XI Novogodišnji Kup

Previous topic - Next topic

Dušan ModelkitsBG

Quote from: Sandman on 20-12-2018, 10:38:28
Časlave, nisam želeo da zaključavam topik niti da izigravam nekog mrgodnog policajca upozoravajući ovih par pojedinaca koji su se skoro pojavili na forumu i počeli da traže "zavođenje novih pravila" nekim svojim stavovima, čisto iz razloga jer nisam želeo da dižem prašinu i da dodatno bacam senku na temu o NG Kupu.

Ovi postovi su na žalost uspeli ono što je sada već klasika u Srbiji - sve što je lepo, dobro, kreativno, edukativno, kvalitetno, MORA biti ukaljano gunđanjem i ličnim nezadovoljstvom.
Zahvaljujući ovim besmislenim diskusijama, stekao se utisak nekome sa strane da je ovaj NG Kup bio nešto najgore što se ikada desilo u maketarskom svetu, a istina je sušta suprotnost!

Svako dalje nastavljanje na gore sažvakanu temu biće sankcionisano na odgovarajući način, a topik neću zaključavati jer postoje sigurno još neki koji žele da dodaju po koju sliku sa takmičenja ili nešto slično (ja recimo trenutno sređujem slike od vikenda pa ću ih okačiti ovde za koji dan).

A što se tiče kritičara, zamolio bih da svoju energiju preusmere na kreativnost i da doprinesu radu foruma nekim topikom sa konkretnim maketarskim radovima!
(Prota recimo nema nijedan svoj rad na forumu ali se zato od učlanjenja na forum vrlo samouposlio da diskutuje na temu takmičenja i da kritikuje rad sudija)

Dušan ModelkitsBG_ili_kako_već_sve_ne - pohvalno je što radiš makete i prikazuješ svoje radove, ali te molim da malo smanjiš varničenje po forumu jer si za vrlo kratko vreme navukao veliki broj protivnika, zahvaljujući samo i jedino svojim arogantnim i agresivnim nastupom! To što te ljudi bojkotuju na oglasima van foruma, a na forumu si trn u oku skoro svima, treba nešto da ti kaže... ako me razumeš... Smanji malo doživljaj jer ćeš biti adekvatno sankcionisan, vrlo si se približio granici tolerancije!

Praznici nam dolaze, uživajte u lepim stvarima, i radite ljudi makete pobogu, niste se valjda učlanili na ovaj forum da biste se stalno svađali oko nečega....

Druze nemam nista protiv bilo kakvih sankcija ako sam ja nesto zgresio.Ja mislim da imam pravo da iznesem svoj stav.I taj stav je sasvim normalan i korektan,a za to imam i dokaze,a to su slike radova koji su uzeli nagrade i oni koji nisu.Ne trazim ja nikakvu promenu pravila,ali ako postoji kategorija diorame,zasto su onda pobedu odnosile makete koje se nisu vodile pod kategorijom diorame.
Drugo u nijednom svom postu nikoga nisam prozivao niti omalozavao,ispravljao u pravopisu itd.
Za sve postoje dokazi.Bilo koju temu da sam pokrenuo,postavio oglas Bio sam napadnut iz necijih hirova i to odlicno znas ako si pratio.Sve je pocelo sa policama koje sam radio i prodavao,kasnije sa pravopisnim greskama itd.Znaci ako sam ja ovde nov to ne znaci da moze svako ko je ovde duze od mene da me provocira kako zeli.Isto tako i sa prodajom,imam pravo da iznesem svoj stav.ne razumem zasto to ljudima smeta,ako je vecina navikla da cuti,ja nisam taj tip i imam pravo da svoje nezadovoljstvo iskazem bez da nekog omalovazavam ili vredjam.Ja sam izneo svoj stav o svemu,a ljudi su jednostavno nastavili da nekog vredjaju,nazivaju anonimusom ,drvenim advokatom i sl.I posle sve te pljuvacine ti mene opominjes jer sam navukao necije gnevove tj komplekse ljudi koji su ljubomorni i nista vise! Ljude cije radove niko nikada u zivotu nije video,pokusavaju da nekog obeshrabre i svasta nesto.Ako sam ja jedini problem ovde slobodno me blokiraj nemam problem stim,ali prvo treba biti realan i videti da masa ne moze pojedinca da ovde razapinje,samo zbog drugacijih stavova!

