XI Novogodišnji Kup

Previous topic - Next topic

mcaslav

Poštovane kolege,

čast mi je i zadovoljstvo da vas obavestim da će se međunarodno maketarsko takmičenje XI Novogodišnji Kup

održati u Muzeju Vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla 15. i 16. decembra 2018. sa sledećom satnicom:

15.12.2018

- 09-13h Prijava maketa
- 13-16h Izložba
- 16h Suđenje

16.12.2018

- 09-13h Izložba
- 13-14h Izdavanje maketa
- 14-16h Dodela priznanja

Kao i do sada poseban deo će biti obezbeđen za Vaše makete u radu i makete koje želite da prikažete u izložbenom delu.

Muzej Vazduhoplovstva se nalazi na aerodromu ,,Nikola Tesla" Beograd, 1,5 km udaljen od autoputa Beograd – Šid. Do Muzeja Vazduhoplovstva može se doći i lokalnim putem Beograd – Surčin odakle se, u dužini od 3,5 kilometara odvaja putni pravac za aerodrom. Ovom saobraćajnicom saobraća autobus GSP na liniji 72 sa polaznom stanicom ,,Zeleni Venac" i sa zadnjom stanicom kod pristanišne zgrade aerodroma ,,Nikola Tesla" Beograd.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja za nas kontaktirajte nas na info@oluj.org
Prijave za maketarsku berzu prikupljaju se do 03.12.2018. na info@oluj.org

Opšte informacije:

– Poseta takmičenju i postavci muzeja je besplatna za sve posetioce

– Restoran radi

– Parking oko Muzeja je besplatan, ali ograničenog kapaciteta. Preporučujemo upotrebu obližnje garaže Parking servisa (65 din po satu)

Kategorije:

Juniori – do 14 godina

J1 Jet 1/144, 1/72 , 1/48 , 1/32
J2 Prop 1/144, 1/72 , 1/48 , 1/32
J3 Točkaši 1/72 , 1/35, 1/48
J4 Guseničari 1/72 , 1/35, 1/48
J5 Ostalo

Kadeti – 14 do 18 godina

K1 Jet 1/144, 1/72 , 1/48 , 1/32
K2 Prop 1/144, 1/72 , 1/48 , 1/32
K3 Točkaši 1/72 , 1/35, 1/48
K4 Guseničari 1/72 , 1/35, 1/48
K5 Ostalo

Seniori – stariji od 18

S1 Avioni vojni sve 1/144 i manje – Manje od 1/72
S2 Avioni jet 1/72
S3 Avioni prop 1/72
S4 Avioni jet 1/48
S5 Avioni prop 1/48
S6 Avioni sve 1/32 i veće – Veće od 1/48
S7 Helio sve razmere
S8 Vozila Točkaši 1/72
S9 Vozila Guseničari 1/72
S10 Vozila Točkaši 1/35 i veće
S11 Vozila Guseničari 1/35 i veće
S12 Vignete sve razmere
S13 Diorame 1/72
S14 Diorame 1/48 i veće
S15 Figure sve razmere
S16 Civilna Vozila sve razmere
S17 Sci-Fi sve razmere
S18 Plastični Brodovi i plovila sve razmere
S19 Razno sve razmere
S20 Samogradnja sve razmere
S21 Putnički avioni 1/100 i manje
S22 Vazduhoplovne diorame i vinjete sve razmere
S23 Vozila točkaši i guseničari 1/48

Specijalne kategorije sa temom: Veliki rat u minijaturi

- Letelice, sve razmere
- Vozila, sve razmere
- Vinjete i diorame, sve razmere

:cheers
Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

mcaslav

Poštovane kolege,

kao i prošle godine, MK Oluj u saradnji sa Hotelom N vam omogućuje da rezervišete prenoćište za ovogodišnje takmičenje i druženje.

Cene su iste kao i prošle godine:

- soba Normal, jednokrevetna (cena je 1995.00 rsd za noć sa doručkom)
- soba Standard, dvokrevetna (cena je 3890.00 rsd za noć sa doručkom)
- soba SPORT, trokrevetna (cena je 4985.00 rsd za noć sa doručkom).

Hotel N ima svoj parking (garažu) koji je za goste hotele besplatan kao i besplatan Wi-Fi.

Poruku za rezervaciju možete poslati našem kolegi Dejanu na email dejo68@gmail.com, koji će završiti sve poslove oko rezervacije kod Hotela N i o tome vas obavestiti.
Nadam se da ćemo vam bar malo olakšati nedoumice oko smeštaja za vreme Novogodišnjeg Kupa.

Veliki pozdrav,
MK Oluj

Adrijano1776

Uff,jedva cekam...
Vidimo se

pekar

Ako mi se skocka sve kako treba eto i nas troje.
IL-76

zvonko

planiram da dodgem pa videcemo pozdrav

Ivan Kappus

Imam jedno pitanje posto mi je ovo prvo takmicenje na koje izlazim. Posto se prijave skupljaju do 3 decembra a takmicenje je 15 i 16 a ja 14 decembra punim 15 godina u koju ja kategoriju spadam?

