Revell 1:48 T-6

Previous topic - Next topic

vlajko&marko

Evo poceo sam da radim ovaj revell T-6 pre par dana videcemo sta ce na kraju ispasti posto je kalup iz 1979god . polutke trupa se sasvim solidno uklapaju. jedino na  spoju trupa i krila ce da bude gitovanja jer ima 2mm zazora to je ono sto sam za sada primetio
a evo i slika uradjenog do sada

kabina spojena na suvo

motor nezavrsen

trup i krila spojeni
sledi gitovanje i smirglanje

vlajko&marko

juce sam od kolege ''mutayu'' dobio ovaj set dekala i zelim da mu se zahvalim ovim putem

pesmirglao sam stojeve i prefarbao ih da proverim rezultat gitovanja i smirglanja
i danas sam celeo avion prefarbao u HU-147 kao prajmer jos da skoknem i da kupim  HU 145 i HU 116 ako su to te boje i HU 154 pa da zavrsavam
imam jednu dilemu dal su nasi harvardi imali auspuh sa leve strane trupa ili nisu  ako neko nesto zna neka mi javi unapred zahvalan
pozdrav

mutayu

Nazdravlje! Srecan rad!
Na crtezima Milana Micevskog objavljenim u YUVAM Aeroplanu 2/89 a preuzetim u YASIG biltenu Vol.2 No.1-4 iz '99. je prikazan izduv sa desne strane trupa. Na fotografijama nasih Harvarda IIb koje ja imam nigde ne mogu jasno da vidim taj detalj. Na fotografijama koje sam nasao na net-u svi ga imaju (s' oprostenjem) sa desne strane.  Ako mislis na uvodnik vazduha sa leve strane nosa  on se jasno vidi na fotografijama svih nasih Harvarda.

vlajko&marko

evo ja polako zavrsavam ovaj T-6
ako neko ima neku primedbu ili savet .....

farbam cetkisom dok neresim pitanje konpresoa

mutayu

Je li ova svetlo siva prajmer?

vlajko&marko

jeste prajmer
morao sam da je namazem da ubijjem crvenu

mutayu

vlajko&marko

dok je vecina vas juce uzivala na surcinu ja sam nesto raduckao

ostalo je da ispopravljam neke delove i da privodim kraju

lord sir giga

A sto ti ovo ne prebacis u Kampanju?
Jako lepo samo nastavi.

oddball

posto farbas cetkicom evo ti jedan mali savet: kada se farba dobro osusi (min 2 dana, pozeljno 3) uzmi suvu pamucnu krpicu i dobro pretrljaj maketu, narocito zelene povrsine. Trljanje (ako budes radio) vrsi u pravcu strujanja vazduha. a sto se zute tice ona je pored crvene i bele najnezahvalnija za rad cetkicom. no, tebi je ok krenulo. ako ta zuta bude malo hrapava uzmi pastu za zube i vlaznu pamucnu krpicu i uz blagi pritisak poliraj da izjednacis povrsinu.

btw, zaista bimogao da prebacis projekat u kampanju.
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

vlajko&marko

jos malo pa gotovo .
kako vam se cini za sada?

svaka kritika je dobrodosla :cheers :cheers

Dada

Nisam strucnjak za Harvarde-teksane ali mi deluje veoma ok :D
Jos malo prljancije, ako ne zelis muzejski cistog, malko mat laka da se ujednaci sjaj na citavoj maketi i to je to :)
Nisi daleko od cilja, jos malo pa gotovo. Lagano samo sa prljancijom, ako ces je raditi, lako je preterati iako je ovo 1/48...
Nastavi da izvestavas. ;)

lord sir giga

Ti si svoj u 1/48 zavrsio, a moj ceka bolje dane.
Malo ga zaprljaj i to je to.

djos & filip

Lepo je ispao, sasvim korektno po mom misljenju.
Odradi jos ovo sto je papa_bear rekao i bice stvarno GOTOV  :cheers

pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

vlajko&marko

hvala na savetima
planiram da ga malo isprljam cim nadjrm "PRONTO" a ako ga nenadjem u skorije vreme uradicu ga sa mat lako
:cheers