Battle of Kursk diorama 1/72

Previous topic - Next topic

Mika999

Evo ovo Kv-1 cudo

Elephant. Evo kako sam uradio da poklopac moze da se skida.

Obruc kroz koji ide top fiksirao sam za prednji deo, a ne za poklopac kupole. Poklopac sam po sebi vec ima ispod izrezano kako bi mogao da legne preko topa. Moram da nadjem neku "zglobnu" sarkicu ako ima za taj poklopac, da moze da se pomakne malo unazad pre nego sto se podigne.

Elephant u 1/72 je mnogo manji nego sto sam ocekivao, narocito ona njegova municija. Bice tesko raditi unutrasnjost. Potrajace.
Evo, kada se sklopi.

Italeri Elephant i nije nesto...ali izvukli se sto ubacili lep top u kit. :D Zato sam i kupio njihov...

hohoho...  :naughty

Ima ih mnogo, ali scena sa tenkicima je lepsa.   ;D

KuKLiNsKi

Mika999

Nema ga vise,izbacio sam ga sa scene. Spomenuo sam to i ranije.

Evo plasticne i gumene gusenice. Ne volim nesto te gumene, ali ovoga puta zadovoljan sam kako su ispale obe.

nkujovic

pratim od samog pocetka rad i moram ti reci da sam odusevljen!

KuKLiNsKi

hm...meni je baš bio dobar tiger i bolje se uklapa u scenu jer ferdinand u selu je samoubilačka misija...

Mika999

Sta znam...Ferdinand mi se kao tenk vise svidjao zbog glomaznog topa. I stavio sam njega zbog ovih Nemaca okolo sto se kriju iza njega, jer manje je pokretljiviji od Tigera, pa nekako mi lepse da on sedi u mesto i puca Ruse koji se pojave na horiontu. I kao zato jedan t-34 je skemban, a ovaj drugi ulece i ide oko njega da bi ovaj bio bespomocan.

Tiger mi je bio Mid verzija koju sam pretvorio u early, pa se napravio neki mutant, pa mi je kopkao taj nedostatak.... ( kada sam kupovao, nije bilo te early, a ona mi se mnogo vise svidja)

Maskiracu malo Ferdinanda, dodati koje zbunce okolo, pa ce izgledati da mu je to dvoriste na ivici sela bio kao stek odakle je pucao tenkove. Ovaj ih iznenadio ( jer je on malo nize u odnosu na poljanu odakle ovi dolaze, pa bi mu se videla samo kupola i cevka sa one strane, jos kada ga maskiram...) , i Rusi nemaju druge nego da nastave juris i da ga sto pre onesposobe (jer kao ako bi se okretali i vracali na toj razdaljini onaj bi ih od iza sve poskidao.... ). E sada...ako sada krenu kritike kako je i onaj unisteni t-34 mnogo blizu i kako je mala razdaljina da ih ovaj iznenadi onda pustite malo masti na volju, i zamislite da je bila veca, a da je ovo2-3 unisteni tenk koji je stradao od ferdinanda dok se priblizavali... Iza ferdinanda bice manji panzer 4 koji ulece preko one ograde u pomoc zbog cele te situacije. Znaci ovo mu dodje neka scena kada su se jurisom vec priblizili i probili odbranu , a ferdinand je gotov...

To je moj akcioni scenario...  :super

Mika999

Namontirao top. Oko njega sam se dosta zezao, ostalo jos nisam, samo osnovna farba.... Nije bas klasicnih boja, hteo sam ovakav da bude : Gvozrdje odakle pocinje je rdjavo, sam top je panzer grey, da malim sjajem od gum metal boje, na vrhu je malo garav od koriscenja. Ja sam zadovoljan, teram dalje.

