Gloster Meteor F.8 Airfix 1/72

Previous topic - Next topic

mutayu

Pa, da krenemo polako! Poslednja, i najbolja, cisto lovacka jednoseda varijanta Meteora. U ratu u Koreji RAAF-ovi piloti cak postigli nekoliko pobeda na njemu protiv MiG-15.
Airfixova maketa, prepak ceskih originala. Mekana siva plastika i fini , mada plitki povrsinski detalji. Moj primerak nastradao u interkontinentalnom putovanju, unistena kutija i ,za sada, nedostaju stakla kabine, tockovi glavnih nogu i sastavnica.

Nemsy_29

Zanimljiv avion koji nikad ranije nisam video  :think

Pratim i ovo  :)

sezan

Mora da su korejski piloti bili kad je Gloster uspeo da ih obori!I to oni gusteri piloti na pocetku samom ,kada su preuzeli "palicu " od Rusa!Odlican avion !Sretno!  :cheers
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Profa

Pravi zlatni dečko zlatnog doba - odličan izbor!
Samo napred, pa da skoro vidimo slike napretka :)
Bogu fala što sam Lala! :)

mutayu

Pronasao sam nedostajuce delove i sastavnicu i sad radim pomalo, koliko mi posao dozvoljava. Suocavam se sa starim problemima - nema boja, nema razredjivaca, nema smirgle ali resavam to i nabavljam jedno po jedno. Takodje dosao sam do novog otkrica - kljuc za dobar makro snimak je mnogo jakog svetla, najbolje sunca i dobra pozadina.
Do sada sam sastavio i obojio kadu kabine i instrument tablu. Boja je "svetlo crna" tj. Humbrol 33+bela a drajbras je Humbrol 164. Stakla instrumenata "Johnson Kleer". Lica instrumenata crtana sivacom iglom.
Slike:

Sandman

Josh jedan od Mutinih "putujucih" projekata ;)

Za priruchna sredstva rezultat je izvanredan - instrument tabla odlichno izgleda, a i fotke su odlichnog kvaliteta!

Chekamo nastavak...

Goran A.

Sandman

mutayu

Sta ce nama, soferima, kuca! ;D
Naisao sam na manji problem sa srebrnom bojom koja mi je sad potrebna za stajne trapove i njihovu unutrasnjost. Naime, nemam je. To ce me usporiti dan-dva ali cu za to vreme da detaljisem sediste.

Sandman

Quote from: mutayu on 04-02-2011, 18:45:37
Naisao sam na manji problem sa srebrnom bojom koja mi je sad potrebna za stajne trapove i njihovu unutrasnjost. Naime, nemam je.

mozda da probash lepljenje metalne folije od chokoladica? :)

mutayu

He he he, vraze! ;D I sa folijom je problemcic, ni nje naime, nema! A i sve bi trebalo da bude u RAF-ovoj "High speed silver" boji koja je mesavina aluminijuma, svetlo sive i laka. Obecali su mi za sutra neki srebrni sprej i nitro razredjivac pa cemo videti sta ce od toga ispasti.

Milan18111

Tabla izgleda odlicno.Verujem da ce i ostatak radova biti na istom nivou.
Isprobaj  sprej na nekom parcetu plastike da vidis je li to to.

mutayu

Hvala! Videcu kakav je sprej kad ga dobijem, svakako nemam mnogo izbora pa cu raditi sa onim sto je pri ruci.

Goran A.

Ako radis cetkicom (ne znam da li tamo imas kompresor), mozes li da nadjes tecnu bronzu za sulundare ili bilo kakvu tecnu srebrnu za visoke temperature? Dobar efekat se postize finim sundjerom i to tapkanjem.