Smrki

Prijave za berzu su do 3.12, online prijava maketa ce verovatno biti do 14.12. Za sve koji ne prijave makete online biće i prijava na licu mesta prvog dana takmičenja. Bez obzira punis 15 godina u decembru stvarno nema poente da se takmicis sa dečicom od 7-8 godina.
S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

Adrijano1776

Nazalost,losa vijest...
Ove godine necu biti u mogucnosti posjetiti i nastupiti na NG Kup.
Razlog tome je sto sam dobio novi posao i to pocinjem raditi u Harder & Steenbeck.
Ali necu reci da ne dolazim..jednom u buducnosti obavezno..
Mozda cak kao i predstavnik H&S...tko zna..
Pozdrav svima

Dejan68

Quote from: Adrijano1776 on 07-11-2018, 20:24:02
Nazalost,losa vijest...
Ove godine necu biti u mogucnosti posjetiti i nastupiti na NG Kup.
Razlog tome je sto sam dobio novi posao i to pocinjem raditi u Harder & Steenbeck.
Ali necu reci da ne dolazim..jednom u buducnosti obavezno..
Mozda cak kao i predstavnik H&S...tko zna..
Pozdrav svima
Eto nama popusta za H&S aurbrusheve.  :zvizduc

SASA

Da li dolazi neko od prodavaca iz inostranstva?Ima li nekih najava?

mcaslav

Poštovane kolege,

Od danas je omogućena elektronska registracija maketa za predstojeći Novogodišnji kup.
Link se nalazi na početnoj stranici kluba http://www.oluj.org. Biće aktivan do petka, 14. decembra u 8 sati.

Prijava na takmičenje podrazumeva prihvatanje sledećih pravila:
Termin "rad" predstavlja rad maketara, tj. maketu, figuru, dioramu ili vinjetu.
- Na takmičenju mogu učestvovati individualni radovi koji se nisu ranije takmičili na Novogodišnjem kupu;
- U specijalne kategorije se mogu prijaviti individualni radovi koji se jesu ranije takmičili na Novogodišnjem kupu; (Jedan rad se ne može takmičiti više puta, osim u Specijalnim kategorijama)
- Kotizacija za prijavu takmičarskih radova elektronskim putem iznosi 500 RSD (5€) po takmičaru;
- Kotizacija za prijavu takmičarskih radova na dan takmičenja iznosi 800 RSD (7€) po takmičaru;
- Juniori i Kadeti ne plaćaju kotizaciju;
- Prijavljeni takmičarski radovi pristigli posle vremena predviđenog za registraciju se ne prihvataju na takmičenje, već u izložbu.
- Za radove na izložbi se ne plaća kotizacija;
- Sudije se ne takmiče;
- Ocenjivanje, rangiranje i nagrađivanje radova vrše sudijske ekipe od bar tri sudije konsenzusom. Moguće je da se u kategoriji ne dodele nagrade.
- MK Oluj zadržava pravo da premesti i pregrupiše izložene radove u cilju maksimalnog iskorišćenja raspoloživog prostora na stolovima.
- MK Oluj i Muzej vazduhoplovstva se ne mogu smatrati odgovornim za eventualne oštećene ili izgubljene radove.
- MK Oluj zadržava pravo da ne prihvati radove koji se mogu smatrati uvredljivim, prevelikim ili neprikladnim.

nesha

Odlična ideja da se pravila takmičenja lepo iznesu unapred, da ne bude posle nja-nja, nisam znao.
Sad, mislim da bi obezbeđenje i kamere trebalo da služe da dođe do sprečavanja oštećenja ili nestanka maketa-u Mošonu ti ne daju da prinese prst maketi...
No to manje više. Samo bih zamolio da se precizno definišu pojmovi: uvredljivo, preveliko i ne prikladno, jer tu su mišljenja jaaako individualna  :cheers

SASA

Karaya iz Poljske mi je napisao da dolazi na kup.Prima narudzbine,deo ponude mozete videti na ovom linku http://www.karaya.pl/en/  i rekao je da moze da se posalje upit za sve sto nije u sopu.

all from karaya.pl shop

plus ask for the other items like: Eduard, IBG, other Polish, Czech and Ukrainians products, Friul tracks etc. If something is not in shop just ask.
Email mu je  karaya@karaya.pl

PROTA

Молио бих да ми нешто појасните.
1. Ако организатори нису одговорни за случај оштећења или нестанка радова, да ли то значи да радови неће бити обезбеђени?
2. Имају ли такмичари право на жалбу и када је право време да се жалба поднесе, како не би било касно?

AKO HEMAШ ЂУЛE, ШTA TИ BPEДИ TOП?