TIE interceptor

Previous topic - Next topic

Marko M

Nakon što je u Beogradu prikazan "Povratak Džedaja", u Beograđanki su se pojavile makete sa ovom tematikom. Od gomile makete koje su pokupovali moji drugari opstala je samo ova koju je kupio moj burazer. Mislim da je proizvodjač bio Monogram mada nisam siguran. Burazer je počeo da je radi i ostavio. Prošle godine sam je uzeo i sredio. Imala je neke odvratne noge koje nisu ličile ni na šta (u igricama i filmu se ova letelica obično prikazuje okačena o nosače u hangaru, a nikada je nisam video kako sleće) pa sam ih bacio. Postojeće otvore sam iskoristio da je stavim na postolje napravljeno od čelične žice. Pošto maketa nema nikakve oznake, a koliko se sećam nije imala nikakve dekale u kutiji, uradio sam nešto proizvoljno. Iskusniji maketari ili ljubitelji vazduhoplovstva će sigurno prepoznati amblem na pilotskoj kabini.

Na trećoj fotografiji je foto-montaža koju sam napravio u Photoshop-u.

Sandman

Quote from: Marko M on 13-11-2006, 12:20:04
Imala je neke odvratne noge koje nisu ličile ni na šta (u igricama i filmu se ova letelica obično prikazuje okačena o nosače u hangaru, a nikada je nisam video kako sleće) pa sam ih bacio.

mislim da TIE fighteri i Interceptori nisu imali "noge".... vec su sletali na one "shine" na Zvezdi smrti :)
jedino su Imperijalni shatlovi onali stajni trap tj. "noge" za sletanje....

super je ispalo moram priznati!

razmishljam se da i ja nabavim neshto od SW serijala od Revella :)

Pošto maketa nema nikakve oznake, a koliko se sećam nije imala nikakve dekale u kutiji, uradio sam nešto proizvoljno. Iskusniji maketari ili ljubitelji vazduhoplovstva će sigurno prepoznati amblem na pilotskoj kabini.

hahah... super fora!!!  :D
Imperijalni TIE presretach Delta odreda sa Bataje  ;D ;D
May the ForKS be with you....  ;D ;)

pozz...

tripko

dragan_mig31

uhuuuuuu star wars je zakon :) suepr je maketa jos samo darth vader da je tu unutra hahahahha

Lanmi

Imao sam ovu maketu, nazalost nisam je farbao u to vreme.
Iz te serije sam imao i Slave (brod onih lovaca na ucene) sa sve smrznutim Han Solom, i poveliku dioramu (ili scenu  :) ) Jodine pecine u kojoj on i Skajvoker jedu, a clan naseg foruma Artu stoji napolju.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Sandman

Quote from: dragan_mig31 on 13-11-2006, 13:12:11
uhuuuuuu star wars je zakon :) suepr je maketa jos samo darth vader da je tu unutra hahahahha

zvali ste me?  >:D :D

If ju oooonli njuuu d pauer of dark saaiiiiidd.... <HHHhh> (ovo je disanje kroz Vejderovu masku)  :D ;D

milanco

Fantasticno  8) ljubav iz detinjstva se vratila >:D Mnogo mi se svidja inadam se da cu i ja imati priliku tako nesto da uradim
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

medico

boga mi marko ti si to bash dobro sredio ....  :)

Marko M

Počelo je ko igračka, a sada je eksponat. Super što novi klinci mahom ne znaju da je to "svemirski brod" pa se uglavnom laćaju stvarčica koje imaju krila i kojima se okreće elisa. Bruuuuuuuuuuum, bruuuuuuuuuuum, ili što bi moj kum rekao kad uzme u ruke maketu mlaznog aviona, bžnjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu  ;)

Boki

Fenomenalno. Obozavam Star Wars i vec duze vreme mastam da napravim nesto ovako.
Svaka cast
and may the schwartz be with you  ;D

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Momcha

Super je,Imao sqam Shutle Tidirium i neznam kome ga dadoh  :'(
Mada nameravam da nabavim AT-ST i AT-AT

Morgy

šmrc , meni je ostao tie, x-wing , b-wing i a-wing koje sam dobio u zestokom setu sa sve bojama u bosni kad smo morali da se preselimo na brzaka, šmrc... buaaaa...

Hugo Sperle

QuoteMada nameravam da nabavim AT-ST i AT-AT

Hoces li raditi zarobljene, sa krstacom.... pa na istocni front?

Ne bi trebao zaboraviti ni to da mu stavis komandnu kupolicu od Pz-III...

;D