"Italeri" Sherman M4A1 76mm, 761. tenkovski bataljon, "Black Panthers"

Previous topic - Next topic

T34

Italeri klasik, solidna maketica iz kutije ali ja mu dodajem odgovarajuće AFV gusjenice T48 uzorka (Italeri daje T51 vinil, relativno rijedak na ovom kasnom tipu), mnogo bolji Academy set strojnica i alata, te žičano/rezinsku sajlu i najveće poboljšanje; metalnu cijev sa rezinskim mantletom.
Pokušati ću sve oznake odraditi sa dva seta stencila nanoseći ih AB-om.
I naravno, dva crna člana posade čije glave i trup imam ali ne i ostatak tijela pa ću se morati snaći!

Hawkeye

Mozes li nesto ukratko da mi kazes o toj tenkovskoj jedinici npr.na kom ratistu se borila itd.

'Уживај младићу за младости своје!'

T34

Samostalni tenkovski bataljun "Black Panthers" su najpoznatija američka obojena oklopna jedinica; pošto ne volim da prepisujem reći ću ukratko ono što znam!
Dio Pattonove Treće armije, od Normandije do Austrije, bataljun je prošao kroz većinu velikih bitaka na zapadnoj bojišnici, uključujući Ardene, probijanje Siegfridove linije i prodor u Njemačku.
Jedinica se istakla u borbi, za što je pohvaljena predsjedničkom poveljom, a njeni pripadnici odlikovani su mnogobrojnim odlikovanjima.
Maketarski za mene predstavlja osvježenje, jer ću po drugi put tek (a da prvi nije ni gotov) :D raditi posadu, a sam tenk biti će bojan u jednu od mnogobrojnih varijacija standardne Olive Drab (maslinasto smeđa) boje mod. 1943 god., sa crnim sekudarnim maskirnim šarama.
Inače takav sistem kamuflaže nije neobičan za američki oklop Drugog svjetskog rata mada su prevladavala jednobojna vozila!
Izgleda da su tenkisti 761-og imenovali kupole svojih tenkova osobnim imenima svojih djevojaka ili supruga a sam tenk nekim drugim prigodnim imenom, pa ću ja sebi dati mašti na volju.