Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

KuKLiNsKi

možda bi mogo uljanom bojom (al mislim pravom uljanom bojom ne uljanom ko "enamel", kojima ljudi rade prljanje i to) napravit mekane linije jer se mogu razmazat na tanko al zaštitit lakom maketu da spirit ne nagrize...

Mare Design

Mozda bi mogao mekan prelaz da napravis tako sto ces da napravis filter(veoma razredjena osvnovna boja) i predjes preko ivica kamuflaznih linija.

Mika999

I skroz gotovi zidovi unutrasnjosti. Samogradnja: Mg-42 na jedan zidic, kaisevi, otvoreni kaisevi, drzaci, rukohvati , kablovi, preklopne sipke za municiju.... Sada top...

Koliko sam gledao slike, ovo su najbitniji detalji koje sam mogao da pohvatam i napravim u 1/72.

Mika999

Da najavim panzera koji je dodat u scenu. Onaj ferdinand imace ostecenu gusenicu, a ovaj ulece preko one zadnje ograde u pomoc posto je ferdinand nepokretan.

Mali Panezr imace veliki oblak prasine iza sebe zbog brzine kojom juri.  Evo, nesto slicno kao na ovoj slici (trenutno nemam bolji mobilni, zato su ove zadnje slike jos ocajnije). Malo je nagnut unazad zbog udara u ogradu. Nekako mi je lepsi tako, zato sto je manji od ostalih, pa cak i ograda ga malo prodrma kada je gazi.

Nabavio sam cuveni blu tack, i akrilni sprej humbrol 93, mozda ovoga puta ispadnu bolje ove nemacke kamuflaze. Kod panzera bice mi nezgodno posto njegova ima pored zelene i zue, i braon fleke.

KuKLiNsKi

si siguran za kamoflažu? probaj nač slike iz kurska ili iz tog vremena (barem prolječe/ljeto 43 il kad je več to bilo..)

Mika999

O ovom Revellovom kitu dobio sam dekale za dve kamuflaze, jedna od njih je bas Kursk 1943. To je ta zuta sa braon i zelenim sarama. Gledao sam po netu, ima i neke samo suto sa zelenim kao sarama. Pokusacu ovaj da ima i braon, nekako mi je veci izazov.  8)

To je ova:

Evo malo bolja slika Panzer III kako ulece u scenu. Mislim da je dao znatno na dinamici cele scene i podigao akciju ovim uletom.   :love

ILIJA iXa

Veoma ambiciozno,pratim ovo od samog pocetka i moram reci da je veoma kvalitetno radis  :bravo
Jedino sto je malo zgusnuto,ali to je problem kucnog prostora...
Jedno pitanje,stub dima, prasinu i zemlju si farbao cetkicom ili AB-om?
Pozdrav i samo napred :cheers

Mika999

Hvala.  :cheers Nemam AB, ali ako imas probaj, verujem da bi dalo jos bolje rezultate. Kod mene sve je cetkicom. A jeste malo zgusnutoa, ali eto, hteo sam da mi stane u tu policu cela ta zamisao.

Dim sam radio ovako: Uzeo posudu i u nju razredio tus vodom i u to natopio vatu. Ona koda se osusui dobije ovaj sivkasto-crn izgled. Posle sam dodatno cetkicom pojacavao neke delove koji sam hteo da budu tamniji, ali sve sa razredjenim tusem jer ispada bzvz ako se ne razredi.

U medjuvremenu testirao sam tehniku koju planiram da koristim za nemacke tenkove i njihove kamuflaze (maskiranje blu tackom i akrilnim sprejom). Zadovoljan sam rezultatom. :)

Sprej me je kostao 850 din, ali posto ima da mi posluzi za dve makete slicnih kamuflaza resio sam da ga uzmem. AB necu da kupujem zato sto posle ove diorame najverovatnije stajem sa maketiranjem. A ako bas nekad ponovo dobijem volju da nesto uradim ne verujem da ce to biti tenkovi, tako da mi stvarno nije potreban.

Susi se vec ceo jedan dan ferdinandova maskirna boja, mozda se vec sutra osusi skroz pa da ga predjem blu tackom i sprejom i da vidim sta ce da ispadne. Ne znam zasto ove uljane boje se ponekad toliko sporo suse....

KuKLiNsKi

sprej ima da ti potraje huhuh!  lagani sloj, super ti je to da radiš šablone od papira, tako nemoraš cjelu maketu ofarbat pa onda maskirat i drugu preko donje... naravno ako možeš, ako nije presitna maketa
ovakva ti je sigurno najlakša za napravit...

http://img543.imageshack.us/img543/8198/bud1ab1.jpg

Mika999

Evo panzer 3 kamuflaza kako je ispala. Ipak sam je radio cetkicom, lakse mi je...

KuKLiNsKi

kul.. malo se zaprlja i to i bit če taman =)

ILIJA iXa

Da,malo ga zaprljaj,i malko mu "izbledi"  kamuflazu i bice ko bombona  :pilot
Pozz

Mika999

Obavezno, ratno stanje....  ;D

Evo, radi se:

anki

Niko nije komentarisao ali primetio sam da si rekao da napustas maketarenje? Tacno sam znao da preterujes sa idejama i da ce ti na kraju odneti volju za maketarenjem. Greota, jer si usao u fazon. Mesto da po malo radis maketica tu i tamo ili mala dioramica ti si sve stavio na jednu gomilu, poceo da planiras jos kompleksniju (Perl Harbur) i na kraju zasito se. Steta.  Nista, otpevaj ovu labudovu pesmu pa nek ostane opomena drugima u stilu "Mnogo hteo , mnogo zapoceo".

Ćomi

Miko,Miko djavole  8)
Ti nas malko na patetiku hvatas ? :naughty
Ja ne verujem da ti napustas maketIranje...Bice da si se malko razocarao jel ti mali broj nas kucka pa ispada da se dzaba trudis postavljajuci ovo sto lici na fotografije...
Elem, misljenja sam (ako je moje misljenje ikome pa i tebi uopste vazno) da si se stvarno potrudio da sve ovo uprilicis...Ovo je diorama epskih razmera koja se ne srece bas cesto.
Ali da te ne hvalim reci cu iskreno sta mislim.
Da si malo manje brzao i fantazirao, malko vise hteo da poslusas i uvazis tudje misljenje, ovo bi i izgledalo drugacije i poodavno bilo gotovo.
Neverovatno mi je da neko ko crta kao ti (kacio si neke svoje radove u druge teme) ovako brlja po maketama.
To ce reci da talenta imas...Sta je onda problem ?
Ali dobro...
Ovako, ovo ce biti jedan haos na polici, zbrka svega i svacega prilicno osrednje,na momente i lose iskombinovanog i uradjenog...
Bar ga zavrsi, svakako ce drustvu koje svrati u goste izgledati zanimljivo, a tebe ce eto podsetiti na jednu kratku ali burnu avanturu sa ovim hobijem.
A za slucaj da "sidjes sa simsa" i odlucis da ostanes u ovom hobiju-
Kao i do sada-tu s(a)m(o)...

Pozdrav druze, odjavljujem se do kraja radova. :pilot

Comi
No signature.