65. Godisnjica zavrsetka WWII

Previous topic - Next topic

Aki

Ideja je da group build pocne negde u decembru,i da simbolicno traje do 9. maja 2010.
U obzir dolaze sva vozila,avioni,plovila koriscena tokom 1945. godine(bez Pacifika).Ako imate jos neke predloge,slobodno ih iznesite.

Suhoj

E, odlicna ideja, ja bi rado ucestvovao sa Jagdtigrom od Dragona u 1/35, ali je vec zapocet, odnosno sklopljen, jel mogu da ucestvujem s njim?

Aki

Ne mozes  :hahaha

Salim se,sto se mene tice mozes,nema nikakvih problema.

Kerber

Ne smem da kazem da sam zainteresovan i da bih ucestvovao, zato sto uvek zakasnim svojim radovima...Ali, podrzavam ideju. Bitno je da se radi. :cheers

PELE

Takodje podrzavam ideju. Mozda cu ucestvovati... ali kod mene se nikad ne zna.  ;D

Pozz

gasha

Malo ti je opsta tema. Sve sto je ucestvovalo u 1945 godini podrazumeva sve sto je ucestvovalo u celom ratu. Necega je bilo vise a nesto se i potrosilo ;D

Kerber

Pa, i jeste dobar stos, jer, daje veoma siroke mogucnosti...ko god radi neku maketu - brodovi, vozila, letelice, figure , moze da da svoj doprinos kampanji. Sve je bilo u akciji, pa je i ovde sve to u - opciji za izgradnju. Daj Boze vremena da se odradi, inace, skoro svi imamo cime da doprinesemo.

Aki

Quote from: gasha on 20-10-2009, 08:18:28
Malo ti je opsta tema. Sve sto je ucestvovalo u 1945 godini podrazumeva sve sto je ucestvovalo u celom ratu. Necega je bilo vise a nesto se i potrosilo ;D

Kao sto je Bane vec rekao,daje mnogo izbora potencijalnim ucesnicima,a opet ih ogranicava.Koliko vidim po anketi,ima dosta zainteresovanih,nadam se da ce tako biti i kad pocne kampanja  0:)

oddball

Ae sad, i ja da postavim pitanjce: Moze li da se radi aparat iz tog perioda ali u What-if varijanti, ili mora da bude autentican?
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Aki

Ja mislim da je poenta kampanje da se radi autentican aparat iz perioda kojim se bavi kampanja.
Ali,ako bas hoces,moze i what if,vazno da se radi  :violin

nesha

Ja licno predlazem da se kampanja suzi na berlinsku operaciju. Jer, ako radimo sve sto je bilo '45, slabo ce nam ostati ideja za neke druge tematske kampanje. Setite se kampanje "West front 1943-44: beginning of the end"  ipak je bila definisana. Posto smo imali "pocetak kraja", sad da imamo i "kraj kraja"  :cheers

gasha

Quote from: @ki on 21-10-2009, 11:11:28
Ja mislim da je poenta kampanje da se radi autentican aparat iz perioda kojim se bavi kampanja.
Ali,ako bas hoces,moze i what if,vazno da se radi  :violin

Mislim da onda gubimo smisao kampanje. Ako je vazno da se radi onda ne treba ni da bude kampanje, radi se i ovako. Poenta kampanje je dati ideju i motiv za rad. Vrlo je bitno da se zna sta se radi, what if nikako ne bi mogao da udje u ovu kampanju. Zamislite onda stormtrupere sa kukastim krstevima i x wingove sa oznakama saveznika izlozene u kampanji sa ovim nazivom. Znam da kolega nije mislio na sve ovo, samo napominjem dokle to moze da odvede. Naime ako ovom kampanjom obelezavamo jubilej daite da se striktno drzimo teme. Za maketu koja se radi potrebno je napisati gde i kada je ucestvovala u zavrsnim operacijama. Drugo, u kampanju moze uci zapoceta maketa ali nikako zavrsena. Smisao je grupni rad u kome ce svi svojim savetima davati doprinos.

Aki

Quote from: nesha on 21-10-2009, 23:41:32
Ja licno predlazem da se kampanja suzi na berlinsku operaciju. Jer, ako radimo sve sto je bilo '45, slabo ce nam ostati ideja za neke druge tematske kampanje. Setite se kampanje "West front 1943-44: beginning of the end"  ipak je bila definisana. Posto smo imali "pocetak kraja", sad da imamo i "kraj kraja"  :cheers

To bi bilo vec previse usko  :-\
Da vidimo sta ostali misle o tome?

Da bismo ispostovali rok od 6 meseci,kampanje ce poceti u novembru.

milanco

nadam se da cu moci da ucestvujem i da cu konacno nesto da uradim ;D ;D ;D
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

nesha

Ma daj , sto bi bilo "previse usko" pa ima dovoljna gomila i vozila i letilica koje su se vrazmale oko Brelina u to doba...izbor je i prevelik, koliko mi maketarimo >:D
U pravu si, da jos ko sta kaze  :)