Panzer III F,Zvezda 1/35 Zavrsen

Previous topic - Next topic

Momcha

Maketa je zavrsena.Malo sam zbrzgao na kraju kako bi stigo da uradim za Nemanja memorial.Radim i podlogu  za
vozilo i nadam se da cu i nju da zavrsim do vikenda.Maozda malo jos nesto dobojim,videcu.Opet mi se malo silvering vidi
na dekalima  >:(
Evo fotki pa vidite sami.

Sandman

sem tog silveringa nemam zamerki... odlichno izgleda i kolorit i oguljena boja... a oni poklopci posvetljeni su bash lepo ispali sad nakon svih efekata prashine i rdje!

ne znam koliko ti je gloss bila podloga pre lepljenja dekala, ali mozda da sledeci put nanesesh samo na to mesto gde ide dekal malo vishe pronta/future-a, pa chim zalepish dekal (za nekih pola sata sat najkasnije) da zashtitish (ZALIJESH) novim slojem pronta/future-a... naravno, dosta zavisi i da li je povrshina ispod dekala neravna ili ne... koju si hemiju za omekshavanje dekala koristio?

Momcha

Ziva me sramota.Koliko godina sam maketar a od hemije za dekale apsolutno nista ne koristim.Prvom prilikom
se naoruzavam svim i svacim.

Bojan Ue

U Momcho meni ovo izgleda fenomenalno, izvanredan je efekat rdje i ciping na vozilu!  :bravo Jos kad mu i podloga dodje bice potpun uzitak. Interesuje me kojom si bojom farbao unutrasnju povrsinu poklopaca na kupoli, jel to bela ili neka zatvorenija nijansa?

Sandman

Quote from: Momcha on 24-11-2009, 15:49:51
Ziva me sramota.Koliko godina sam maketar a od hemije za dekale apsolutno nista ne koristim.Prvom prilikom
se naoruzavam svim i svacim.

to bi ti definitivno pomoglo da dekal bolje legne na povrshinu - ma koliko da ti naprskao gloss podlogu, dekal uvek pokupi malo vazduha ispod sebe i stvara se refleksija svetlosti, a obzirom da radish vozila, ona imaju pretezno hrapavu povrshinu, tako da je upotreba nekog softenera dekala poprilichno pozeljna... mada ne mora ni ona uvek da pomogne... deshavalo mi se da i pored upotrebe te hemije ostane na pojednim mestima blagi silvering....

dok ne nabavish neku maketarsku hemiju, probaj kad dobro pozicionirash dekal da premazesh sa jaaaako malo kuhinjskog sirceta.. oni bi trebalo da zapekne dekal na mestu i da ga utisne u sve neravnine na povrshini... vodi rachuna samo da ne preterash ako je dekal tanji, kako ga sirce ne bi pojelo skroz!

Kerber

Dobro izgleda, a silvering mozes malo da ubijes po rubovima onim uljanim bojama koje si koristio za ostarivanje...mozda. Ionako su mu oznake nekako previse ciste...A za hemije se javi, kad  ti trebaju, posto sam u sred pauze u radu, mogu da ti pozajmim, dok ne nabavis svoje.
Pozz !

menestenasli

Odlicno! Bas steta sto ima silveringa, ali i ne primecuje se mnogo.

Messerschmitt

Хе, хе одлична макета! Добро одрађена и остарена а оштећења изгледају феноменално, као и гусенице. Свиђа ми се и ова идеја за диораму, као да гази мотоцикл. Штета само за декале, пробај то са сирћетом као што рече Sandman, доста смањи силверинг.

iguanac

Lepo uradjen Zvezdin PzIIIF. I ja sam slicno to radio, takodje zarobljenog od strane Rusa. Moja sugestija su srpovi i cekici koji dolaze na tri strane kupole (u sastavnici ih nema dovoljno, a i zeznuta im je pozicija). Ovo je vozilo iz nekog 107. bataljona zarobljenih tenkova, ako se ne varam. Mala omaska Zvezde je sto je zapravo koriscena kao referenca fotografija PzIIIG, a ne F za ovu verziju, ali nadjoh ja da je bilo i F verzija. Ja sam imao problem sa srpom i cekicem i na kraju sam napravio masku i isprskao ih - i ispalo je bolje nego da sam navlacio Zvezdine dekale preko vizira na kupoli. Lep rad, cestitke
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

nesha

U Momcho, mocno si ga odradio, modulacije u boji su za primer, a i ciping. Samo taj silvering...pfff... >:D ;) Mala sala, nefo kazi ako si koristio Zvezdine gusenice, kojom si ih madjijom naterao da stoje onako (riskantna fen-tehnika ili sta drugo je u pitanju?)

Sto rekli Latini- ERGO:  :super :super :super

Momcha

Neso nisam koristio Zvezdne gusenice jer su katastrofa  :-\ Koristio sam Dragonove Link by Link.Imao sam visak ranih
gusenica za III i IV.
Hvala svima na pohvalama.
:cheers

matilda

tenci nisu baas moj fah ali sam primetio nesto sto mi bode oci vise od silveringa koji se i ne vidi . elem, ako si mislo da tenkom pogazis motocikl , onda ovaj drugi moras da propisno unistis. vec vidim kako mu je zadnji tocak blago odignut od zemlje od pritiska celicnog monstruma.  :mjetal

Bartsimpson

Zar ne bi motocikl bio spljeskan tezinom tenka   ???
Sto se tice samog Panzera ,uradjen je odlicno... :super

Suhoj