Trece takmicenje maketara "Santos Dimon"

Previous topic - Next topic

pekar

Pa neznam konkretno za tu skolu posto nije obicna skola ali npr. u N.Sadu je bilo u Osnovnoj skoli i sve je bilo odlicno. Sto se tice prostora gde se odrzalo takmicenje organizator je trebao da sedne sa direktorom te ustanove pa da se dogovore o nekim olaksicama oko ponasanja i upotrebe datog prostora.
Pa boze moj moze ili ne ali prostor za takvu organizaciju moze da se nadje de oces po gradu a kamo li u Bgd-u.
IL-76

Goran A.

Da ti ponovim: Organizator kupa su skola, direktor i ucenici u svojim sopstvenim prostorijama. U NS organizator nije bila skola vec NS maketari koji su od iste dobili prostor na koriscenje.   

Profa

Upravo tako, Gorane, upravo su ljudi koji postavljaju pravila istovremeno i organizatori.
Sumnjam da nisu znali kakvog uticaja će to imati na odziv posetilaca i takmičara, ali im je očigledno iz nekog razloga to odgovaralo...
Bogu fala što sam Lala! :)

pekar

Bilo kako bilo ako ovako nastave nema vajde od njih (bar od mene).
IL-76

ALEX T

23 makete na takmicenju.Ujutro sam ostavio makete a kad sam popodne dosao sve ostalo isto.
Predigra je ucinila svoje i to je rezultat.
Organizacija je bila ok-ni traga obezbedjenju-ostalo su se sve potrudili jedino nisam dobio odgovor
zasto samo seniori?
Nadam se da ce za sledecu godinu sklopiti kockice kako treba.
Pozz

Goran A.

Ja sam im predlozio da malo razmisle o terminu i da se usaglase sa kalendarom takmicenja. Period od januara do maja je tradicionalno prazan. Mozda februar, mart ili prva polovina aprila. Kasnije im sigurno ne odgovara jer se blizi kraj godine.

airacobra

Domacin je sam jos prosle godine pokazao kakav je "domacin" a i sa ovim glupostima oko kategorija da se ne mogu ovi i oni takmiciti je sam sebe osudio da mu vise niko ne dodje na takmicenje koje pravi. A i pored tolikih vazduhoplovnih licnosti koje ova zemlja i narod ima oni se uhvatili santosa dimona. Mislim ok je santos dimon i dao je doprinos avijaciji ali u Brazilu sa nama nikakve veze nema. zar za sto godina avijacije u Srbiji nema nikog ko je zasluzan da se po njegovom imenu nazove kup. Sramota. Nisam nesto primetio da to tako rade drugi narodi na njihovim kupovima. mozda gresim ali neverujem.

komoras

Quote from: airacobra on 18-10-2011, 21:31:29
Domacin je sam jos prosle godine pokazao kakav je "domacin" a i sa ovim glupostima oko kategorija da se ne mogu ovi i oni takmiciti je sam sebe osudio da mu vise niko ne dodje na takmicenje koje pravi. A i pored tolikih vazduhoplovnih licnosti koje ova zemlja i narod ima oni se uhvatili santosa dimona. Mislim ok je santos dimon i dao je doprinos avijaciji ali u Brazilu sa nama nikakve veze nema. zar za sto godina avijacije u Srbiji nema nikog ko je zasluzan da se po njegovom imenu nazove kup. Sramota. Nisam nesto primetio da to tako rade drugi narodi na njihovim kupovima. mozda gresim ali neverujem.

zaboravio si činjenicu da je danas sramota biti Srbin u Srbiji

previše se uplela politika i filozofija u hobi, umesto da se on promoviše
al to je više generalni problem društva, treba gledati sveopšte dobro, isključujući pojedince iz priče

na organizatoru je da uvidi problem neuspelog takmičenja i da izvuče zaključke kako to rešiti ako žele da nastave sa kontinuitetom ovog takmičenja
iskreno, veoma bih voleo da postane tradicionalno beogradsko takmičenje zbog atraktivne lokacije i da organizatori ubuduće učine da se takmičari osećaju prijatno i dobrodošli

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

cherny

Po mom mišljenju, organizatori su prošli kako su i zaslužili. Od slabe najave, preko neverovatnih kategorija, pa sve do sumanutih pravila za posetioce. Ako su pametni, ovo će im biti nauk za sledeći put. Svaki početak je težak.

Profa

... a bilo bi lepo da se i ovde oglase, neće nimalo smetati njihovo učešće u diskusiji... :zvizduc
Bogu fala što sam Lala! :)

zaki

Najlakše je sedeti za računarom i nešto kritikovati ali ovde se radi o neverovatnoj neozbiljnosti "organizatora". Prosto je neshvatljivo kako je organizator uspeo pored odličnih uslova kao što je obezbeđen prikladan prostor na atraktivnoj lokaciji u prikladnom okruženju, takmičenje sa lepim nazivom i nekom tradicijom u dobrom terminu, uspeo da napravi ovakav fjasko. Iskreno meni ovo liči kao da su se deca malo igrala pa im dosadilo pa otišli da rade nešto drugo a na ovo zaboravili.

milogor_strashni

Ljudi, opet ja.