Dušan ModelkitsBG

Kao sto sam naveo primedbu u vezi ne jasnih pravila na kupu,gde je postojala posebna kategorija za diorame.Ovde cu navesti samo slucaj u vezi auto-moto kategorije.
Postavicu slike radova koji su odneli pobede u kategoriji auto-moto...

Kao sto sam i naveo pobedu su odnele upravo makete sa Dioramom,u kategoriji koja nije vezana za Diorame.Priznacete da je nezahvalno uporedjivati ovakve radove,sa klot modelima! Iako je postojala posebna kategorija za diorame to nije ispostovano.Ja sam ovde isprozivan da zelim da kao nov clan menjam pravila na Kupu ili sta vec.Ne ja samo zelim da mi se pojasne stvari i da se u buducnosti navede da li je diorama ili ne.Ili da se sve vodi pod jedno.A nasio sam na kritiku i na opste negodovanje i prozivanje raznoraznim imenima.

Drugo cist uvid u kategoriju S 20 Samogradnja i zasto je nastala ova polemika.Siguran sam da vecina nije ni pogledala koje su makete pobedile u toj kategoriji.Na zalost nisam uspeo da pronadjem jos nekih modela iz te kategorije ali i ovo je sasvim dovoljno,da se napravi neka paralela

Praga je takodje bila fenomenalna

I na kraju 

Pozdrav

SASA

Ovi traktori gore nisu diorame.

gemini

Quote from: SASA on 20-12-2018, 22:43:54
Ovi traktori gore nisu diorame.
I kao takvi su se regularno takmićili u kategoriji S16, samo su umesto na neku jednostavnu podlogu postavljeni u neki prirodniji ambient. A i da su bili na jednostavnim podlogama ili čak bez njih, verovatno ne bi bilo neke razlike u broju postignutih bodova, ili kako već to ide.

dragan_mig31

Quote from: rodeo on 20-12-2018, 19:06:58
Da li je nekome od clanova foruma koji zameraju organizatoru, predlazu, traze i sl. palo na pamet da ponude pomoc, na primer da odnesu jedan sto za izlaganje od podruma Muzeja na prvi sprat? Ili za one slabije u ruke i noge da stoje pored stolova i cuvaju makete od kradje (da bilo je i kradje takmicarskih maketa) ili da odstampaju prijave ili fotografisu nagradjene radove ili dovoze i odvoze goste ili stavljaju toalet papir i sapune u Muzejske toalete..... spisak je dugacak a volontera malo.

Ili da bar podnesu prigovor na licu mesta.Sad su sve ovo prazne price i sve im pada u vodu.

Profa

Sem Moby Dicka i autobusa na ovim fotkama nema diorama, kaže standardni pravilnik, 100put prežvakan.
Podloga i eventualno figura samo doprinose opštem utisku, ali ne ulaze u obzir prilikom ocenjivanja.

@Dragan: vidi prvi post na drugoj strani - po pravilniku takmičenja (parafraziram) nema žalbi, sudijske odluke su konačne;
sa sudijama može da se porazgovara u nedelju, pre proglašenja.
Bogu fala što sam Lala! :)

dragan_mig31

Profa :D jbg nisam procitao i izvinjavam se.U svakom slucaju umesto zalbe trebali su da se vama obrate kao klub i da porazgovaraju pre dodeljivanja.To ti dodje slicno kao zalbu.Bar ce da dobiju obrazlozenje zasto sta i kako.Sto je skroz korektno i ok.Sto puta bolje varijanta umesto da se ovako smara po forumima.

vuk#75

Quote from: Dušan ModelkitsBG on 20-12-2018, 21:39:25
Kao sto sam naveo primedbu u vezi ne jasnih pravila na kupu,gde je postojala posebna kategorija za diorame.Ovde cu navesti samo slucaj u vezi auto-moto kategorije.
Postavicu slike radova koji su odneli pobede u kategoriji auto-moto...

Kao sto sam i naveo pobedu su odnele upravo makete sa Dioramom,u kategoriji koja nije vezana za Diorame.Priznacete da je nezahvalno uporedjivati ovakve radove,sa klot modelima! Iako je postojala posebna kategorija za diorame to nije ispostovano.Ja sam ovde isprozivan da zelim da kao nov clan menjam pravila na Kupu ili sta vec.Ne ja samo zelim da mi se pojasne stvari i da se u buducnosti navede da li je diorama ili ne.Ili da se sve vodi pod jedno.A nasio sam na kritiku i na opste negodovanje i prozivanje raznoraznim imenima.

