Bf-109 G6 1/48 Academy

Previous topic - Next topic

Suhoj

Evo i ovaj meser cu takodje raditi za kampanju,
Akademijeva maketa, pristojna je sto se detalja tice.
Radicu najverovatnije Hartmanov. Slike ce biti za nedelju dana.

milogor_strashni

super .. imam kuci ovu maketu, nisam je ni pogledao. praticu ovaj thread.. trebace mi..

srecan rad :)

Pozdrav,
Milan

Srdjan

Bas sam danas u M-Hobbyju zagledao ovu maketu, ali sam ipak uzeo ICM. Cini mi se sasvim fina maketa. Jedva cekam da vidim kako ces da ga odradis, narocito zato sto je Bubijev u pitanju  :pilot

Suhoj

Evo i slike delova.
Ovaj ce ici brze nego Zvezdin jer nema motor i generalno ima manje delova nego onaj.
Bice za vikend fotke kokpita gotovog najverovatnije.

Suhoj

Sklopljen ovaj messer, uzas je za sklapanje, bas puno ce biti smirglanja, imao sam stepenik celom duzinom trupa...smor sve u svemu.
Ali dobro radi se.

milogor_strashni

ma kad nema shmirglanja i gitovanja, ko da si kupio lego kockice na sklapanje.. u ovome je draz :))
elem, bice ovo vrh maketa.. samo napred... imam je kuci, gledao sam plastiku, deluje mi sasvim pristojno za nesto u tom cenovnom rangu....

pratim dalje ovaj rad, trebace mi.

Pozdrav,
Milan

Sandman

Mozda si samo mogao da skinesh neki od pinova za uklapanje - na pochetku ili kraju trupa, pa da ruchno izravnash polutke pre lepljenja?  :-\

No, shto reche Milogor, bez gitoshmirglanja maketarstvo nije maketarstvo! :D

matilda

fino,fino, kao sto ti web gazda kaze, da si mu samo uklonio pinove pa po short run sistemu:)
nema veze,zagituj , osmirglaj , prerezi i eto ti opet dobro.
jako mi se svidja ta j beli meser sa tim crnim cvetom iza spinera.

@ Srdjan - bubi nije bio nadimak eriha hartmana vec joakima marselja koji je bajdavej leteo u africi,tamo je i poginuo kada mu je meser zakazao i napunio kabinu dimom. hartman je svoju slavu zaradio uglavnom na istocnom frontu.

Sandman

Quote from: matilda on 05-02-2011, 20:05:45
@ Srdjan - bubi nije bio nadimak eriha hartmana vec joakima marselja koji je bajdavej leteo u africi,tamo je i poginuo kada mu je meser zakazao i napunio kabinu dimom. hartman je svoju slavu zaradio uglavnom na istocnom frontu.

Greshish...

http://en.wikipedia.org/wiki/Erich_Hartmann

http://www.acesofww2.com/germany/aces/Hartmann.htm

Srdjan

Ko zna, mozda Nemcima kad su mali tepaju Bubi, pa je vise njih dobilo taj nadimak  :D Ono sto mene vise brine je, sto vec dva dana nisam maketario  :jok

Jadgkommando

Bas me cudi da si imao problema oko uklapanja. Ovaj messer je poznat da se dosta dobro uklapa jedino u kutiji kod G14 moras rep da secnesh ali i to je jednostavno.
Sve u svemu napreduje... ;)

Pozzz

matilda

a ja bih se mogao zakleti da sam jos kadgod u nekom magazinu citao o joakimu bubi marselju koji je taj nadimak zaradio zbog decackog izgleda.
bubi na nemackom valda znaci decko.
kako god, kanda je moja greska pa hvala na ispravci.

Suhoj

Eo napredak, osmirglao sam i prajmovao ima jos da sredim spoj krilo-trup i gore spoj kod mitraljeza.
Na kraju nije tolko strasno kao sto sma mislio da ce biti  ;D

PELE

Odlično gitovanje, super ti ide za sada!  :cheers

Suhoj

Spreman manje vise za farbanje, jos da osmirglam samo ovo oko ojacanja na krilima i to je to.