Šmer Iljušin Il-2 Šturmovik sa skijama

Previous topic - Next topic

oddball

Verovali ili ne! :D Da, još jedan. Pre nekog vremena sam odlučio da probam da napravim sve verzije ovog aviona. Jedna od najinteresantnijih je možda ova na skijama. Možda će meni biti i najsimpatičnija jer ja zimi ne maketarim toliko već se lomim niz planinu  sa svojim vernim snowboardom.
Samo ukratko, koliko mi vreme na poslu dozvoljava. Lepi detalji, staklarija prilično lepo urađena, i ima šta da se sklapa u kabini. Dobra stvar kod ovog Šmera je što možete praviti verziju sa točkovima ili modifikaciju sa skijama. Ja sam se odlučio ovaj put za skije, zato sam ga i naručio. U odnosu na Roden aka Toko aka Zvezda konkretno ovaj Šmer je Tamija puta Akademi pa na kvadrat. Uz aviJonče dobije se eceraj i film sa instrument tablom. Divota jedna. Da ne davim, evo fotkica pa vidite i sami našta liči:

Sastavnica kao sastavnica, svaki Šturmovik se slično sklapa. Jedino sam izdvojio da se vidi sklapanje stajnog trapa sa skijama i sa točkovima.

Poz!
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

matilda

lepa, ljudski lepa maketa. ja sam nabasao na smer u engleskoj zimus i ajde reko da vidim i odmah kupim i153 i p40, naravno samo zato sto ima vvs oznake. malo sam bio skeptican dok nisam otvorio kutiju. smer je prva liga, stvarno su lepe makete a vidim il2 imas i eceraj i film. A kakav je zvezdin il2? taj sam nasao pa sam pazario,deluje pristojno ali ipak si ih ti istestirao sve pa znas.

oddball

U pravu si, imam Šturmovike od skoro svih proizvođača. Zvezda je samo prepak Tokoa koji je opet prepak Rodena, i oni su najgori u svojoj klasi. Najmanje detalja, u kabini apsolutno ništa nema, gomila rupa i koječega. Kod hladnjaka na donjem delu trupa mora se istanjivati plastika jer je debljine panja, i moraš sam napraviti hladnjak jer u suprotnom ti zjapi rupa i gledaš po dužini kroy isti. Slična stvar je i sa gornjim usisnikom vazduha. Ovaj Šmer je neka zlatna sredina između već navedenih i Eduarda koji takođe imam i tek treba da počnem da ga radim. Kupio sam i Akademijev jednosed koji je definitivno najbolji jer je on umanjen Accurate Miniatures u 48-ici. Fantastična maketa, ali to je van prethodnih liga. Zvezda jedino što te tera da dosta stvari sam napraviš da bi to dobilo naziv makete a ne igračke pa se samim tim dosta ispraktikuješ za neke ozbiljnije projekte.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!