1/72 Revell/Matchbox SB2C-1 Helldiver, VB-17 USS Bunker Hill, 1943. GOTOVO

Previous topic - Next topic

zolle

Pa da krenemo ...

maketa poznata, posla puno ! Pravimo kokpit, kutije trapa, urezivanje, dorezivanje  :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

zolle

Evo, radilo se ...

preurezao panele na trupu, dorezao na krilima, malko radio oko prostora za trap i oko glavnih nogu trapa, radio oko kokpita (jos par strvari treba) i krenuo da se igram sa motorom  :super Koristio masovno delove iz viskova i ponesto samogradio. Jos po neka sitnica i sklapam  :super

anki

Napuni ti ovu Revelovu (odnosno prastari Medzboks) rupu posteno  :)
Ima sve sanse da izgleda kao postena maketa.

Warhawk

Do sada odličan rad. To će ga dići bar 2-3 nivoa naviše.
Predložio bih i ublažavanje "rovova" koji glume panele i eventualno doterivanje staklića ako nije dobro odliven.
Panele bi sredio jedan ili dva sloja "Surfacera" (ne bi ih skroz popunio) i blago šmirglanje
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

zolle

@warhawk - staklice secem po segmentima tako da kokpite budu otvoreni, a za rovove ne brini - ja sam cetkar, sve ce to boja da dovede u red, a i planirao sam da ga prvo predjem u boju aluminijuma, pa tek onda kamuflaza :lol

zolle

Evo mene ... ofarbao unutrasnjost trupa, kokpite i prostor za trap, pa sve to sklopio, ubacio motor iz viskova. Bilo malo problema oko sklapanja ali nista strasno, sad krecem u kitovanje i smirglanje. Sve je radjeno od viskova uz dorade i prepravke i nesto samogradnje.

e tako, cini mi se nije lose ispalo, kad ga spremim za farbanje okacicu jos koju, cisto da vidite gde su rupe  :super

Kerber

zolle

Palo farbanje, cekam da se osusi ne bih li popravio sta se moze popraviti ... malo je jace svetlo, al sta da radim  :cry

ostaju samo jos dekali i malo prljanja i gotov ...

barbarossa

zolle

Evo ptica gotova ... farbano cetkicom osim bele na donjaku koja je radjena Happy color sprejem, prljanje tempera. Dekali original iz kutije uz dodatak stensila sa Revelovog F8F Bearcat-a, boje domace iz garaze.
Licno sam zadovoljan kako je ispala, mada ima nedostatke, ima poneki silvering na dekalima (valjda su mnogo matori), ali s obzirom sta dolazi u kutiji, mislim da nije lose, a vi sad vidite  :super

Tomcat

E, pa lep  je. Volim tu trobojnu WW2 mornaricku semu, jedino su ti fotke u rangu mojih, dakle lose  :D
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

I meni je dobar,fin izbor i na kraju lep primerak,za dekale sta da se radi :cry! :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

Warhawk

Mislim da nisi trebao crni wash preko bele, tu baš bode oči...
Sve ostalo je odlično.
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

zolle

@warhawk - i ja mislim da sam se z..... sa temperom na donjaku, prvo je bila grafitna olovka, pa reko` ajde da tu i tamo pojacam oko vrata bombaluka i poneki panel ... jbg, pokusacu da izvucem malo temperu iz panela, pa ponovo lak, bice blaze - valjda  :think

InFlames