Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Mika999

Nemam boju za ruske tenkove.... Pokusao sam onim sto imam, ali nije to to... moram da sacekam dok kupim. :P U medjuvremenu, evo jos jedan zanimljiv detalj. :)

i jos figurica

Odakle pocinje dim bice unisteni t-34, iz njega vade ranjene vozace, drugarica bolnicarka je takodje tu da sanira slucaj i ispravi stetu, a vojnici su zastali zbog cele te situacije.  :violin

Mika999

Update:

Nije jos gotov skroz. Treba da se napravi krater koji je nastao tokom eksplozije u kome je on nakoso zakucan, pokidane sajle, razvucene zice od sa unutrasnje strane topovske kupole (za to moram da nadjem neku sliku gde je t-34 ostao bez kupule i vidi se unutrasnjost), razbacane kutije i pomocne gusenice, glavne gusenice, da se oboji, da se poveze dim iza tenka sa dimom koji treba da se doda sa prednje strane gde je otvoren poklopac motora...

Ovo su fotke sa vecim brojem detalja, sada moze da se vidi kako odprilike tacno ima da izgleda i u kom ce polozaju biti.

Aki

Ниси требао да радиш уништен тенк, јер немаш унутрашњост. А ова оштећења не изгледају реално без унутрашњости.

Mika999

Pa imam u planu da uradim neku imitaciju unutrasnjosti, necu ovako da ga ostavim. Ovo je jos wip.

Gotov Maxim i ova dvojica...

Mika999

Mika999

Zavrseni Rusi oko tenka i uradjen krater od gita. Sledi farbanje tenka, zemlje i dodavanje trave.

Mika999

Jos po koja figurica. Samo da se urade tenkisti kako se vade iz olupine t-34 i to je to sto se tice figurica sa ruske strane. Ovom oficiru, ili sta je vec ,treba plava kapa, ali posto nemam plavu boju uradio sam mu ovako zelenu. On ce do pola u neki od ruskih tenkova koji trebaju da se dodaju ( jos 2, KV-1 i ISU-152)

Mika999

Kolege maketari, jel moze mala pomoc oko izbora drugog nemackog tenka. Svidja mi se Ferdinand tank destroyer, ali ne znam kakav je on bio za blizinu. Gledam slike i tako to, i deluje mocan za daljinu, ali na mojoj diorami je malo guzva, i ne znam da li da ga ubacim kao drugi tenk.

Nemacke tenkove sam planirao da stavim u koloni, jedan iza drugog i da ih ima 2, najvise 3 ( ali tesko, bice najverovatnije 2 ) . Da li mu je mesto u koloni iza Tigra ili da ga izbacim kao moguceg kandidata?

Hornet

Shturm tiger je bio baš za blizinu, imaš i tu opciju.  ;)

Tonxy Xy

Dima-RUS

Слика официра није погодан за бици Курска. Јер у 1943, већ су носили епаулетс.

Mika999

Something like this? I don't see uniform epaulets on right picture.  :think

Haha, the same face...  :lol

Mika999

Jedan update koji mozda bude i koristan nekome.

Igrom slucaja pitao sam kolegu sa faxa sto trenutno radi izolaciju za svoju kucu da li ima neku ideju kako da napravim asfalt za dioramu. On rece da njegov  lepak za stiropor ima boju betona kada se osusi i tu mi dade ideju.

Pozajmio mi kesicu lepka (posto on ima ceo dzak) da probam.

Evo rezultat, ja sam za sada zadovoljan, cekam da se osusi. Posle svega toga malo da se doda zemlja i to je to.

Znaci, 1/3 vode jedne jogurt case, jedno 5-6 supenih kasika lepka za stiropor i to sve smutiti. Dobije se neka smesa sto neverovatno podseca na malter. To lepo sve namazati i evo asfalt.

Cuo sam i za neke tehnike smirglom, ali evo i ova, mozda nekom pomogne.  :cheers Moze ovo i ravnije da se odradi, ali posto ja pravim seoski, asfaltirani put, namerno sam ostavio da izgleda ovako.

Ćomi

Ih bre Miko ,druze, sad ga pretera... :cry
Ajde de dimovi,letece granate,poispadale plombe rasute koje kude,crkve i virece kljove mamuta  ::)

Ali asvaltne dzade po ruskim selendrama 40tih...Jbg,stavi i pesacki prelaz,djake na velikom odmoru iz obliznje realke...Mozda i semafor,pred kruzni tok...

Bas si me nasmejao,hvala !

Pozz,
Comi
No signature.

Mika999

Pa glavni put je valjda ima neki asfalt, nisu valjda toliko zaostali da su ima udaljena naselja bila povezana blatnjavim putem?  :D Nisam planirao asfalt da ostavim ovako cist, ovo mi je baza, nego da nabacam zemlju preko, pa da se onako, jedva nadzire ispod malo kao stari beton. Valjda to moze?

Video sam na netu da je neko pravio Kursk dioramu i imao je asfalt, tako prljav i star.

Ok, ako je bas tolika greska, da se lako ispraviti.... Za svaki sluvaj pogledacu jos po netu.

Evo, ovaj vere ima beton:

Prljav, ali vidi se, pogledajte pocetak diorame.