Kako ja vidim stvari, makar sto se ovogodisnjeg takmicenja tice, to su mladi ljudi kojima treba podrska. A to sve rade iz entuzijazma. I sad, s jedne strane imaju pravila skole koja na zalost moraju da postuju a sa druge strane kritike sa svih strana. Najverovatnije su kritike opravdane po forumima, ali bojkotom i ovim stavovima im ne pomazemo. Kapiram da bi bilo bolje da dodje neko od starijih i iskusnijih i posavetuje ih (naravno, ovako na forumu je takodje ok)  nego da se bukvalno urushi takmicenje koje realno ima potencijala, nalazi se na super mestu i moze da postane tradicija, kao i skola u kojoj se organizuje.
Uostalom, iako se ne slazem, ako su pravila skole takva, mislim da apsolutno nije realno da mi sad trazimo bilo sta drugo. Ili prihvatimo ili bojkot (a o bojkotu sam pisao iznad), a momci iz organizacije bi morali da vide koje su to stvari koje mogu maksimalno da unaprede da bi privukli sto vishe ljudi a sto se ne kosi sa logistickim ogranicenjima. To je realan okvir.

Ili, moze i ovako:  ljudi iz organizacije bi trebali da npr otvore novu temu ovde sa topikom: Sta bi sve trebalo da se unapredi u organizaciji sledeceg SD takmicenja? da se utvrdi datum sto ranije moguce, dobre i proverene sudije, da se potvrde neki prodavci na berzi... sto ranije moguce, to bolje!

U svakom slucaju, samo hocu da kazem da mi je zao sto se ovo desilo.

Ja se licno ne takmicim ali mi je to super mesto sa ucenje, upoznavanje kolega i razmenu iskustava. Berzu ne zaboravljam ! :))

uf, umorih se od pisanja i cestitih misli. ovaj izliv finoce je dovoljan za 3 dana :)

Pozdrav,
Milan

airacobra

svi ste se uhvatili oko tih pravila skole koja se moraju postovati a niko se ne dotice same sustine kretenske organizacije (ne mioslim na organizatora vec na nacin nan koji se to radi) samog takmicenja.

Bilo gde da se ovo takmicenje organizovalo vaze ista pravila po novim zakonima a to je da nema pusenja i ispijanja piva i ostalih slicnih napitaka a kamoli u skoli ili dvoristu skole da se to radi. To je drzava propisala i skola i organizator takmicenja sa tim nemaju veze niti mogu nesto uraditi po tom pitanju. Medjutim taj dres kod koji je bio prosle godine kje kretenski a vidim da su ove godine to malko spustili i ajde ok.

medjutim organizator je ovde zabrljao prvo sa time da se mogu takmiciti iskljucivo avioni i nista drugo a molim vas lepo to u zadnjih 20 godina jedno bez onog drugog (oklop i ostale stvari ) nejde. jel tako?
Auttomatski su iskljucili ogroman broj maketara koji ne rade avione a deo maketara koji rade i jedno i drugo jer ne zele negde da odu a da pored aviona ne ponesu i ono drugo. Pa onda seniori, kadeti, juniori ili sta vec. Ovi mogu a oni ne mogu. Stvarno kretenski nacin organizovanja takmicenja.
Jesu mladi ljudi u pitanju ali im ovo nije prvo takmicenje. Imali su dva prethodna na kojim asu mogli da peku zanat a oni umesto iz gresaka da se nauce u vece greske odlaze.

ko ce bre iz kraljeva, nisa ili recimo iz Sente ili nekog drugog mesta da poteze za ovo takmicenje, trosi pare na put a vec samim pravilom takmicnja je ogranicen da nesme da ponese recimo tenk, kamion, brod ili figuru a jos i poucen proslogodisnjim fijaskom. a tu je i takmicenje u Kraljevu koje je tek bilo a dolazi nam i Nis. Bukvalno u 6 nedelja TRI takmicenja od kojih jedno totalno otkaceno zbog nacina organizacije. Niko nije lud da na takvo ide jer pre i posle ima takmicenja koja su bolja. I ti sto rade ovo u kraljevu i nisu su kada su poceli bili isto tako mladi ali se ne secam da su ijedno pa ni prvo zabrljali. dobro uvek bude neki mali propust ali nikada ovako kao ovo santos dimon.

gasha

Pa kako je zamisljeno tako je i proslo. Kategorije, i sve sto je sledilo prilikom najave nije islo u korist organizatoru. Prema najavi se videlo da ce ovo biti interna skolska manifestacija. Da su pitali za savet bilo koga na forumu sigurno ne bi bili odbijeni. Uostalom dovoljno je otici na bilo koje takmicenje i eto sablona za organizaciju. Vise ozbiljnosti, valjanih priprema ako bude i dalje volje.

sezan

Tako je GAsho! Nikakva mudrost ,samo treba prekopirati posecena takmicenja i tu nema greske! BAr u osnovnim stvarima..pravilima. Cisto sumnjam da u organizaciji niko nije znao kako i sta treba ,vec pre mislim da nisu hteli i eto rezultata nazalost!
Svi bi voleli da dodju na lepo organizovani Santos Dimon u to sam siguran..!
"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA