle

Majstore ... od tebe cu da dobijem oozbiljan kompleks !  :god :god
Dokon mozak, djavolja igracka !

minolovac

Ma daj... Ja imam komplekse od Rolanda Vlahovića, nadam se da i njega neko izluđuje... :) Evo postavljena još jedna paluba (i nije zadnja)

minolovac

Nastavljam sa detaljima...

zobo

Ovo je stvarno umetnost.Svaka cast Minolovac! :cheers :super

minolovac

Jarbol, prije farbanja, sad slijedi farbanje

zolle

Dokon mozak, djavolja igracka !

boom.boom

"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"