Mika999

Evo neka nova nijansa za tenk.Nije mi se svidela prvodbitna, pa sam uradio malo svetlije. Imam neku staru Gloss zutu, pa sam njom premazao sredine povrsina, a po ivicama sam utrljavao cetklicom tamniji hu 93. Pokusai sam tako da dobijem blagi prelaz boja, da imam airbrush cela zamisao bi isla lakse. Radicu jos, pa da vidim sta ce da ispadne. U svakom slucaju mislim da je ova svetlija lepsa.

Mika999

Ljudi, srecna nova godina!  :cheers

Kv-1 nije gotovo, ali cisto fotka da vidite kako izgleda u besnoj masi...   ;D
Stavio sam mu kombinaciju dekala, takav najverovatnije nije bio. Prvo crvena zvezda, pa ispod "Krv za krv" i pored je ovo belo "da pobedim". Na kraju cevke mora dim i da pokusam po prvi put plamen, jer on je taj sto rusi onu kucu granatom.

Ferdinand na cevku ima bele recke koliko je tenkova unistio. Hocu da izgleda opasno, da mu ono "tank destroyer" prilici...  :D

Ovo "Krv za krv" moze da bude kao nesto licno, osveta ferdinandu koji je pobio nekog iz porodice ( recimo brat tenkista...   ;D ) Pustio sam mastu malo na volju.  :D

Mika999

Skoro gotov Kv-1.  Na dnu gusenica vidi se mali prekid, jer ove gumene gusenice su kratke, pa kada bi se stavile bile bi zategnute mnogo. Zato mi se vise svidjaju plasticne...  :P Ovako sa malim razmakom ima taman mesta da vise malo. Kada se stavi na dioramu u onu visoku travu nece se to videti.

Gusenice iza su ispred malo zategnutije, a iza vise. Nisam hteo ravnomerno da vise, jer ovako mi deluje kao da je u pokretu pa oni prednji tockovi zatezu gusenice.

Par akcionih kadrova ruske armije.   :cheers

KuKLiNsKi

Mika999

Kamuflaza. Ovo sam ja iz glave neku napravio, ostavljajuci mu neke delove nesarane, da bi bilo lepse. Pokusao sam da ove linije uradim nekako mutnije i da deluju izbledele, ali posle par pokusaja ( sto uspesnih, sto neuspesnih) odlucio sam se za jake linije cetkicom. Nekako mu ove Kursk sare lepse stoje nekog Tigru. Kako god, ne  umem bas da radim ove nemacke kamuflaze.  :P

p.s. sada vidim da neke linije nisu spojene, ispravicu.

Mika999

Isekao sam poklopac kao sto se vidi na slici, kako bi stavi na to mestu sarku, da moze da se otvara na gore. Desna gusenica mu je malo zeznuta, leva je ok. To je prva koju sam namestao, nisam bas dobro "proucio" i pogledao slike tenka, pa sam je malo bzvz lepio....na greskama se uci.

Za mrezu sam koristio gazu, samo se prefarbai namesti po zelji.

KuKLiNsKi

ja bi skratio tu mrežu... nikako dole preko gusjenica...
a inače da... slike slike i još slika, i preučit prije nego se nešto na maketi napravi  :D

Mika999

Mnogo isprobavao na ovom ferdinandu i failovao... Opet nisam zadovoljan oko nemackih tenkova i kamuflaza. Ne ide mi cetkicom nikako...tu sam zapeo.  :-[ Volim mekane linije, a ne daju mi se pare za airbrush.  :D Najverovatnije i ovaj ide na prodaju, a skupim pare pa uzmem lepo trumpeter, on je mnooog bolje uradjen i tacan, ovaj italeri sto ga vise uporedjujem sa slikama pravog vidim da je promasaj i to me kopka i smeta. Narucio sam iz Modelars Hobbyes interior (posto kada sam video koliko je ovo sitno, odustao sam od samogradnje, da je 1/35 pa ajde....) , pa mi se ne stavlja na ovo cudo od italerija....

Elem, da ne bih stalno menjao misljenja  i ovaj topic produzivao u nedogled, updateove kacim kada bude gotovo, do tada poz.  :super  :cheers

P.s. znam znam....  :-[