IV Novogodisnji Lavirint Kup - 11.12.2011

Previous topic - Next topic

zamorano

Evo i mog zakašnjenja. ;)

Inspirisao me Belgrade Aeronautical Museum pa sam se više trudio da dokumentujem ambijent nego makete. Srećom, ovog puta ne nedostaje fotografija posetilaca pa ću ja samo da dodam pogled iz još jednog ugla. Sad vidim da sam slobodno mogao da se prebacim na "umetničku" fotografiju, sledeći put definitivno.

Pozdrav!

sezan

"Smart you must be... Try not. Do or Do not... There is no try"-YODA

gasha

Video materijal maketarske radionice bice uskoro dostupan, molim za strpljenje jos par dana. Materijal je obiman i malo ga je teze kompresovati a da se zadrzi neophodan kvalitet.

gasha

Moderatori skinite ; sa kraja linka kako bi radio, samo sam paste linkove sa rapida kako su mi izasli, sorry.

Profa

@mrkva: Bravo, mada si mogao bar sve helose da staviš ;)
Bogu fala što sam Lala! :)

mrkva

Ispravit cu tu gresku sljedece godine obecavam ti to  ;D

airbamby

http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

Ziggy

Quote from: gasha on 30-12-2011, 16:12:11
Video maketarske radionice odrzane na Novogodisnjem kupu
Ovim putem se zahvaljujem ucesnicima Iliji, Mediku, Tripku i Milanu kao i Lanmiju koji je izdrzao cetri sata iza kamere i sve lepo dokumentovao.

Upravo prelgedao prva dva klipa i pre svega da zahvalim na njima i gore spomenutim ljudima koji su omogucili sve to. Imam prilicnu kolekciju maketarskog video materijala na stranim jezicima pa mi je bilo zanimljivo gledati kako to nasi majstori objasnjavaju na nasem jeziku. Moram i da ukazem na par primjedbi sto se tice samog snimanja, znam da ja prvi put, da se prvi macici u vodu bacaju, pa nemojte ovo uzeti za zlo. Prvo, pozicija kamere uopste nije na zgodnom mestu, smeta ulazak i izlazak posetilaca kroz vrata, zatim i sam prezentator mora da pazi da ne zakloni vidno polje kamere ...itd,  po meni bi je trebalo pozicionirati u visini glave ili iznad glave osobe koja izvodi prezentaciju, i fokusirati se konkretno na samu prezentaciju, da ne smeta ni maketaru a ni publici. Dakle u ovom slucaju mozda je bilo bolje sto postaviti sa strane a video projektor tj video zid da ostane gde jeste. Zatim se na snimcimia cuje konstantno pucketanje prilikom bilo kog pokreta kamere, sto po prilicno iritira, zatim lose zumiranje, mrdanje, gubljenje objketa iz fokusa, slabo izostravanje i sve ono slicno sto kvari opsti utisak. Jasno mi je da je ovo amaterski snimak, al mislm  da bi se uz odredjene manje korekcije mogao postici odlican rezultat na zavidnom nivou. Na zalost nisam bio na ovom Kupu, al u svakom slucaju svaka cast organizatorima, sigurna sam da ce iduce godine sve otici na jos veci nivo. Srecna i uspesna Nova 2012 god.
Mercenaries never die, they just go to hell to regroup!

Pegi

Sa malim zakasnjenejm evo i nesto slika od mene. Kazu da za pravu stvar nikada nije kasno  a BG NG kup je bio prava stvar! Jedina zamerka  , ako to uopste  nekog vise i zanima je slabo obezbedjenje maketa  i dela gde se nala\e izlozeni modeli. Ma koliko bljutavo zvucala prica o Telfordu i UK al tamo su pravila jasna i ko ih ne postuje nema sta da trazi na takmicenju. Drugacije ne moze . To je jedna od stvari koja mi se izuzetno svidela. To mozda nije moglo da se primeni na ovim prostorima  kada je bilo 30  do 70 maketa na takmicenju i kada nije bilo puno posetilaca. Danas kad se vise stotina maketa  pojavljuje naq ovakvim manifestacijama obezbedjenje je izuzetno bitno i cela prica oko toga je  da svako preuzme svoju maketu na kraju takmicenja onakvu kakvu ju je predao na prijemu i pocetku. Naopako da je nema !!!

Pozdrav

Slike sa takmicenja

http://aircraft-planet.com/?p=4588

gasha

Da Pegi, mislili smo da smo na malo visem nivou,  nazalost nismo u pravu. Mnoge stvari ce se promeniti na sledecem kupu ne samo vezane za samo obezbedjenje maketa.

sezan

Organizator je, bez lose namere  idalizovao stvari ,kao i vecina maketara.Ustvari ne valja to sto mislimo da se svi ponasaju prema tudjim maketama kao MI ,pa i ne razmisljamo mnogo na temu bezbednosti radova . Mi mislmo, po sistemu "ma ko bi i zasto hvatao tudju maketu u ruke" (sem sudija) ili "sta ce mi tudja maketa" ,pa i ne razmisljamo da ima i onih (ne verujem da su maketari) koji ce da ukradu. I kad se dese neke neprijatnosti vezano za pomenuto ,onda se osvestimo. NAzalost tako je.  :jok
Ubuduce stroziji kriterijumu na temu bezbednosti maketa.   :zvizduc
Sory za off!

sezan

Pegi

Daleko od toga da mi je bilo "bljutavo" . Tesko se i recima i slikama moze opistat taj dogadjaj i smatram da svaki maketar bar jednom treba da ode tamo i dozivi taj maketarski show. Mozda se nisam dobro izrazio ali nisam hteo da smaram i da popujem pa eto otuda izraz bjlutava prica. Ako niko nema nista protiv ja cu danima pisati o svakom detalju tog svetskog  maketarskog shoua i svaku pricu argumentovati sa jednom od 1000 i nesto fotki koliko sam ih napravio u Telfordu. Radila je i kamera ali nikako da sredim klipove. Telford postoji od 1963 god. Oni su sve "decije bolesti" organizacije takmicenja odavno prosli i svaki njihov savet puno znaci. Sve se moze dovesti u red  samo je potrebna jaka volja za to. Voleo bih da vidim te nase mangupe da probaju sa konzervom piva udju u izlozbeni deo sa maketama u telfordu. Naravno to tamo nikome nebi palo na pamet jer na tabli pise da se to ne sme a kad nesto pise i kad se to ne sme to je jasno i o tome nema sta da se diskutuje. Kada udjes u tu pricu vidis da to i nije bez razloga . Ja sam nesto prigovorio u vezi foto tasne i opreme   , ali mi je vrlo jasno dato do znanja da ili ostavim tasnu i kese sa maketama na za to predvidjeno mesto ili cu da letim sa takmicenja za oba dana.