Messerschmitt Me 163 History Line

Previous topic - Next topic

sezan

Jos jedan lep komet u kolekciji! Detalji u kabini su odlicni!Svaka cast! lepi bre ovi kometi!  :think
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

modellius

ti znaš da me163 nije jedini proizvedeni avion na svetu? :hahaha odlični su, jedva čekam da ih vidim uživo :cheers
Michael Wittmann   s.SS-Pz.Abt. 101       138 kills
Maketarski Savez Srbije http://www.mss.in.rs/

Profa

Quote from: Wittmann on 13-02-2011, 13:43:36
ti znaš da me163 nije jedini proizvedeni avion na svetu?
Nije ???
Ups :doh, onda moram da prečekiram svoje referencije :think
Što kaže moja žena, možda nije jedini ali je jedan od ružnijih :hahaha, što je dovoljan razlog da ga uradim u (što) više primeraka
Sledeći, samo malo da počistim "in progress", je SH Me 163A ;) Čisto da ne izađem iz fazona :pilot
Bogu fala što sam Lala! :)

Zašto se još uvek odupireš airbrushu?
Tvoje makete bi bile još lepše.
Tufne na repu se mogu bolje dočarati trljanjem suvog pastela odgovarajuče boje na poželjno mesto sa vatiranim štapićem za uvo.
Znam šta pričam jer sam jednom uradio Fiata CR-42 na taj način.

Josip

Goran A.

Uzivo gledano makete izgledaju tako da se rad cetkicom uopste ne vidi. Verovatno zato nema potrebu da uzima airbrush u ruke.

Profa

Opa! Samo šest godina kasnije, evo sledećeg u seriji  ::)

Maketa je stari Kondor u pakovanju Special Hobby, sa dodatkom eceraja i rezina za kolica. Ukratko, šteta para za maketu, pa nisam hteo da gubim preterano i vreme dovodeći je na standard, ali dok se ne pojavi bolja i ova je dobra za na policu...
Bojeno novom Hu240, koja mi uopšte ne dopada - krupan pigment, prebrzo se suši...

No, evo slika pa prosudite sami:

Šleper mi je pred slikanje ispao iz ruke i raširio se po podu, stoga je prisutan samo na prvoj fotki :deadhorse
Komentari i kritike, kao i uvek, dobrodošli :cheers

sezan

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

Warhawk

Quote from: Profa on 03-08-2017, 23:18:29
Bojeno novom Hu240, koja mi uopšte ne dopada - krupan pigment, prebrzo se suši...

Verovatno je uzrok tome ista manija za dobijanjem potpuno bezopasne uljane boje za decu, koja je potpuno upropastila Revell enamele  :think
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

mos

Profa

Novo, i za sada poslednje iz ove serije, je C verzija...
Kažu da je završen i isproban jedan, a da su još dva bila u poslednjim fazama sklapanja u vreme nastupanja Rusa, pa su brže-bolje uništena...

Odradio sam ga onako kako bi bio u proizvodnji - nešto obojeno zaštitnom bojom, nešto još neobojeno.
Mislio sam i da zagitujem panele, ali sam se osećao kao Steve Vai za vreme snimanja filma Crossroads - njemu bilo teško da baci gitaru, a meni da kvarim lepi metal, pa sam skinuo git...

Bojeno Humbrol 31 i 70, podloga za drvo Hu 103 pa preko uljana burnt umbra, a metal je Agama pasta.

Komentari i kritike, kao i uvek, dobrodošli :cheers

Miroslav Š.

Stolarija ti ide od ruke baš baš!
Agama pasta? Čuo sam ali nisam probao a ovako na pogled mi se čini odlično :super
Jako lepa serija Kometa :cheers
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Warhawk

Odlična pasta, super "pola-pola look"
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

medico

Quote from: Miroslav Š. on 10-03-2018, 21:26:01
Stolarija ti ide od ruke baš baš!
Agama pasta? Čuo sam ali nisam probao a ovako na pogled mi se čini odlično :super
Jako lepa serija Kometa :cheers

to sad u Mošonu nemoj da propustiš !
za male pare dobijaš odličnu stvar . obavezno kupi i njihov razređivač. dobre su za prskanje, dobre i za drybrush a može i na krpicu pa da se utrljava !

Profa

Quote from: medico on 11-03-2018, 11:20:24
obavezno kupi i njihov razređivač. dobre su za prskanje, dobre i za drybrush a može i na krpicu pa da se utrljava !

...a razređuju se alkoholom vulgaris ;)

Sandman

Odličan efekat si dobio sa ovom Guaran...Iguan...Gvaka.. Agama pastom!  ;D
Video sam već ranije kako je Medicu dobro poslužila umesto metalajzera, ali nikako da se setim da je nabavim u Mošonu, eto prilike ovaj put!