MiG-21 PFM Academy 1/48

Previous topic - Next topic

wulf

Vec vidjeno u kampanji "Pesak" .
Svaki komentar suvisan  :super

flanker

Lepo, ali mislim da prelazi između boja moraju da budu oštriji.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Momcha

Nisam strucan oko detalja aviona,ali kao maketa i diorama izgleda perfektno.Svaka cast  :super

Sneni

To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka

menestenasli

milogor_strashni

Imenjache, prodaj ovo nekom kolekcionaru i kupi sebi kucu i okucnicu...  :mjetal

svaka cast... odlicna maketa, zapravo savrsena

nadam se da se jos nesto ovako zlo krchka. ja volim uglavnom propelerce, al ..skidam kapu za ovo

gasha

Ja rece da vise ne pokazujes radove, bacas nas u bedak. Em znas da crtas em pravis makete do bola.  :super

PELE

Ludacki dobro uradjena maketa, po meni je sve savrseno!

Svaka cast Milane!  :o

Pozz

sezan

Ehhh,uhhh...hmm   :hahaha

Sta da ti kazem?Dobar ,odlican,sve mi se svidja ! Pleni izgledom ceo rad generalno! Svaka cast!

:cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

aca

Rekao sam kada si mi pokazao slike da mi se svidja kazacu i sada bravo maestro. :super

Sandman

Kao i prvi MiG, i ovaj je odradjen vrhunski, uz sve dodatke i delove u samogradnji!

Posebno iskachu detalji poput otvorenih panela i odvojenog radara sa pratecom opremom.

Kamuflaza mu lepo chuchi, mada, iako predstavlja izbledelu boju, malko mi deluje prebledo/transparentno na pojedinim mestima (napadne ivice krila recimo) - ovo mi samo deluje tako jer su oznake dosta "novije" po koloritu, dok washovane linije panela samo dodatno istichu bledu kamuflazu - neshto slichno efektu vodenih boja u slikarstvu.

Za prelaz boja na kamuflazi ne znam da li treba da bude oshtriji ili ovako blazi, tako da tu ne bih da kazem da li je freehand prskanje bio pravi metod ili ne.

Ove "kritike" koje sam prilozio su neshto shto sam sa Milanom vec i prichao na takmichenju, i neshto su shto je Milan i zatrazio u svom postu - "To bi bilo to ukratko,a vi sad udrite sa kritikama...." ... ;)

Milane, ti kao umetnik i fotograf znash vec o chemu pricham - efekti ostarevanja makete su verovatno i najlepsha i najzanimljivija faza rada, kada umetnichki dozivljaj dolazi do izraza, ali je jako lako preterati sa tehnikama a da se i ne primeti :)

Sve u svemu, ova maketa gledana kao celina, je jedno pravo remek delo, sa sve pratecom opremom (agregat, merdevine, ruda za vuchu,...), u koje je ulozeno dosta truda, talenta i snalazljivosti za samogradnju. Farbanje i efekti ostarevanja su vrhunski gde dolazi do izrazaja ona umetnichka zica koju Milan evidentno poseduje ;) dok su moje kritike samo konstruktivnog karaktera da buduce radove uradi josh bolje i vernije originalima (a ovo je beshe tek treca maketa koju si uradio?).

Chekamo sledeci projekat (Hunter beshe?)...

P.S. jedna samo napomena/pojashnjenje vezana za kampanje - kada zavrshite svoj rad u kampanji, slike zavrshene makete kachite u istom topiku gde ste i zapocheli radove, dakle u okviru kampanje, a ne kao topik u galeriji "Zavrshene makete".

medico

:mjetal cista umetnos' kao sto rece sandman pravo remek delo . efekti ostarevanja su odlicni, vidi se da radis stalozeno i bez zurbe sve je na svom mestu a  svidja mi se i koliko poklanjas paznje sitnim detaljima ! kao npr. blago grebuckanje prskanih oznaka na nosu i slicno ! Jos jednom BRAVO !

dragan_mig31

Skidam kapu u duboko se klanjam,svaka cast  :god :god :god :god

oddball

Milane, zaista bez lažnog preterivanja i doterivanja - ovo je najlepši, najdetaljniji miG-21 koji sam ja imao prilike da vidim, i u prilog mu ide i jako lepa i kompleksna diorama. dosta si se angažovao i oko raznih detalja. možda malo jeste diskutabilan vedering oko farbe kada se uporedi sa rondelama ali meni zaista to ne smeta. svaka čast!
"It's time to kick ass and chew bubble gum! And i'm all out of gum!"
- Duke Nukem

Ich been klugscheisser!

Goran A.

Mislim da rondele ne predstavljaju problem jer se i na egipatskim avionima jasno vide. Na rondelama na maketi postoji vedering ali se na ekranu ne uocava verovatno zato sto su slike prilicno kontrastne a i zbog blizine izvora svetla. Trebalo bi da uzivo sve bude na svom mestu. Prelazi su morali biti ostriji al' sad je gotovo. A sad ja idem polako... u sobu... da placem.