Mistercraft 1/72 MiG-21MF 927. eskadrila VPAF - GOTOVO

Previous topic - Next topic

zolle

Evo da krenem i ja ... ovog puta umesto MiG killer-a ili Su killer-a, jedan Fantom killer  :super Letelica iz 927. eskadrile Severnovijetnamskog vazduoplovstva, cuvena baza Kep ...
24. jula 1972. godine za vreme vazdusnog napada na Hanoi, 4 MiG-21 krece u presretanje ... medju njima pilot Trong Ton u avionu sa brojem 5117 na nosu. Nakon krace jurnjave sa  USAF Fantomima, on i njegov vodja para obaraju po jednog F-4. Doticnom pilotu je ovo jedina pobeda koju je imao za vreme rata, a da li je preziveo rat ... to vec neznam  :zvizduc
Maketa je, kao sto naslov kaze, Mistercraft-ova, bice tu dosta posla i dodavanja delova iz viskova i samogradnje, dekali donacija mog velikog prijatelja Tomcat-a (zaboravio sam ciji su  :cry).

Pozdrav !!
Dokon mozak, djavolja igracka !

Tomcat

Najzad i Vijetnamac :) Brojevi su Printscale a rondele DP Casper ;)
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

Зоран 1962

Baš me interesuje kao se uklapa ova maketa i kako će ispasti na kraju.Pratim :caooo

milan78

Kako ces vazdusnu kocnicu ispod repa da sredis?Ja isto planiram da ga radim ali Irak.
Instagram-Peacockscaleworx

Nemsy_29

Uh konacno vijetnamac, nadam se da se i ja sa jednim zanimljivim pridruzujem

Quote from: suhoj 27 on 21-01-2017, 08:58:33
Baš me interesuje kao se uklapa ova maketa i kako će ispasti na kraju.Pratim :caooo

Srecan si covek ako se ne susretnes sa uklapanjem ovog panja   :)

zolle

Quote from: milan78 on 21-01-2017, 14:25:53
Kako ces vazdusnu kocnicu ispod repa da sredis?Ja isto planiram da ga radim ali Irak.

Milance, nemam  pojma  :zvizduc Jos nisam krenuo da studiram trup, trenutno se bakcem sa kokpitom  :super

zolle

Nemsy_29

Khm panj... ovaj tamiya, to sam mislio  :lol

zolle

Evo krenuh i ja polako ... dodao kao neke detalje u glavne kutije trapa, postavio kadu kabine na mesto i ubacio bocne panele (eceraj iz viskova, nije za MiG  :zvizduc), na glavne noge dodao poneku sitnicu ...

... tako, za vikend planiram da napravim iznova prostor za prednju nogu i ofarbam kokpit :-)

milan78

Uh malo si proizvoljno uradio st.trap.Nema tih "makazica"kao na zapadnjacima ili klipnim.Teraj!!!! :cheers

zolle

Quote from: milan78 on 28-01-2017, 18:30:42
Uh malo si proizvoljno uradio st.trap.Nema tih "makazica"kao na zapadnjacima ili klipnim.Teraj!!!! :cheers
Ja kao gledao fotke ... ima neka konstrukcija koja drži poklopac noge, trebalo bi da malo skratim ove " makazice" ...  :think

milan78

To moras tankom zicom tacno da postoji ali je manje i drugacijeg oblika,romb.

Goran A.

Cisto informativno, to sto si mislio da su makazice je kinematika koja menja polozaj tocka i kao rece Milan ima oblik romba na donjem delu a iza nje je kinematika koja ispravlja drugi deo poklopca kada se noga uvlaci. Poklopac je zavrtnjima pricvrscen za nogu.

zolle

@ milan78 & AG02  - da, da, u pravu ste .... pogledah fotke pažljivije ... onda sutra KOREKCIJA  :super

Зоран 1962

Lepo napreduješ.Biće nešto od ove makete :doh