PT-76 JNA u 1:35

Previous topic - Next topic

Patriota

Evo momci, kao što sam obećao, završih i ovu maketu jugoslovenske PT-76-ice. Uradio sam ovu sliku večeras pod lampom. Zato molim vas sačekajte, jer sutra oko 12 časova postavljam ostale koje su slikane po dnevnom svetlu.

Hawkeye

Lepo,lepo,ajd i ostale slike da vidimo ;) !

'Уживај младићу за младости своје!'

Patriota

Evo ostalih slika. Sveže iz fotoaparata. Prljanje i starenje odrađeno po verodostojnim uslovima oružane borbe.

iguanac

Hmmm..da li je do aparata, ili do rasvete ili sta vec ' ali izbija ti neka drecava/medicinska zelena po tockovima i po nekim delovima?
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

lord sir giga

Jedina stvar koju bih ja uradio je to da sakrijem unutrasnjost kupole sa recimo dva vojnika tenkista.
Posto se od unutrasnjosti vidi samo punjac topa i ama bas nista drugo.

Patriota

QuoteHmmm..da li je do aparata, ili do rasvete ili sta vec ' ali izbija ti neka drecava/medicinska zelena po tockovima i po nekim delovima?

Znam na koju drečavo zelenu misliš. Uradio sam to namerno, pošto sam takve iste prelaze video i na nekim rashodovanim kamionima na vojnom otpadu u Sevojnu kraj Užica. Do dana današnjeg nije mi jasno kako ona nastaje.  :think
Možda zbog sunca, oskidacije, stvarno nemam pojma.

Quote from: lord sir giga on 11-12-2010, 14:36:17
Jedina stvar koju bih ja uradio je to da sakrijem unutrasnjost kupole sa recimo dva vojnika tenkista.
Posto se od unutrasnjosti vidi samo punjac topa i ama bas nista drugo.

Znam Peđa, to sam i imao u planu, ali rekoh sebi hajde da više završim ovu prokletu maketu. Figure tenkista su već na pola ofarbane, samo me trenutno nekako mrzi da dalje radim na njima. Pa znaš i sam da ih imam đuture na gomili.

lord sir giga

Ajde nema sta mrzi ne mrzi turaj tenkiste di im je mesto pa nek i oni imaju osmeh kad prolaze pored onog unistenog.

Patriota

Evo momci, još jednom sam prepravio ovu PT-76-icu i neutralisao onu drečavu zelenu. Uzeo sam benzin za upaljače i još jednom skinuo tu uljanu boju. Dodao sam tenkiste koji su momentalno na raspolaganju.
Ovaj tenk sam malopre slikao ispred kuće, tj. stana. Napolju -5 i 15 cm snega, a ja ko' budala čučim i slikam moju maketu. Da ste videli samo lica Nemaca koji su prolazili kolima i peške pored naše zgrade.  ;D

Slobo

Ovako sa tenkistima dobije dušu! Svaka čast, pozdrav!

Bartsimpson

Neso...Sta reci...Odlicno izgleda...  :super

Plavac

Odlicno nema sta,bolje izgleda bez one zelene,svaka cast  :cheers

husky

Odlicna maketa, svaka cast...

zaki

Kao i ostale tvoje makete, standardno lep rad. Sviđa mi se tvoja sklonost ka JNA oklopu jer sam nekako emotivno vezan za tu epohu. Nego, gde nađe tog tenkistu sa onim debilnim osmehom :hahaha
:cheers

Patriota

Pozdrav zemljaci, drago mi je da vam se sviđa maketa i hvala vam na vašim iskrenim komentarima. Onaj tenkista sa "debilnim" osmehom je kombinacija tenkiste, tj. njegovog tela is Zvezdinog T-72 seta i resinske glave od Hornet Heads-a.

djos & filip

Svaka cast, kolekcija na kojoj svaki oklopnjak moze da ti pozavidi!

Klinac mi se odusevio gvozdikom a kad je video i ovo cudo....samo mi je falilo pitanje koje sam uzgred i  ocekivao ....gde moze ovo da se nabavi.. :cry
Rekao sam mu cim zavrsi 5-6 aviona koje je zapoceo moze da se oproba i sa ovim.

Da se vratim temi, kao bivsem tenkisti uzivam gledajuci tvoje makete koje su stvarno lepo odradjene  i nadam se da ce uskoro jos neki "domaci" iz tvoje radionice.

Veliki pozdrav od Filipa i Djordja

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......