Drugo cist uvid u kategoriju S 20 Samogradnja i zasto je nastala ova polemika.Siguran sam da vecina nije ni pogledala koje su makete pobedile u toj kategoriji.Na zalost nisam uspeo da pronadjem jos nekih modela iz te kategorije ali i ovo je sasvim dovoljno,da se napravi neka paralela

Praga je takodje bila fenomenalna

I na kraju 

Pozdrav
Pokusacu da ti pojasnim mada mislim da zapravo ne zelis da shvatis.
Naime svako moze da pravi sta pozeli od modela I da onda te iste modele stavlja na podloge I od njih pravi diorame ili vinjete, nadam se da ovaj deo razumes. Nakon toga on pozeli da se takmici I svoju maketu stavlja u odredjenu kategoriju, on bira u koju ce kategoriju staviti svoj rad. E sada ako neko napravi dioramu Kurske bitke I na nju stavi 5 maketa od kojih je jedna T-34 I gomilu propratnih stvari I tu istu dioramu prijavi u kategoriju  gusenicari 1/35  pod imenom T-34 ocenjivace mu se samo taj tenk I nista vise. U kategoriji vozila gledala su se samo I ponovicu ti samo vozila a ne I diorame oko njih, tako da njihovo postojanje nije uticalo na odluku. Kategorija samogradnja je specificna po tome sto se gledalo apsolutno sve jer se celina prijavljivala kao samogradnja, kod cuvenog autobusa su problematicne figure I to je to. Jos samo jednu stvar trebas da shvatis, kada se prijavis na takmicenje koje neki klub organizuje ti stavljas svoju maketu na ocenu ljudima koje klub delegira kao sudije, da li se tebi to dopada ili ne je apsolutno tvoja licna stvar ti si pristao na pravila time sto si se prijavio I platio ucesce. Ako ti se ne dopada pa ti lepo sebi napravi takmicenje I takmici se sam sa sobom slobodno.

Delja

Draga braćo maketari, dajte neke fotografije sa ovog divnog događaja. Želim vam još puno takmičenja, urađenih maketa i rast doom faktora. I ne zaboravite: " ne sudi mi po izgledu ne znaš šta nosim u duši" važi za sve pa i ovde. Uostalom lepota je u oku posmatrača...

mcaslav

Korektnosti radi, da napomenem da se među maketama koje Dušan smatra nagrađenim nalazi i Ferguson koji nije nagrađen. Onaj koji jeste nagrađen se nalazi na klot crnoj podlozi sa natpisom "Ferguson TE-20".

https://www.eastmodels.sk/admin/images/galeria/52902_big

:cheers

Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

spatz

Ali ljudi što sam se ja lepo proveo na takmičenju,nabavilo se lepih komada razmenilo iskustva pogledali radovi ispričao sa amikus maketariusima! Za mene ste lično svi heroji koji ste uspeli da po onakvom vremenu i klizavici donesete makete i prezivite čuvene pločice koje se prelaze u stilu Grka Zorbe!Naravno ja sam u odlasku imao spust niz stepenice sva sreća ništa polomljeno a posebno makete u rancu

anki

@Dušan ModelkitsBG ti rece da neces vise na ovu temu a onda ga opet slozi? Smaras druze. Prekini jer stvarno trolujes. Rekao si jednom sta imas i kraj. Nema dalje advokature i lobiranja. Prota i ti ga davis. Tako je kako jeste , prosla voda ispod mosta i sad se ili ljutite ili maketarite ali kuci molim vas.

Takmicenje I event kao i uvek za svaku pohvalu. Napreduje i razvija se I bas mi je drago sto dolazi sve vise stranaca. Nije dobro da se zatvaramo. Treba se odmeriti globalno , prikazati sta mi imamo ovde i druziti se , upoznavati i UZIVATI U HOBIJU !!! Podvlacim - UZIVATI U HOBIJU. Dosta bre sa tim maketarskim egom.

Sandman

Obojica su trajno banovani zbog trolovanja, vređanja i pretnji moderatorima, tako da možemo da se vratimo temi ovog topika - NG Kupu.

milan78

Vala... Svaki topic mu zakljucan.Zbog trolovanja i gluposti.Sad moze da se vrati kao @kiasorentostefanmodels
Instagram-Peacockscaleworx