Trumpeter 1/72 Su-27 Early type

Previous topic - Next topic

urke1981

Negde uporedo sa 29-kom poceo sam i Su-27 :D Maketa je odlicna za rad,ali sam ja naravno dodao jos gomilu stvari  ;D Izduvi Aires,kokpit Extra Tech,Quickboost nos,Dream Model pito cev i jos dosta samogradnje u kokpitu,jedna od stvari koju sam dodao je i sistem za podizanje poklopca posto cu da uradim da moze da bude i otvorena kabina,a Trumpeter to ne nudi kao opciju ;D Takodje sam dodao jos dosta panela i gomilu nitni ;D
Ali da krenemo od kokpita ;D

dragan_mig31

Dobra kabina :) nego jel si opet nesto muljao oko farbe? :D ne treba li da bude kabina svetlo sivo plava?

urke1981

To sam zaboravio da kazem da mi je boja ispala svetlija nego sto sam hteo ;D
Iako su slike nesto svetlije sve jedno je svetlije od pravog,videcu to da sredim, ako me ne bude mrzelo ;D
Hteo sam da ispadne nesto ovako

urke1981

su27rules

Prostori nogu/kotača trebaju biti u sivoj boji, ne ova zelenkasto plavkasta nijansa.

dragan_mig31

Quote from: su27rules on 15-07-2016, 12:55:28
Prostori nogu/kotača trebaju biti u sivoj boji, ne ova zelenkasto plavkasta nijansa.

x2

dragan_mig31

Quote from: urke1981 on 15-07-2016, 11:50:52
Iako su slike nesto svetlije sve jedno je svetlije od pravog,videcu to da sredim, ako me ne bude mrzelo ;D

Sledeci put batali ove fotke u niskoj rezoluciji gde je kolorit totalno van realnost.Imas fotke po netu kolko oces.Ova zelenkasta farba ti nije ni priblizno do to kako bi trebao kokpit kod su-27 da izgleda.

Sneni

Odličan početak radova. Planiraš raditi onog sa boxarta što se sudario sa P-3?

Boja kokpita varira od mašine do mašine, ima ih i sa nijansom koja je slična ovoj što si koristio, ali je ipak tamnija i više plava. Kućišta stajnih trapova jesu siva, al to stigneš srediti... odlično si im uradio unutrašnjost, ja baš trebam ovih dana početi s tim pa će mi ove slike dobro doći :cheers

Obrati pažnju na blatobran, jer je kod ovog early Type bio drugačiji u odnosu na ono što se dobije u kutiji, pa ga treba preraditi da izgleda ovako: http://www.flankers-site.co.uk/model_su-27_early_files/Su-27%20026.JPG
To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

urke1981

Quote from: su27rules on 15-07-2016, 12:55:28
Ovo na slici nije boja koja ce da bude,znam da je siva,slike sam stavio samo da se vidi kako izgleda unutrasnjost i sta jos da dodam ,bice tu jos par zica :D Tek sam napocetku radova ;D

komoras

Prijatelju, tebe baš uhvatilo neko teško ludilo...ako ako, samo napred! Odlično ti ovo ide!  :cheers
Pripazi samo na nijanse boji više i nema greške  ;)
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

urke1981

Quote from: Sneni on 15-07-2016, 13:54:05
Odličan početak radova. Planiraš raditi onog sa boxarta što se sudario sa P-3?

Boja kokpita varira od mašine do mašine, ima ih i sa nijansom koja je slična ovoj što si koristio, ali je ipak tamnija i više plava. Kućišta stajnih trapova jesu siva, al to stigneš srediti... odlično si im uradio unutrašnjost, ja baš trebam ovih dana početi s tim pa će mi ove slike dobro doći :cheers

Obrati pažnju na blatobran, jer je kod ovog early Type bio drugačiji u odnosu na ono što se dobije u kutiji, pa ga treba preraditi da izgleda ovako: http://www.flankers-site.co.uk/model_su-27_early_files/Su-27%20026.JPG

Hvala :D
Planiram njega da radim,razmisljao sam da li da se maltretiram sa ostecenim vertikalnim stabilizatorima,ali sam odustao ;D
Znam da boja kokpita varira,ali svejedno treba da  je ispravim,ali ima vremena za to ,nigde ne zurim;D

urke1981

Quote from: komoras on 15-07-2016, 14:12:41
Prijatelju, tebe baš uhvatilo neko teško ludilo...ako ako, samo napred! Odlično ti ovo ide!  :cheers
Pripazi samo na nijanse boji više i nema greške  ;)

:hahaha ma ovo sam u poslednje vreme uradio,ali nisam stizao da stavljam slike uporedo pa moram ovako ;D Trenutno sam na "privremenom radu" u CG,pa ce ovi projekti da budu malo na standby-u ;D Bar do jeseni ;D Ma boje su najmanji problem,uvek se mogu ispraviti i neke od prethodnih radova sam morao ponegde da ispravljam,pa su spadali ok ;D

urke1981

Quote from: dragan_mig31 on 15-07-2016, 13:22:59
Quote from: urke1981 on 15-07-2016, 11:50:52

Sledeci put batali ove fotke u niskoj rezoluciji gde je kolorit totalno van realnost.Imas fotke po netu kolko oces.Ova zelenkasta farba ti nije ni priblizno do to kako bi trebao kokpit kod su-27 da izgleda.

Ma pregledao sam gomilu fotki i walkarounda i na svakoj razlicito...negde svetlija negde tamnija,negde vuce na plavo negde na sivo....sad vise nije ni bitno jer je moram ispraviti kao i na 29-ki,ali sve se da popaviti ;D

urke1981

PELE

Odlicno za sada, ceka se farba...  :cheers