Italeri Kubelwagen Type 82 1/35

Previous topic - Next topic

FlipFlop

Dobih skoro od svoje drage seke ovu maketu pa reko da otpocnem i sa svojim trecim po redu projektom.

Ovog puta sam hteo da probam malo i da doradim nesto, kao prvo da probam da napravim sto stvarniji model
a kao drugo da i naucim nesto posto je do sada bilo OOB...

Tako sam odlucio da zelim da otvorim gepek... Secenje istog:

Unutrasnjost gepeka od kartona od kutije cigara:

Sedista su delovala bezlicno te sam odlucio da ih bacim na dijetu:

Na nekoliko fotografija sam video da je na pravom automobilu konstrukcija sedista bila nazad vidljiva:

Uzdravlje!

FlipFlop

Deo 2., akcija!

Svi delovi ofarbani, drybrush-ovani i sve po redu:

Pa je polako krenulo lepljenje delova:

Uzdravlje!

Messerschmitt

Ок, лепо напредује. Само мислим да седишта ниси требао да брашујеш том панцер бојом него разним нијансама браон. Остало је сасвим у реду.

FlipFlop

Deo 3., akcija!

Odlucio sam da napravim scenu gde nemacki vojnici pokusavaju da poprave udareni automobil pa sam morao prvo
da ga udarim, jel...

Ovako izgleda normalno prednje vesanje:

A ovako izgleda na mestu gde nema amortizera (bice dodat na dioramu kao skinuti deo):

Nije stradao samo amortizer:

Ocigledno da vozac ovog konkretnog automobila sigurno nije deda/otac brace Sumaher... U stvari verovatno nije ni u daljoj
rodbinskoj vezi... :D

Uzdravlje!

Messerschmitt

Занимљива идеја. :pilot
искриви мало и осовину, не пуно.

Profa

Samo napred, ideja ti je dobra, jedino što ću morati malo da te razočaram - Kubelwagen je imao zadnji pogon (kao i njegov rođak buba) te prema tome, ako misliš da ostaviš otvoren zadnji poklopac, moraćeš malo da skrečuješ i motor... :think
Evo ti malo fotki detalja:

Jes' da je na fotkama motor Schwimmwagena, ali je isti...
Bogu fala što sam Lala! :)
...i uvek 'ladan k'o špricer, i uvek opasno tih

FlipFlop

Da, ali ja poklopac motora nisam ni otvorio, samo gepek koji je iznad. Dva razlicita odeljka da se tako izrazim (nisam mogao da se setim bolje reci).
Planirao sam i motor da otvorim ali nisam znao kako i od kog materijala da ga napravim (nemam stirenske ploce - ili kako se vec zovu) a i malo bi
bilo previse da je sve otvoreno, poskidano... To je onda vise "vidi sta ja sve umem da uradim" nego neka realna situacija... :)

Uzdravlje!

Profa

Bogu fala što sam Lala! :)
...i uvek 'ladan k'o špricer, i uvek opasno tih

FlipFlop

Hvala na fotkama, samo nisam siguran da ce biti nekih ozbiljnijih radova u narednom periodu... Blizi se aprilski rok a naboj diskretne matematike se oseca u vazduhu :D

JUNKERS

Dodjavola hteo sam da vidim kako ces i od cega napraviti motor. Dobar pocetak. I lepo ozgleda.

FlipFlop

Gospodo, vratio sam se! Neko vreme sam bio neaktivan kako na forumu tako i u hobiju jer sam resavao neke druge stvari.

Na ovom projektu sam od onda malo radio, zapoceo sam i neke druge ali otom potom. Od onda sam dosao i do primerka
airbrusha.

QuoteDodjavola hteo sam da vidim kako ces i od cega napraviti motor. Dobar pocetak. I lepo ozgleda.
Motor necu raditi... Otvorio sam samo gepek :)

Pre oko nedelju dana sam nastavio rad na ovom auticu:
(unapred se izvinjavam zbog kvaliteta slika)

Prvo sam ofarbao u boju celika:

Zatim je usledilo soljenje:

Farbanje (boja Gunze gospodin Hobby H71 + malo bele):

I posle skidanja soli izgleda ovako:

Znam da sam preterao sa efektom i da je previse random ali sta je tu je, za prvi put je dobro... To je to za sada, nastavak sledi uskoro -
samo da prodje ispitni rok...